prijsvergelijken

WhatsApp Web: wat kun je er allemaal mee?

28 maart 2016 (laatste wijziging 29 maart 2016) door Suzanne

Het groene WhatsApp logootje is op vrijwel elk startscherm van een smartphone wel te zien. De meeste mensen maken dagelijks gebruik van deze chatservice over de mobiele telefoon, maar de webversie is minder bekend. Daarover vertellen we je graag meer. WhatsApp Web: wat kun je er allemaal mee?

WhatsApp Web: wat kun je er allemaal mee?

Met de webfunctie kun je niet alleen op je telefoon, maar ook op je computer gebruikmaken van de chatdienst! Dit werkt alleen als de app op je telefoon geïnstalleerd is, dus zorg van tevoren dat deze gedownload is. De webversie is momenteel beschikbaar voor Apple, Android, Windows Phone en Blackberry telefoons.

Wat is WhatsApp Web en hoe werkt het?

Als je de site nooit eerder gebruikt hebt, ga je naar de app op je telefoon en klik je WhatsApp Web aan. Surf op je computer naar de site 'Web.whatsapp.com'. Als het goed is opent je telefoon de QR scanner en kun je de code, die te zien is op je computerscherm, nu scannen. Nu kun je op je computer precies hetzelfde als op je smartphone, in contact blijven met je vrienden!

Wat zijn de voor- en nadelen van WhatsApp Web?

De webversie van WhatsApp ziet er vrijwel precies hetzelfde uit als de app op je telefoon, maar werkt toch net even anders. We hebben de voor- en nadelen ten opzichte van het 'gewone' appen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen WhatsApp Web

  • Snel reageren door middel van je computer toetsenbord
  • Niet steeds je telefoon uit je broekzak hoeven halen
  • Er wordt niets op je computer opgeslagen, maar alleen op je telefoon

Nadelen WhatsApp Web

  • Je moet je telefoon altijd binnen handbereik hebben
  • Zonder WiFi-verbinding verbruikt het meer data
  • Gesproken bericht versturen is niet mogelijk

Wil je ook de webversie kunnen gebruiken?

Voordat je WhatsApp web gebruikt moet je WhatsApp dus geïnstalleerd hebben staan op je smartphone. Wij vergelijken de nieuwste smartphones waarbij je WhatsApp en dus ook WhatsApp Web kunt gebruiken! Zoek in ons grote assortiment welke smartphone jij graag wil hebben en vergelijk, dan kan je vervolgens je keuze maken uit de voordeligste abonnementen.

 

WhatsApp Web: wat kun je er allemaal mee?

Suzanne