prijsvergelijken

Top 3 smartwatches

20 januari 2016 (laatste wijziging 20 januari 2016) door Coen

Heb je al een smartwatch? of overweeg je er een te kopen? De smartwatch is een handig horloge omdat het veel functies heeft. De smartwatch kan niet je smartphone vervangen, toch is het wel van toegevoegde waarde. Met sommige smartwatches kan je bellen en apps downloaden, en in de meeste Smartwatches is ook een camera te vinden. Je koppelt je smartwatch aan je smartphone, handig dus om te kiezen voor hetzelfde merk als je smartphone.

Smartwatch als vervanger van smartphone?

Nee hoor. De Smartwatch is absoluut geen vervanging voor de smartphone of tablet. Een grote en belangrijke functie ontbreekt, namelijk: de typefunctie. Dit zorgt ervoor dat er veel minder mogelijk is met het slimme horloge. De smartwatch is daarom een toevoeging en geen vervanger. Veel mensen dragen al een horloge, en de toevoeging van de Smartwatch is dat je geen tijd kwijt bent om je smartphone of tablet erbij te pakken. Met een aanraking is de Smartwatch al ontgrendeld en klaar voor gebruik, en voor velen een mooi accessoire!

Top 3 smartwatches

Apple smartwatch: Apple Watch

De smartwatch van Apple heet niet zoals je zal verwachten de iWatch maar de Apple Watch. De Apple Watch heeft als belangrijke functie dat hij kan verbinden met de iPad en iPhone. De Apple Watch kan dienen als je persoonlijke fitnessinstructeur met features als: De Workout-app, Activiteit-app en Fitness-apps van andere aanbieders. De banden en schermen zijn verwisselbaar wat ieder exemplaar weer uniek maakt. Siri is net als bij je iPhone je persoonlijke assistent voor je zoekopdrachten.

Samsung smartwatch: Galaxy Gear

De Galaxy Gear. De Galaxy Gear heeft bijna alle functies die de smartphone ook heeft. Denk bij de lancering van de Galaxy smartphones aan features als Auto-lock: Als je meer dan 1,5 m. verwijderd bent van je smartphone wordt hij gelocked. Of Find-device: Wanneer jij via je Galaxy Gear aangeeft dat je je smartphone kwijt bent stuurt hij een geluidssignaal naar je smartphone. Op dit moment is de Galaxy Gear alleen te gebruiken in combinatie met de smartphone, maar we verwachten hier snelle ontwikkelingen in!

Smartwatch van Google: Google Smartwatch

Google biedt software van hoge kwaliteit dus is de verwachting dat de smartwatch aan alle verwachtingen zal voldoen. Maar Google concurreert met grote merken naast zich als Apple & Samsung dus zal deze smartwatch zich ook zeker moeten bewijzen. De Google Smartwatch heeft veel te bieden, zoals navigatie, agenda en meer!

Liever een fashionable smartwatch?

Wil je liever een 'slim' horloge van een modemerk? Dat kan. Niet alleen grote softwaremerken brengen een smartwatch op de markt. Verschillende modemerken nemen de smartwatch op in hun accessoirelijn en passen hun design er op aan. GUESS bijvoorbeeld functioneert via de app van GUESS. Wanneer Bluetooth aanstaat maakt de smartphone verbinding met de smartwatch waardoor er bijvoorbeeld Facebook-meldingen worden aangekondigd. De meldingen zullen in minimale weergave onder de GUESS-klok komen te staan. Deze smartwatch gaat dus niet zo ver als merken als Apple en Samsung. De GUESS smartwatch maakt bovendien gebruik van stemcommando's. Door de verbinding met Bluetooth worden deze commando's direct verzonden naar de smartphone waardoor je kunt besparen op je batterijgebruik!

In het kader van de ontwikkelingen wat betreft de smartwatch komen merken als Montblanc E-Strap, LookSee en Alcatel OneTouch Watch ook om de hoek kijken! Zoveel nieuwe technologieën, zoveel merken, zoveel prijsklassen, er is dus voldoende keus!

 

smartwatchverschillen-01

Coen