prijsvergelijken

Top 10 smartphone winter apps

21 oktober 2015 (laatste wijziging 11 februari 2016) door Suzanne

Met alle nattigheid en kou 's winters heb je vaak iets extra's nodig. Ook smartphone winter apps kunnen je helpen tijdens de ongemakken van dit seizoen. Bekijk hier de tien apps die jouw smartphone deze winter goed kan gebruiken!

Top 10 smartphone winter apps

Natuurijs winter app

Schaatsen op het slootje achter je huis is natuurlijk veel leuker dan op een gewone ijsbaan. Met deze app kun je zien waar het ijs dik en dus veilig genoeg is om op te kunnen schaatsen. Een kaart laat zien waar bij jou in de buurt een goed schaatsplekje te vinden is. De app is alleen beschikbaar voor Android.

Ruitenradar winter app

Deze app geeft een dag van tevoren aan of je morgen je autoruiten moet krabben, zodat je daar 's ochtends niet te laat achterkomt. Erg handig om te weten of je een paar minuten eerder je bed uit moet - of juist niet. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Winter Wake Up winter app

Je rekent 's ochtends niet altijd op sneeuw. Je moet je oprit of auto sneeuwvrij maken, handschoenen aantrekken, of een ander vervoersmiddel dan je gammele fiets regelen. Winter Wake Up maakt je eerder wakker als het sneeuwt, zodat je genoeg tijd hebt om nog door sneeuw te ploeteren. Je kunt verschillende alarmen op je smartphone instellen; zo heb je er een voor als het vriest, een voor als het sneeuwt, en nog een voor als het heel hevig sneeuwt. Dit 'alarm' zal je niet wakker maken, want het heet 'Don't bother to wake me if the weather's too bad. I'll work on Saturday'.
De app is beschikbaar voor iOS en Android.

OV Delay winter app

Ook erg handig om 's ochtends aan de ontbijttafel even te checken: OV Delay. Deze app laat je zien hoe laat je eerstvolgende bus gaat, en zelfs hoeveel tegoed je nog op je OV-kaart hebt staan. Verder geeft het aan of je de halte lopend kunt bereiken, of dat je beter een sprintje kan trekken. En de naam zegt het natuurlijk al, alle vertragingen van bussen, treinen en ander openbaar worden duidelijk weergegeven op je smartphone. De app is alleen beschikbaar voor iOS en is ook met de Apple Watch te gebruiken.

Winter Survival Kit winter app

In Nederland zal dit waarschijnlijk niet nodig zijn, maar als je nou ergens in een hevige sneeuwstorm terecht komt, ben je blij als je deze app op je smartphone hebt staan. Winter Survival Kit helpt je als je gestrand bent in de sneeuw en niet meer weet wat je moet doen of waar je heen moet. De app stelt vast waar je bent en belt het alarmnummer. Ook laat het vrienden of familie weten dat je in nood bent. Verder kun je belangrijke nummers van je smartphone in de app kwijt, bijvoorbeeld die van de wegenwacht. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Anton winter winter app

Wil je alvast in de wintersfeer komen? Download dan het Anton magazine, dat volstaat met mooie foto's, videos en verhalen van wintersporters. Ook kun je tips vinden over skiën en snowboarden, of wanneer de beste tijd is om een wintersportvakantie te boeken. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Snowciety winter app

Ben jij een echte wintersporter en vind je het heerlijk om te skiën? In dat geval biedt deze app heel veel uitkomst voor jou! Je kunt zien waar je vrienden of familie op hetzelfde moment aan het skiën zijn, om ze zo gemakkelijk te kunnen vinden. Ook je ski-afdalingen kun je opslaan en delen via social media, als je daar een internetverbinding voor hebt. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Sneeuwhoogte.nl winter app

Ook ontwikkeld voor fanatieke wintersporters: Sneeuwhoogte.nl! Hiermee kun je precies zien hoeveel sneeuw er ligt in het gebied waar je heen gaat. Ook geeft het de informatie over de skipistes en de liften die er zijn. Je kunt instellen dat je een notificatie ontvangt wanneer er nieuwe sneeuw gevallen is, zodat je altijd up-to-date blijft.
De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Weerplaza winter app

Houd altijd goed het weer in de gaten met Weerplaza, niet alleen in Nederland, maar ook op je vakantiebestemming. De temperatuur en weersverwachting is voor veel populaire vakantielanden beschikbaar. Je kunt ook een alarm instellen dat te horen is wanneer er sneeuwval verwacht wordt. Hierdoor ben je altijd gewaarschuwd voor slecht weer.
De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Sleep Better winter app

Veel mensen slapen 's winters slechter dan in andere seizoenen. Je kunt bijhouden hoe je slaapritme is met de app Sleep Better. Als je dit vaak doet, kun je de periodes met elkaar vergelijken, en zien in wat voor situaties je het best slaapt. Zo kun je zelf je slaapomstandigheden doorgeven. Niet alleen of je bijvoorbeeld veel gesport hebt voor het slapen gaan, of in een ander bed slaapt dan normaal, maar ook de stand van de maan en goede of slechte dromen kun je aangeven. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Tip bij kiezen juiste smartphone

Maak je gebruik van veel apps? Kies dan een smartphone met veel GB's, sommige apps nemen namelijk veel ruimte in. De bandbreedte ligt tussen 4 en 128 GB, de meeste mensen kunnen met 16GB of 32GB prima uit de voeten. Schoon wel regelmatig je apps op waarin foto's en filmpjes staan opgeslagen. Vergelijk smartphones en je hebt jouw ideale deal zo gevonden!

 appstop10-01

 

 

 

Suzanne