prijsvergelijken

Telefoon op de fiets: 5 tips om de boete te voorkomen

2 juli 2019 (laatste wijziging 4 juli 2019) door Suzanne

Als je een rasechte Hollander bent die elke dag staat te trappelen om op de fiets te komen, heb je het vast al gehoord. Per 1 juli kun je beboet worden wanneer je je telefoon bedient op de fiets (Rijksoverheid). En die boete is niet mis: maar liefst € 95,- ben je kwijt als je gesnapt wordt! Voorkom dit, lees onze 5 tips:

1. Gebruik een koptelefoon met volumeknop

Je hebt ze tegenwoordig veel: oortjes of koptelefoons waarmee je met 1 klik het volume kan regelen of het nummer kan skippen. Zónder dat je daarbij je telefoon hoeft te pakken. Ideaal als je net niet helemaal dat goeie nummer te pakken hebt, of wanneer je hem juist wat harder wilt zetten.

Bijkomend voordeel: word je gebeld? Dan kun je ook op deze manier je telefoon opnemen. Wanneer iemand je dus echt wilt spreken, ben je op deze manier alsnog bereikbaar.

2. Maak van tevoren een (paar) playlist(s)

Weet jij van tevoren al precies wat je gaat luisteren op de fiets? Of ben je zo iemand die elke dag weer wat anders luistert? Maak dan van tevoren een aantal playlists om hierop te anticiperen. Lekkere zomermuziek voor wanneer de zon schijnt, of wat rustigere muziek voor aan het einde van de dag. 

3. Zet je 4G uit

Voor degenen onder ons die bij elke 'ping' op hun telefoon willen gluren: door je 4G uit te zetten heb je geen afleiding meer tijdens je fietsrit! Wanneer je aankomt op de plaats van bestemming, kun je weer gebruikmaken van Wifi of je mobiele netwerk. Laat de appjes maar binnenstromen.

4. Toch telefoon op de fiets? Gebruik een houder

Bestemming onbekend? Wanneer je graag de navigatie van je telefoon op de fiets gebruikt: dit mag nog steeds. Je hebt dan alleen een houder nodig voor op de fiets. Zo gebruik je je telefoon handsfree. Om écht niet afgeleid te worden, kun je je telefoon op 'Niet storen' of 'Maantje' zetten. Vaak is dit mogelijk door het scherm omhoog of omlaag te vegen. Of zoek hiernaar in de instellingen van je telefoon.

5. Of... stap even af

Moet je per se iemand bellen? Wil je een ander nummer opzoeken? Of heb je je telefoon ergens anders voor nodig? In dat geval is er natuurlijk altijd nog de optie om even af te stappen en aan de kant van de weg te gaan staan.

Blijf besparen!

Yes, die € 95,- heb je mooi bespaard 🙂

Nog meer besparen? Ga dan vergelijken voor je een nieuwe telefoon uitkiest. Zo vind je het voordeligste abonnement binnen een handomdraai:

start met vergelijken

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat