prijsvergelijken

Review Samsung Galaxy Note 4

6 juli 2015 (laatste wijziging 30 oktober 2015) door Suzanne

De luxe Samsung Galaxy Note 4 is niet alleen prachtig om te zien, maar levert ook uitstekende prestaties. Hieronder zie je alle specificaties van de Samsung Galaxy Note 4.

 

Design

Het design is veranderd ten opzichte van de Samsung Galaxy Note 3, waarbij het merendeel van de telefoon uit plastic bestond. Om de telefoon een chiquere uitstraling te geven, is er bij de Samsung Galaxy Note 4 veel metaal in de behuizing gebruikt. De verwijderbare achterkant is nog steeds van kunststof, en ook de rest van het uiterlijk doet sterk aan de Note 3 denken.

Scherm

Het bekende en populaire super amoled scherm van Samsung is ook op de Galaxy Note 4 aanwezig. Met deze technologie is al het zwart in het scherm dieper zwart dan op welk andere scherm ook. Wat ook erg positief is, is dat de telefoon een Quad HD scherm heeft. Door de grotere pixeldichtheid zorgt dit voor meer scherpte en kwaliteit dan Full HD. Toch is het verschil met de Galaxy Note 3, die wel een Full HD scherm heeft, nauwelijks te zien met het blote oog. Niet alleen de scherpte, maar ook de maximale helderheid is behoorlijk goed. Verder reflecteert het scherm erg weinig, waardoor je telefoon ook buiten prima te gebruiken is.

Batterijduur

Zo'n scherp super amoled scherm heeft wel een klein nadeel: de accu gaat minder lang mee dan anders. Toch valt het bij de Galaxy Note 4 wel mee. Ten opzichte van zijn voorganger houdt hij het al iets langer uit, en zou je er makkelijk een dag mee vooruit kunnen. Wat wel erg veel energie verbruikt, is het browsen op internet. Dit komt vooral omdat er bij internetpagina's veel wit te zien is op de pagina. Ook dit ligt aan de amoled technologie, wit verbruikt hier veel meer batterij dan zwart. Zo kun je dus veel langer van je telefoon genieten als je filmpjes op Youtube kijkt, dan wanneer je op een internetpagina surft.

Camera

De foto's die je met de Galaxy Note 4 kan maken, zijn scherp, kleurrijk en vol detail. Ook bij weinig licht presteert de camera goed. Scherpstellen gaat super snel, maar soms duurt het wel even voor het menu naar voren springt als je deze aantikt. De camera beschikt over een lens van 16 MegaPixel en optische beeldstabilisatie. Door dit laatste kun je mooie filmpjes maken, zonder dat het beeld erg schokkerig wordt. Met zijn 3,7 MP camera aan de voorzijde is de Galaxy Note 4 niet heel gul, maar het voldoet voor het maken van selfies.

Review Samsung Galaxy Note 4: conclusie

De Samsung Galaxy Note 4 is een prijzig toestel, maar je krijgt wel waar voor je geld. Klik hier voor abonnementen inclusief toestel of Sim Only abonnement in combinatie met een los Samsung Galaxy Note 4 toestel!

Suzanne