prijsvergelijken

Review Huawei P8

22 juli 2015 (laatste wijziging 30 oktober 2015) door Suzanne

Huawei: nog lang niet zo groot als Samsung of Apple, maar zeker de moeite van het bekijken waard. Met de goedkope en degelijke toestellen wordt het merk steeds populairder. Het toestel dat medio mei '15 op de markt kwam, de Huawei P8, is erg vernieuwd ten opzichte van het vorige model.

Design

Nog steeds niet zo dun als de P6, de dunste telefoon die twee jaar geleden uitkwam. Toch straalt het wel de elegantie uit die Huawei ook al bij de vorige twee toestellen liet zien. Dit is mede dankzij het grotere beeldscherm, dat 5.2 inch meet. Dit is iets groter dan het vorige model, waarvan het scherm 5 inch mat. De dikte van de Huawei P8 is 6,4 mm, wat iets minder is dan dat van de iPhone 6 en de Samsung Galaxy S6. De behuizing van het toestel is geheel van metaal gemaakt, wat het een luxe uitstraling geeft. Aan de achterkant is het logo te zien, en aan de boven- en onderkant twee horizontale strepen gemaakt van glas. De afgeronde hoeken doen wat aan een iPhone 6 denken, maar verder ziet het toestel er vernieuwend en uniek uit.

Aan de bovenkant van het toestel zit de aansluiting voor een koptelefoon, en aan de zijkant bevinden zich de volumeknoppen en de aan/uitknop. Ook zijn er twee (!) laatjes te vinden waarin je simkaartjes kunt plaatsen. Het tweede laatje kan, als er geen simkaart in zit, ook gebruikt worden om een SD-geheugenkaart in te plaatsen. Aan de onderkant van de telefoon zitten de USB-aansluiting, microfoon en speakers.

Scherm

Niet Quad-HD zoals de meeste grote smartphones, maar Full-HD met 1920 bij 1080 pixels. Zelfs de Samsung Galaxy S6 heeft, met zijn ietwat kleinere beeldscherm, een betere resolutie.
Toch is hier voor de normale gebruiker niet heel veel in te merken. Het beeld van de P8 is scherp en de kleuren zijn sprekend en helder. Ook heeft het scherm een grote kijkhoek, waardoor je van verschillende kanten het scherm duidelijk kan zien.

Batterijduur

De batterij van de Huawei P8 is nog erg klein en gaat niet langer mee dan de gemiddelde smartphone. Toch is de batterijduur aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de P7. Bij normaal gebruik haal je gemakkelijk het einde van de dag.

Camera

Opvallend is de weggewerkte camera van 13 MegaPixel. Bij veel toestellen past dit niet helemaal in de behuizing, en steekt er vaak een stukje van de camera uit. Niet bij de Huawei P8, waar dit een mooi geheel is. De kwaliteit van de foto's is bij daglicht erg goed te noemen, maar verslechtert zodra het donker wordt. De autofocus reageert snel en werkt naar behoren. Er zijn een paar leuke opties die Huawei toegevoegd heeft aan de camera, bijvoorbeeld de Perfect Selfie. Hiermee stelt de camera zich in op de mooiste eigenschappen van je gezicht als je een selfie maakt.

Review Huawei P8: conclusie

De Huawei P8 is met zijn krappe € 500,- een goede keuze voor een gemiddelde smartphonegebruiker. Het toestel loopt met veel dingen wel iets achter op de topmodellen als Apple en Samsung, maar is ook aanzienlijk goedkoper.

 

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Terug naar vergelijking
Start de chat