prijsvergelijken

Oude contacten meenemen

23 juni 2015 (laatste wijziging 20 januari 2016) door Suzanne

Het kan voor veel frustratie zorgen: waneer je een nieuwe telefoon hebt en je jouw contacten moet overzetten. Toch is dit niet zo moeilijk als het lijkt. Lees hier hoe je bij elk besturingssystemen je contacten eenvoudig overzet! Het ene besturingssysteem is iets gebruiksvriendelijker dan de andere, maar het blijft een persoonlijke keuze. Kies je een nieuw type telefoon? Gebruik dan eerst onze smartphone vergelijker voor de beste deal.

Oude contacten meenemen bij Android

Vanaf Android 2.0 kun je back-ups maken van je telefoon. Dat wil zeggen dat je alles op je telefoon overzet op de computer. In het geval van Android zet je dit op de servers van Google, aangezien dit de maker is van het besturingssysteem.Om een back-up te maken, ga je naar Instellingen. In dit menu vind je de optie Back-up maken en terugzetten.
Als je dit aanklikt, wordt er een reservekopie van de gegevens van het toestel gemaakt. Je contacten meenemen is in dit geval heel eenvoudig! Niet alleen je oude contacten worden hiermee overgenomen, maar ook andere gegevens, waaronder: Apps en app-data,  instellingen, contacten, agenda, taken, locatiegeschiedenis, Google Documenten, Playbooks en Gmail, Youtube-gegevens.

Oude contacten meenemen bij iOS

Je oude contacten meenemen op een iPhone kan op twee manieren: je verbindt het toestel met je computer, of je maakt draadloos een back-up via iCloud.

Oude contacten meenemen via iTunes back-up

Als je een back-up via de computer wilt maken, heb je een kabel nodig. Ook (de laatste versie van) iTunes is een vereiste. Je kunt hierbij in iTunes op het iPhone-menu klikken, en daar op Maak reservekopie klikken. Met een reservekopie via iTunes kun je niet zelf kiezen van welke gegevens precies een back-up wordt gemaakt. De gegevens die worden gekopieerd, zijn: contacten, agenda, mailaccounts, App-gegevens, foto's en films in bibliotheek, gekochte apps, muziek, boeken en films, gespreksgeschiedenis, iMessage berichten, beltonen, iPhone instellingen

Oude contacten meenemen via iCloud back-up

Het is ook mogelijk via iCloud een back-up te maken. Hiermee worden je oude contacten en andere gegevens bewaard op de Apple servers. Dit is dus terug te vinden als je inlogt met je iCloud account, en niet op de harde schijf van je pc. Je kunt gratis tot 5 GB aan gegevens uploaden op iCloud, tegen betaling is er meer ruimte beschikbaar. Je kunt zelf kiezen waar je een back-up van wilt maken door simpelweg deze gegevens aan te vinken.

Oude contacten meenemen bij BlackBerry

Met een BlackBerry telefoon (OS 10 of hoger) is het mogelijk om een back-up te maken via BlackBerry Link. Dit is een programma dat je kunt downloaden op je pc. Het werkt wat verschillend voor Windows en Mac computers. Als je dit programma gedownload hebt, sluit je je toestel met de stekker aan aan je computer. Als je BlackBerry Link opent op een Windows pc, zie je aan de linkerkant het toestelmenu. Onder het tekentje van je toestel staat Back-up maken en terugzetten. Op een Mac moet je eerst je specifieke toestel kiezen, en dan via Instellingen klikken op Nu back-up maken. Voor beide systemen geldt dat je bij Instellingen kunt bepalen van welke gegevens (dus ook je oude contacten) precies een back-up moet worden gemaakt.

Oude contacten meenemen bij Windows

Bij Windows Phone is het ook mogelijk om een back-up te maken van je oude contacten. Als je een Microsoft account aangemaakt hebt, worden er zelfs automatisch reservekopieën van je contacten aangemaakt. Je kunt dan inloggen met je Outlook account, waarbij je eenvoudig toegang kunt krijgen tot je contactpersonen. Als je het vervelend vindt dat dit automatisch gebeurt, kun je ook een app installeren waarbij je dit handmatig kunt instellen. Deze app heet Contacts Backup en is speciaal voor de Windows Phone ontwikkeld.

 

Nummers contacten meenemen

 

Suzanne