prijsvergelijken

Review Huawei Ascend P6

5 januari 2015 (laatste wijziging 30 oktober 2015) door Suzanne

Met 6,18 milimeter dikte is de Huawei Ascend P6 de dunste smartphone tot nu toe! Maar heeft dat ook voordelen?


Design

Een slank design heeft zeker voordelen, want doordat het toestel zo dun is, ligt het lekker in de hand. De telefoon is niet alleen dun, maar is ook mooi en strak afgewerkt. Het doet qua vorm sterk aan een iPhone denken. Verder heeft het toestel een pinnetje in de ingang van de oortjes gestoken. Dit gebruik je om het laatje voor een simkaart open te klikken. Het is leuk bedacht en werkt alle openingetjes mooi weg, maar verder is het erg onhandig. Als je muziek wilt luisteren, heb je namelijk nergens plaats voor het pinnetje en kun je hem snel verliezen.

Omdat de opening voor de hoofdtelefoonaansluiting aan de zijkant zit, is het handig om de bijgeleverde oortjes te gebruiken. Deze hebben een hoek van 90 graden, waardoor je de telefoon zo makkelijk in je broek kan steken. Als je andere oortjes gebruikt, loop je het risico dat ze snel kapot gaan.

 

p6 huawei vergelijken

Accuduur

De accu gaat niet erg lang mee als je het toestel intensief gebruikt. Bij gemiddeld gebruik is het echter goed te doen; de telefoon kan dan zo'n 36 uur zonder opgeladen te worden. Dit is vrij normaal voor smartphones.

 

Scherm

De Ascend P6 heeft een mooi scherm van 4,7 inch met 1280x720 pixels. Het ips-lcd scherm is kwalitatief zeer goed en heeft grote kijkhoeken. Ook is er een bepaalde handschoenmodus die kan worden aangezet: hiermee is het scherm meer gevoelig voor aanrakingen waardoor je met handschoenen de telefoon simpel kan bedienen.

Het enige minpuntje aan het scherm is dat het erg reflecteert in helder licht, waardoor dingen op het scherm niet altijd even leesbaar zijn.

Camera

De camera van dit toestel is opvallend, want de frontcamera heeft maar liefst 5 MegaPixel! Dit is erg veel voor een camera aan de voorzijde. De camera aan de achterkant heeft 8 MegaPixel, wat ook heel behoorlijk is. Ook heeft de camera een 4 cm macro view, waarbij je dus nog kan scherpstellen als je 4 centimeter van het onderwerp verwijderd bent.

De foto's zijn goed en scherp wanneer ze genomen worden bij goed licht, maar verslechteren aanzienlijk als het donker is.

Review Huawei Ascend P6: conclusie

De Huawei Ascend P6 is een mooie, maar ook best degelijke smartphone voor de prijsklasse van rond de € 400,-. Het is misschien geen topsmartphone zoals Samsung of iPhone, maar Huawei komt met dit model aardig in de richting. Vergelijk hier de abonnementen van de Huawei Ascend P6.Suzanne

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.