prijsvergelijken

7 handige weetjes voor nieuwe Pokémon Go trainers

19 augustus 2016 (laatste wijziging 19 augustus 2016) door Coen

Je bent er één of je bent er geen, een Pokémon Go trainer. En als je er geen bent weet je waarschijnlijk nauwelijks wat het inhoudt. Zie je mensen buiten lopen en gelijkertijd om hun mobiel kijken? Grote kans dat zij iets zoeken, een Pokémon! Het spel is erg populair en de meeste spelers zijn behoorlijk fanatiek. Wil jij ook gaan spelen? In het Prijsvergelijken team zitten ook een paar fanatieke spelers die hun tips en trucs graag met je willen delen.

In dit artikel lees je waar je de verschillende types Pokémon kan vinden en hoe je kan blijven spelen zonder dat je batterij of MB tegoed opraakt! Als je zoveel mogelijk Pokémon wilt vangen, lees dan snel verder.Wij leggen ook uit waar en wanneer je de meeste kans hebt bepaalde types Pokémon te vinden! Je moet er namelijk wèl wat voor doen! Wil je dit spel gaan spelen, download dan de Pokémon Go App op je Android smartphone of -als je een iPhone hebt-  in de Apple Store. Het spel is gratis, wel zijn er mogelijkheden om aankopen te doen. Pas op: het spel is zeer aanstekelijk!

Inhoud

   

  1. Wat is Pokémon Go

  In het kort: Pokémon Go is een spel op de mobiele telefoon en echt een wereldwijde trend. De bedoeling van het spel is dat je alle 151 Pokémon vangt (150 originele plus Mew) en de beste trainer ter wereld wordt. Pokémon ken je misschien van vroeger, Pokémon Go is op die originele spellen gebaseerd. Alleen speel je dit spel niet thuis. Je ziet op je telefoon een kaart van je omgeving. Af en toe komen er Pokémon in beeld die je kan aanklikken en vangen met een Pokéball. Lukt het je hem te vangen, dan komt hij in jouw Pokédex. Om alle Pokémon te verzamelen moet je dus de deur uit.  

  2. Gebruik mobiel internet voor Pokémon Go

  De deur uit dus, maar wanneer je geen mobiel internet hebt zal je geen Pokémon kunnen vangen voorbij de achterdeur. Ook al zijn er nog zo veel open Wifi netwerken in Nederland, je zult regelmatig plekken tegenkomen waar geen open netwerk beschikbaar is. Wil je lekker kunnen spelen, dan heb je eigenlijk een smartphone met 4G internet nodig. In een battle waarbij de ene trainer 4G internet heeft en de andere trainer 3G internet, is de kans groter dat de trainer met 4G de battle zal winnen.

  Benodigde internetbundel smartphone

  Heb je al gekeken naar de gewenste internetbundel om Pokémon Go te spelen? Wanneer je een half uur Pokémon vangt kost je dat ongeveer 5 MB internet. Dit is relatief weinig, waardoor je met een kleine internetbundel al actief kunt zijn op de app. Speel je echter regelmatig, dan kan dit wel aardig oplopen. Ook vraagt de app enorm veel van de capaciteit van je batterij. Wanneer je weet dat je op een dag veel op de app zit raden wij je aan om een powerbank of oplader mee te nemen om tussendoor je batterij op te kunnen laden. 

  Ik heb mijn Powerbank altijd bij me. Je zal net zien dat je batterij leegraakt wanneer je een zeldzame Pokémon tegenkomt! Dat zal mij niet gebeuren! Bas

  3. Check je GPS

  De Pokemon Go app werkt via je GPS en je internetverbinding. Wanneer je merkt dat je locatie niet klopt ligt dit aan je GPS. Het aanzetten van je GPS doe je in de meeste gevallen in je privacy- of locatie-instellingen. Wanneer je kaart niet goed mee beweegt, ligt het vaak aan je internetverbinding. Wanneer het hier aan ligt kun je de game het beste opnieuw opstarten. 

  4. Zo ga je op zoek naar Pokémon

  De Pokémon kunnen zich op allerlei plekken schuilhouden. Niet alle Pokémon zijn allemaal eenvoudig te vinden. Sommige types zijn exclusief in bepaalde werelddelen vindbaar. Tauros  bijvoorbeeld in Noord-Amerika, Mr. Mime in Europa en Farfetch’d in Azië. De echte die hard fans moeten dus ook op reis! Als je wilt weten of er Pokémon in de buurt zijn, gebruik dan de Nearby-radar, die vind je rechtsonder in je scherm. Daarop zie je welke Pokémon in jouw buurt zijn en als je gaat rondlopen kan je zomaar een Pokémon tegenkomen. Bij elke Pokémon-vangst verdien je Stardust en Candy, die je later gebruikt in het spel.

  5. Wat je moet doen als Pokémon Go vastloopt

  Misschien ken je het wel. Je vangt bijna een zeldzame Pokemon en op dat moment loopt je telefoon vast. Een praktische tip die wij je willen meegeven is om dan direct je notificatiemenu te openen, minstens 2 minuten te wachten en terug te gaan naar Pokemon Go. In de tijd dat je wacht kan het spel data laden en zou hij het weer moeten doen! Verder werkt het ook nog wel eens om je smartphone even in vliegtuigmodus te zetten en daarna weer aan.   

  6. Welke types Pokémon zijn er?

  Ga je op jacht naar Pokémon, dan is het handig te weten welk type je zoekt. Er zijn 17 types actief in het spel: Normal, Bug, Electric, Fighting, Water, Ice, Poison, Flying, Fire, Grass, Ground, Rock, Steel, Ghost, Psychic, Fairy en Dragon. Zodra je weet welk type je zoekt dan is de volgende stap het vinden van de verstopplekken. Ze bevinden zich vaak waar veel mensen zijn omdat ze worden aangetrokken tot mobiele telefoons. En watertypes duiken op bij het water. Sommigen kan je op meer dan één soort plek vinden omdat ze onder verschillende typen vallen. 

  De voorkeursplekken van de types Pokémon

  NormalPokémon van het type Normal hebben geen voorkeur omgeving of klimaat. Sommige Normal types vind je alleen in bepaalde werelddelen. 
  BugBug-Pokémon kan je in alle klimaten vinden in gebieden met veel gras zoals parken, bossen en natuurreservaten. Soms ook aan het strand.
  PoisonPoison Pokémon zijn de ' giftige' types, je kan ze vinden in industriële gebieden in steden, maar ook in moerassen en natte gebieden. Zoek de Poison eens in het gras bij een meertje of bij de gracht.
  FireFire Pokémon zal je kunnen vinden in drogere gebieden. Kijk eens bij tankstations en in steden. 
  WaterZoals gezegd zal je de Water-Pokémon kunnen tegenkomen in waterrijke gebieden. Zoek ze bij grachten, rivieren, meertjes of de zee. Ook bij fonteinen en waterreservoirs kun je succes hebben.
  IceVoor dit type moet je naar koudere gebieden toe. De IJs-Pokémon houden van koud weer en sneeuw en kan je dus het beste vinden in de bergen en ski-resorts, maar ook bij het water of op het strand maak je kans ze tegen te komen. 
  GrassDit type vind je uiteraard voornamelijk in het gras. Je hebt de meeste kans van slagen in een park, bos of botanische tuin maar soms ook aan het strand.
  ElectricOp plaatsen waar flink nagedacht wordt kom je de Electric Pokémon tegen zoals scholen, universiteiten en bibliotheken. Boek je daar geen succes, probeer dan eens in industriële parken, treinstations en in winkelcentra te kijken, daar houden de Electric types ook van. 
  FightingOp plekken waar gevochten wordt kom je de Vecht-types tegen: sporthallen, stadions en skateparken. Maar ook in een park of aan het strand kun je ze tegenkomen. 
  GroundGround types verblijven graag in een droog klimaat, ook op grote, open velden met veel grond kan je ze vinden In parken en weilanden maak je veel kans ze te vinden. 
  StoneSteen-Pokémon houden niet van water, daar zijn ze gevoelig voor. Je vind ze dus niet op natte plekken. Wel kan je ze vangen in een omgeving met veel natuurlijke stenen, steden, parkeerplaatsen en parken. 
  SteelVoor Staal-Pokémon ga je naar industriële gebieden, steden, grote gebouwen en treinstations. 
  GhostGeest-types zijn moeilijk te vangen, ze zijn niet op specifieke plekken te vinden. Wel heb je meer kans van slagen als je ‘s avonds of ‘s nachts gaat zoeken want ze houden van het donker. 
  FlyingDe Pokémon die onder het type Flying vallen, behoren ook tot een ander type. Check dan die andere types om erachter te komen waar je deze Pokémon kan vinden.
  PsychicDit type is meestal vlakbij huis te vinden, in gebieden met veel gras zoals parken en woonwijken heb je grote kans dat je ze tegenkomt. De kans is groter als je 's avonds of ‘s nachts op pad gaat. Pas wel op voor ze: ze kunnen je gedachten beïnvloeden.
  FairyFee Pokémon houden ervan bij bezienswaardigheden, monumenten, kerken en begraafplaatsen te zijn. Voor deze Pokémon moet je dus naar deze locaties.
  DragonDe Draak-Pokémon vind je meestal bij beroemde bezienswaardigheden en stranden, maar ook bij water heb je kans om ze te vangen. 

  7. Pokémon Go termen

  Hoe langer je speelt, hoe meer mogelijkheden er in beeld komen. Je rolt er vanzelf in. Ben je nog niet bekend met het spel? Ik help je een beetje op weg door de belangrijkste termen uit te leggen.

  • Pokémon Nest. Als op een bepaalde plek vaak veel dezelfde Pokémon opduiken, dan heet dat een Pokémon Nest. 
  • PokéStops. Dit zijn de locaties waar je allerlei voorwerpen kunt verzamelen, zoals eieren, medicijnen voor herstel na een gevecht en Pokéballs. 
  • Pokémon-ei. Om een ei uit te laten komen moet je aan de wandel. Door een bepaald aantal km. te lopen terwijl je de app open hebt, kan je namelijk de eieren uitbroeden. Er zijn drie varianten: 2km, 5km en 10km.
  • Pokéballs. Deze vind je bij de Pokéstops. Draai aan het wieltje om ballen te krijgen. (Later in het spel krijg je op die manier ook Potions, Revive en Razz Berry’s.)
  • Gyms. Dit zijn specifieke locaties waar je bijvoorbeeld voorwerpen kunt verzamelen en gevechten kunt houden. 
  • Pokedex. In de Pokedex staan alle eigenschappen van de Pokémon omschreven.

  Aan de slag met Pokémon Go

  Is het spel iets voor jou of laat je het liever aan je voorbij gaan? Wat we wel weten is dat je meer plezier uit je Pokémon Go haalt als je een smartphone gebruikt met voldoende MB's. En ook handig om te weten: nieuwere toestellen hebben een batterij met meer capaciteit. Als je toch toe bent aan een nieuw toestel, ga dan smartphones met 4G vergelijken voor de beste deal! Veel plezier met Pokémon Go!

   

  5 tips om het beste uit je POKEMON GO te halen

  Coen

  Terug naar vergelijking
  Start de chat