prijsvergelijken

De 10 populairste sportieve apps

29 oktober 2015 (laatste wijziging 11 februari 2016) door Suzanne

Sportieve apps zijn apps die ontwikkeld zijn voor sporters. Fanatieke hardloper, fitnesser of wielrenner? Dan zijn er genoeg sportieve apps voor op je smartphone beschikbaar die je bij al dit bewegen kunnen motiveren. 

De 10 populairste sportieve apps

Het leuke van sportieve apps is dat je je resultaten kan bijhouden en delen, en door te zien wat je vrienden doen werkt dat extra motiverend. Bedenk wel dat apps ruimte innemen op je smartphone, hou daar rekening mee bij het vergelijken en kiezen van je smartphone. Ook je bereik speelt bij activiteiten buitenshuis een rol: kies voor 4G bereik als je goed je metingen bij wilt houden. Wij zetten de tien populairste sportieve apps voor je op een rij!

Sportieve app Runtastic

Hardlopers kunnen al hun statistieken bijhouden met de app Runtastic. Zo kun je zien hoe lang je hebt gesport, hoe ver je hebt gelopen en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Verder kun je jezelf 'uitdagen' voor een wedstrijd, door je vorige snelste tijd te verbeteren. Heb je een smartwatch? Ook daar werkt deze app erg goed mee. Als je even geen tijd hebt om tijdens het rennen je telefoon uit je zak te pakken, kun je op je pols meteen zien hoeveel je gerend hebt en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Wil je snel veranderen van nummer? Door de mediaplayer die ingebouwd zit in de app, kun je ook dit regelen via telefoon of smartwatch! De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

Sportieve app Human

Heb je een beetje motivatie nodig? De app Human helpt je hier graag bij! Alles wat je hoeft te doen, is je telefoon bij je te houden terwijl je je alledaagse dingen doet. Als je de app op de achtergrond hebt aanstaan, merkt hij je bewegingen op en registreert deze. Dertig minuten bewegen is de norm, en als je dit (of meer) gehaald hebt, krijg je een notificatie met een complimentje. Je kunt terug kijken hoeveel jij hebt bewogen, wat je precies hebt gedaan en hoeveel calorieën je hiermee hebt verbrand. Ook kun je je eigen club starten, met andere mensen die de app hebben geïnstalleerd. Hiermee kun je elkaars resultaten zien en dit met elkaar vergelijken. De app is ook te gebruiken met een smartwatch, en is alleen beschikbaar voor iOS.

Sportieve app Nike+ Trainer Club

Met Nike+ Trainer Club word je geholpen met verschillende trainingen. Zo kijk je bijvoorbeeld eerst een filmpje over een bepaalde work-out, en kun je dit erna zelf doen. Als je dit leuk vindt, kun je een profiel aanmaken en daarop met iedereen delen wat je allemaal gedaan hebt. Je kunt dit dan ook van je vrienden op Nike+ zien. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Sportieve app Nextrack

Nog een motiverende app die je helpt bij de dingen die je elke dag weer moet doen. En dit is niet alleen bewegen, ook het spelen met je kinderen of huisdieren is een activiteit waaruit je kan kiezen! Voor elke activiteit die je hebt gedaan, ontvang je een beloning en krijg je een 'eretitel'. Ook kun je in contact blijven met je vrienden en familie die deze app hebben geïnstalleerd, en elke dag zien hoeveel punten zij hebben verdiend. De app is alleen beschikbaar voor Android.

Sportieve app Daily Yoga

Ben je een yogaliefhebber? Dan moet je zeker deze app uitproberen! Je kunt hierbij korte demofilmpjes bekijken waarbij de yoga-oefeningen worden voorgedaan. In de app zit ook rustige muziek die je tijdens het oefenen kan aanzetten en een begeleidende stem die je helpt door te zetten met de oefeningen. Ook kan je je eigen profiel aanmaken en is het mogelijk je vorderingen te delen via de app. De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

Sportieve app Strava

Fietsfanaten en hardlopers kunnen hun hart ophalen met deze app, waarmee je al je statistieken kunt bijhouden. Maar niet alleen dit, ook wedstrijdjes tegen anderen en het delen van je nieuwe recordtijden is mogelijk! Je kunt je vrienden motiveren door hun prestaties te liken of erop te reageren. Verder kun je met behulp van de app nieuwe hardloop- of fietsroutes ontdekken en al je records delen via social media. Als je voor de premium optie kiest, kun je wedstrijden tegen mensen spelen die even goed zijn als jou, zodat het altijd een beetje gelijk op is. Ook je dagelijkse voortgang kun je bijhouden, en je kunt zien wie van je vrienden op dat moment aan het sporten is. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Sportieve app Golfshot

Ook voor golfers is er goed nieuws: die krijgen via de app Golfshot met satellietbeelden een duidelijk beeld van de baan die ze nog moet afleggen. Al je statistieken van het spel worden precies bijgehouden en ook je score is via telefoon of smartwatch te zien. Als je een echte fan bent van de sport, is het ook mogelijk om de gratis nieuwsbrief te ontvangen in de app, en op de hoogte te blijven van het laatste golfnieuws. De app is beschikbaar voor iOS en Android (voor Windows Phone is alleen de premium versie beschikbaar.)

Sportieve app Endomondo

Heb je soms een duwtje in de rug nodig? De personal trainer van Endomondo kan je hierbij helpen! Het maakt niet uit op welke manier je wilt bewegen, de app houdt bij hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel meter je hebt afgelegd en hoe snel je dit hebt gedaan. Ook je hartslag wordt opgenomen, je kunt zelf een trainingsdagboek bijhouden en al de statistieken van je activiteiten terugkijken. Trots op alles wat je hebt bereikt? Dan kun je dit via Facebook of Google+ delen met je sociale contacten. Ook de resultaten van je contacten zijn zichtbaar voor je op een tijdlijn via de app. Als je veel samen traint en daar foto's van maakt, is het mogelijk om elkaar daarin te taggen. De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

Sportieve app Eetmeter

Ben je benieuwd hoeveel vitaminen, vet of calorieën je dagelijks binnenkrijgt? Met de Eetmeter app kun je zelf een voedingsdagboek bijhouden. Niet alleen kun je bijhouden wat je allemaal eet, ook je dagelijkse beweging en verbrandde calorieën sla je op in dit dagboek. Als je meer wil weten over gezondheid en bewegen, kun je naar de site van het Voedingscentrum, van waar je ook je resultaten en dagboek kunt printen. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Sportieve app Skimble Workout Trainer

Met deze app heb je toegang tot ontzettend veel fitness workouts. Je wordt geholpen en aangemoedigd via foto's, filmpjes en geluiden. De filmpjes laten precies zien hoe je een bepaalde houding aanneemt bij het fitnessen. Je kunt zelf kiezen of je je focust op gewichtsverlies, gewichtheffen of graag yoga-oefeningen doet. Word je er graag aan herinnerd wanneer het tijd is om te gaan sporten? Dit is mogelijk! Ook het delen van je statistieken kan via email of social media als Facebook en Twitter. De app is beschikbaar voor iOS en Android.


10populairstesportieveapps-01

Suzanne