prijsvergelijken

Contactloos mobiel betalen

25 februari 2016 (laatste wijziging 25 februari 2016) door Suzanne

Tegenwoordig kun je steeds meer met je smartphone. Denk aan het online TV kijken, waarbij je via een app veel televisiezenders kan ontvangen die je ook op de TV kan zien. Met mobiel betalen lijkt zelfs het gebruiken van een portemonnee overbodig te worden!

Verschillende apps voor contactloos mobiel betalen

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van de app Apple Pay, die helaas niet beschikbaar is in Nederland. Eigenaren van Android-toestellen kunnen bij sommige banken wel contactloos mobiel betalen; het ligt er maar net aan bij welke bank je zit. Overigens gelden wel een paar algemene 'regels', net zoals bij gewoon contactloos pinnen. Je kunt tot € 25,- betalen zonder pincode te hoeven invoeren, en als je bedrag hoger is dan € 25,- kun je op je telefoon je mobiele pincode intoetsen: mPIN. Dit is vijfcijferige code, anders dan je normale code. Bij betalingen vlak achter elkaar die meer dan € 50,- bedragen, is het ook nodig je mPIN in te toetsen op je smartphone. Wil je wel via je telefoon betalingen verrichten, maar ben je van mening dat contactloos pinnen toch nog wat onwennig of niet betrouwbaar genoeg is? Dan kun je ervoor kiezen ten alle tijden gebruik te maken van het invoeren van je mPIN.

Mobiel betalen Rabo Wallet

De Rabo Wallet app is alleen nog beschikbaar voor de Samsung Galaxy Note 3, de S4, S6 en S6 Edge, maar is binnenkort ook beschikbaar voor andere Android toestellen in combinatie met een KPN abonnement. Je kunt met deze app ook snel je huidige saldo zien. Erg handig als je wil weten hoeveel je nog ongeveer kunt uitgeven dus.

Verder is niet alleen betalen mogelijk via deze app, maar je kunt ook nog eens je parkeertijd  bijhouden! Je hoeft niet meer op zoek naar een parkeermeter, want je kunt eenvoudig via de app afrekenen voor je parkeertijd. Je start de parkeertijd zelf en stopt deze zodra je weggaat. Hierdoor betaal je alleen voor de echte parkeertijd en hoef je ook niet meer op te letten wanneer de tijd verloopt! Ook je klantenkaarten van verschillende winkels zijn op te slaan via deze app. Hierdoor heb je altijd je Bonuskaart bij je!

ING Mobiel Betalen App

De Mobiel Betalen App van ING is alleen beschikbaar voor Android. Let op: je hebt niet alleen deze app nodig als je mobiel betalen wil kunnen gebruiken, maar ook de mobiel bankieren app van ING. Je kunt de applicatie de eerste zes maanden gratis uitproberen, daarna betaal je € 0,50 per maand. Ben je een student? Dan heb je geluk: de app is voor jou wel gratis.

Biedt jouw bank geen mobiel betalen app?

Wil je ook graag contactloos betalen via je smartphone, maar biedt de bank waarbij jij zit geen app hiervoor? ABN Amro en SNS bank hebben aangegeven ook te werken aan een app hiervoor! Beide komen in 2016 uit.

Mobiel betalen in de toekomst

Mobiel betalen staat op dit moment nog in de kinderschoenen, maar ben je op zoek naar een goede smartphone waarmee je (nu of in de toekomst) mobiel kan betalen? In onze mobiele vergelijker vind je de Android-toestellen van Samsung waarmee dit in principe nu al kan. Informeer bij het afsluiten van een abonnement naar de mogelijkheden van jouw bank, provider en type toestel.


contactloos mobiel betalen

Suzanne