prijsvergelijken

Contactloos betalen met je telefoon

25 februari 2016 (laatste wijziging 2 juli 2019) door Suzanne

Oeps! Je wil net afrekenen bij de kassa en zoekt hulpeloos naar je portemonnee. Vergeten... Een rij mensen achter je. Je kunt wel door de grond zakken. 

Niet als je de mobiel betalen app van je bank hebt geïnstalleerd. Hiermee kun je op je telefoon precies hetzelfde als met je betaalpas: contactloos betalen!

Biedt jouw bank een mobiel betalen app?

Alle banken die een app aanbieden voor contactloos mobiel betalen, zijn:

  • Rabobank
  • ING
  • ABN-AMRO
  • ASN Bank 
  • SNS
  • Regiobank

Hoe werkt contactloos betalen met je telefoon?

Contactloos betalen met je telefoon werkt grotendeels op dezelfde manier als met je pinpas. Je kunt bedragen tot € 25,- uitvoeren zonder je pincode in te voeren. Dit doe je door je telefoon tegen een pinautomaat aan te houden. Dit pinautomaat moet natuurlijk wel contactloos betalen ondersteunen.

Is het bedrag hoger dan € 25,-, dan voer je je mPIN in op de app. mPIN staat voor - je raadt het al - mobiele pincode. Het is niet je normale pincode, maar bestaat uit 5 cijfers. Wel even goed onthouden dus.

Heb je binnen een dag € 50,- of meer uitgegeven via mobiel betalen? Dan moet je voor de rest van de dag voor elke mobiele betaling je mPIN invoeren.

Contactloos betalen met je iPhone

Heb je een iPhone en was je al in de App Store aan het zoeken tussen alle apps? 

iPhone ondersteunt alleen Apple Pay. Apple Pay is niet overal beschikbaar, maar de app is zijn opmars aan het maken in Nederland en werkt nu samen met ING! Heb je dus een bankrekening bij de ING, dan zou je in sommige winkels al kunnen betalen via je iPhone. Pinautomaten moeten hiervoor wel Apple Pay ondersteunen. 

Tja, je hebt een Apple of je hebt het niet.

Vergelijk telefoons met contactloos betalen

Lijkt het jou wel wat, contactloos betalen met je telefoon? In onze mobiele vergelijker vind je alle toestellen waarmee dit kan. Vind het beste pakket door jouw wensen in de vergelijker aan te vinken. 

start met vergelijken


contactloos betalen telefoon

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Terug naar vergelijking
Start de chat