prijsvergelijken

Binnenkort waterdichte Apple iPhone?

14 december 2015 (laatste wijziging 16 december 2015) door Coen

Ken je dat? Je neemt je smartphone overal mee naartoe, en legt hem even op de wastafel als je even snel je tanden moet poetsen of zodra je onder de douche stapt. Hij ligt op tafel tijdens het borrelen in de kroeg en ook buiten in de regen check je je berichten want je smartphone is 24/7 onderdeel van je leven. Nou ja, zoveel mogelijk dan. Risico hiervan is dat je smartphone regelmatig nat wordt en in de regel kunnen die apparaatjes daar op z'n zachtst gezegd niet zo goed tegen. Naar het schijnt is Apple bezig met de ontwikkeling van een technologie waarmee we misschien binnenkort een waterdichte Apple iPhone kunnen verwachten.

Apple dient patent waterdichte iPhone in

Apple heeft volgens Tweakers patent aangevraagd op een technologie die moet voorkomen dat aansluitingspoorten op iPhones vollopen met water. AppleInsider heeft ontdekt dat Apple een patentaanvraag heeft ingediend bij het Amerikaanse patentenbureau USPTO. Vorig jaar diende Apple het patent al in, maar toen werd dit nog niet toegekend. Het vermoeden is dan ook dat Apple speelt met het idee om een waterbestendige iPhone te ontwikkelen en uit te brengen.

Apple iPhone beschermd tegen vocht en stof

De technologie in de aanvraag beschrijft het beschermen van aansluitingen op de iPhone tegen water of stof. Door de poorten af te dekken met een zelfhelend elastomeer kan je bijvoorbeeld je koptelefoon aansluiten door het materiaal te doorprikken. Wanneer je de koptelefoon verwijdert, zou het materiaal zichzelf dan weer moeten herstellen, daardoor kan er geen water, stof of andere zaken worden doorlaten.

Waterbestendige smartphones niet nieuw

Het zelfhelend materiaal dat Apple zou willen gebruiken is op basis van conventionele polymeren. Na penetratie met een koptelefoonaansluiting of oplader zou dit materiaal minimaal 90 procent van de aanvankelijke treksterkte terug moeten krijgen. Of dit ook op langere termijn zo is, is nog niet bekend. In de patentaanvraag worden een aantal verschillende manieren van het verwerken van de zelfhelende elastomeer in iPhones beschreven.  Of Apple echt werkt aan een waterbestendige iPhone is niet bevestigd; niet alle technologieën waar patent op wordt aangevraagd worden uiteindelijk verwerkt in producten. Waterbestendige smartphones zijn op zich niets nieuws, voor sportievelingen en mensen werkzaam in  de bouw zijn al jaren smartphones op de markt die waterbestendig zijn, maar meestal moet je het materiaal dat de aansluitingspoorten beschermt tegen water of vuil handmatig verwijderen. Met de nieuwe technologie uit Apples patentaanvraag zou dat dus niet meer nodig zijn. Wederom een stap vooruit in gebruiksgemak.

 

waterdichte iphone

Coen

Terug naar vergelijking
Start de chat