prijsvergelijken

De beste 10 Apple Watch apps

21 oktober 2015 (laatste wijziging 11 februari 2016) door Suzanne

Heb jij pasgeleden een Apple Watch gekocht en wil je de beste apps op jouw smartwatch? Wij hebben de 10 beste Apple Watch apps voor je op een rijtje gezet! Wel handig om te weten... een Apple Watch is compatibel met iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 of iPhone 6 Plus met de nieuwste versie van iOS 8 en hoger. Jouw favoriete iPhone kies je via onze iPhone vergelijker. Kies je liever een andere smartphone in de vergelijker, bedenk dan dat deze niet samengaat met de Apple watch. 

 

Beste 10 Apple watch apps

Er zijn natuurlijk veel apps in ontwikkeling, maar wij hebben alvast een selectie van apps voor je gemaakt waarvan wij denken dat je er veel plezier van kunt hebben! De beste 10 Apple watch apps van Prijsvergelijken.nl!

Apple Watch NOS app

Je blijft altijd op de hoogte van alles wat er in de wereld gebeurt met de NOS app. De applicatie biedt de functie om snel het nieuws bekijken, waarbij het belangrijkste nieuws als eerste wordt getoond. Ook kun je het nieuws lezen zonder te scrollen, want dat gaat vanzelf zodra je een artikel aanklikt dat jij wilt lezen. Je kunt zelf instellen hoe snel dat gaat. Verder wordt het belangrijkste nieuws van de dag meteen laten zien op het homescreen.

Apple Watch NOS app

Apple Watch Workout app

Ben jij een fanatieke hardloper? Dan heb je geluk met deze ingebouwde app van de Apple Watch. Je kunt hierbij zelf een doel instellen: wil je bijvoorbeeld vijf kilometer rennen? Dan stel je dit in en klik je op Start. De tijd begint te lopen, want de app houdt precies bij hoe lang je erover doet. Ook meet het je hartslag, de verbruikte calorieën en je loopritme. Je kunt al deze gegevens zien als je via je iPhone op je Apple Watch app inlogt.

Apple Watch Buienradar app

Met een snelle blik op je Apple Watch zie je meteen of je nog even naar de supermarkt kan lopen, of dat je beter vijf minuutjes kan wachten. Een grafiekje laat precies zien hoe hard het kan gaan regenen, en ook de windkracht en de buitentemperatuur zijn te zien. Erg handig om snel te beslissen welke jas je zal aandoen als je naar buiten gaat, als je überhaupt naar buiten gaat.

Apple Watch Citymapper app

Niet zo bekend in de buurt? De app Citymapper laat je zien hoe ver je verwijderd bent van het dichtsbijzijnde bushokje of station. Het laat ook de vertrektijden zien, waardoor je precies weet hoeveel tijd je nog hebt voor je weg moet. En een kans op je halte verslapen heb je ook niet meer, want de Apple Watch geeft een tikje zodra je bij de halte bent waar je uit moet stappen.

Apple Watch Uber app

Ook erg handig voor onderweg: deze app van Uber! Je zal er ongetwijfeld van gehoord hebben; met een paar klikken kun je zelf een persoonlijke taxi bestellen. Dat houdt in: je kunt kiezen wat voor auto je bestelt, of dit een taxi-rit wordt, een gedeelde rit, of een privé rit. Op je Apple Watch kun je jouw rit bestellen en precies bijhouden waar je rijdt.

Apple Watch Uber app

Apple Watch iTranslate app

Deze award-winnende app laat je binnen enkele seconden een heel andere taal spreken. Ben je in het buitenland en weet je niet precies hoe je iets moet vragen? Je kunt je zin dicteren op je Apple Watch en krijgt meteen de vertaling in de taal die jij geselecteerd hebt. Meer dan veertig talen zijn beschikbaar op iTranslate!

Apple Watch Fantastical 2 app

Vergeet nooit meer een afspraak met deze overzichtelijke kalender! De app kost € 5,-, maar is dat helemaal waard. Ook deze applicatie is door Apple beloond met een award, namelijk de Apple Design Award. Met behulp van een duidelijk schema dat aangegeven is met verschillende kleuren, zie je meteen wanneer je welke afspraak hebt.

Apple Watch Power - Glance at battery life app

Zit je telefoon nog in een of andere jaszak of ligt hij ergens waar je niet bij kunt? In dat geval kun je met deze app gemakkelijk zien op hoeveel procent je batterij nog is. Ook wanneer de batterij dreigt op te raken wordt je hiervoor via je Apple Watch gewaarschuwd. Verder krijg je notificaties wanneer de telefoon aan het opladen is, en wanneer die volledig opgeladen is. Deze app kost eenmalig € 1,99.

Apple Watch Deliveries app

Ook jij zal vast wel eens wat bestellen via het internet. Het is nu heel makkelijk om al je bestellingen te 'tracken' - dat wil zeggen: precies weten waar je bestelling op dat moment is. Ook telt de app de dagen af voor je bestelling binnen zal komen en geeft het een seintje wanneer je pakketje onderweg is. Koeriersbedrijven als onder andere DHL, UPS, FedEx en TNT worden ondersteund. De app kost € 5,00.

Apple Watch 1Password

Wachtwoorden zijn af en toe best moeilijk terug te halen, vooral als je een bepaald account al een tijdje niet meer gebruikt hebt. Daarom gebruiken mensen vaak een wachtwoord voor alles wat ze doen op internet, iets dat niet erg veilig is. 1Password bedenkt zelf sterke wachtwoorden voor jouw accounts en beheert ze op een plek waar alleen jij ze terug kunt vinden. Met behulp van een 'hoofdwachtwoord' kun je het wachtwoord dat jij nodig hebt, terughalen. Hierdoor hoef je dus maar één wachtwoord te onthouden (die natuurlijk wel sterk moet zijn, anders kan iedereen zo bij al je wachtwoorden).

Apple Watch apps

Suzanne