prijsvergelijken

Bellen via WhatsApp: voor- en nadelen

15 juli 2015 (laatste wijziging 19 maart 2019) door Suzanne

Via WhatsApp kun je sinds kort bellen met je contacten, via je internetverbinding. WhatsApp Bellen laat je via WhatsApp over de hele wereld gratis bellen met al je vrienden en familie. 

Wat is er mogelijk met WhatsApp-bellen?

Op dit moment is WhatsApp-bellen alleen beschikbaar op Android, iPhone, Windows Phone en BlackBerry 10 toestellen. Diegene die je belt moet dus ook over zo'n toestel beschikken. WhatsApp Bellen maakt geen gebruik van je belminuten maar van de internetverbinding op je telefoon. Mogelijk kunnen er datakosten in rekening worden gebracht. Het is niet mogelijk om via WhatsApp noodnummers, zoals 112, te bereiken. Je zal alternatieve communicatiemiddelen moeten hebben om noodnummers te kunnen bellen.Wat zijn de voor- en nadelen van het bellen via WhatsApp?

Voordelen bellen via WhatsApp

Je verbruikt geen belminuten.

Heb je maar weinig minuten in je abonnement, maar wil je toch even bellen naar je moeder, oma of beste vriend? In dat geval kan het via WhatsApp! Dit gaat over je internetverbinding, waardoor er geen belminuten van je abonnement af gaan.

WhatsApp verbruikt weinig MB's.

Zodra je geen Wifi tot je beschikking hebt, maak je gebruik van mobiel internet. Whatsapp is veel zuiniger wat betreft MB-verbruik dan andere mobiele beldiensten, zoals bijvoorbeeld Skype.

Nadelen bellen via WhatsApp

Je hebt een internetverbinding nodig voor het bellen via WhatsApp

Via Wifi is dit natuurlijk geen probleem, maar als je op een plek zonder Wifi bent, heb je mobiel internet nodig.

De kwaliteit van een telefoongesprek is niet altijd even goed.
Als je op een plek bent met weinig 3G-bereik, heb je al veel kans op een gesprek vol ruis, of je hoort je eigen stem als een echo.

Je kunt alleen de contacten in je telefoon bellen.
Nood- of servicenummers kun je dus niet via WhatsApp bereiken.

 

whatsappbellen-01

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Terug naar vergelijking
Start de chat