prijsvergelijken

8 tips voor het opladen van je Apple iPhone

13 januari 2016 (laatste wijziging 20 januari 2016) door Suzanne

Lijkt je iPhone steeds trager op te laden, of merk je dat de accu korter mee kan dan eerst? Check deze 8 tips voor het opladen van je Apple iPhone en haal het meeste uit je batterij! Ook wanneer je gaat voor een iPhone met een nieuw abonnement is het handig om deze tips te gebruiken.

 

Tip 1: iPhone helemaal opladen

Heb je net een nieuwe iPhone? Gefeliciteerd, maar let op! Voor de toekomst van de batterijduur is het verstandig om de telefoon helemaal op te laden voor je hem gebruikt. Hoe lastig het ook is: leg het toestel weg en wacht tot het batterijtje helemaal vol is.

Tip 2: gebruik altijd Apple-opladers

Veel winkels verkopen 'imitatie' iPhone-kabels, wat heel aantrekkelijk lijkt gezien het prijsverschil met de officiële snoeren van Apple. Toch is het niet handig om zulke snoertjes te kopen, niet alleen omdat ze vaak ook sneller kapot gaan, maar ook omdat de stroomspanning anders is. Hierdoor kan de accu slijten, en na verloop van tijd dus minder lang meegaan.

Tip 3: controleer kabel voor het opladen

Het kan natuurlijk ook zijn dat de originele lader kapot gaat, en dat je toestel daarom niet meer (goed) oplaadt. Check dus even of er misschien een rare draai in de kabel zit of dat het plastic kapot is gegaan.

Tip 4: niet je iPhone 's nachts opladen

Waarschijnlijk ben jij hier ook wel bekend mee: op het nachtkastje naast je bed ligt je iPhone en tevens wekker, op te laden terwijl jij slaapt. Helaas is dit voor je accu geen goed idee. Niet alleen verbruik je onnodig stroom, ook blijft de lader je toestel continu stroom geven, ook wanneer de batterij allang vol is. Laad dus de telefoon korte tijd voor je naar bed gaat op en probeer hier een ritme van te maken.

Tip 5: type stroomtoevoer bepaalt oplaadsnelheid

Sluit je de oplader van je iPhone vaak aan aan je computer? Dit is geen probleem voor de accu, maar je zal wel merken dat het opladen veel trager gaat dan wanneer je het snoer aan een stopcontact aansluit.

Tip 6: iPhone niet volledig opladen

Vroeger was het goed voor de accu om hem in één keer helemaal op te laden, en ook weer helemaal leeg te trekken. Met de lithium batterijen die (onder andere) Apple nu gebruikt, is het juist beter om je toestel niet helemaal tot 100% op te laden, of om zo snel mogelijk te stoppen met opladen zodra de iPhone helemaal vol is.

Tip 7: iPhone kabelingang vuil- en stofvrij maken

Laadt je iPhone helemaal niet op, terwijl er niets mis is met de kabel of de stroomtoevoer? Blaas dan even in de kabel-ingang van het toestel, want het zou kunnen dat er dan vuil of stof in zit.

Tip 8: iPhone niet gebruiken tijdens het opladen

De snelste manier van opladen is natuurlijk je iPhone niet te gebruiken tijdens het laden, maar probeer maar eens zo lang van je toestel af te blijven!

Opladen Apple iPhone

 

Suzanne