prijsvergelijken

3G of 4G internet op je mobiel?

10 oktober 2014 (laatste wijziging 20 januari 2016) door Suzanne

Je zult het vast wel gemerkt hebben; alles moet steeds mooier, beter en sneller. Voor de nieuwste smartphones is nu ook het snelste internet beschikbaar! Maar maakt het nou echt zoveel uit of je 3G of 4G internet op je mobiel kiest? En hoeveel MB in de maand heb jij nou precies nodig?

3G en 4G internet: derde en vierde generatie

3G staat voor derde generatie en is op dit moment de meest gebruikte technologie voor smartphone-gebruikers. Het wordt gebruikt om, vooral onderweg op plekken zonder Wifi, internet te gebruiken. 4G is hiervan de opvolger en biedt dan ook een paar grote voordelen.

Voordelen 4G internet t.o.v. 3G internet

Ten eerste is 4G wel tien keer zo snel als 3G, wat veel mogelijkheden biedt. Je kunt hierdoor filmpjes in goede kwaliteit streamen en zonder haperingen bekijken. Verder werkt videobellen soepeler en gaat het downloaden van grote bestanden of apps veel sneller. Wat een belangrijk voordeel is, is dat het internet onderweg ook snel blijft. Bij 3G is het namelijk zo dat de snelheid merkbaar afneemt zodra je bijvoorbeeld onderweg bent in de auto.

Nadelen 4G internet t.o.v. 3G internet

Helaas zitten er aan die snelheid wel wat nadelen. Niet elke telefoon ondersteunt bijvoorbeeld het 4G netwerk. Ook gebruik je veel meer MB's dan wanneer je op 3G zit, en daardoor betaal je al gauw meer dan je had gepland. Verder zal je accu het verschil merken: 4G gebruikt namelijk 15% meer stroom dan zijn voorganger. Verder is het 4G netwerk in grote steden en dichtbevolkte gebieden beschikbaar, maar nog lang niet overal.

4G internet op je mobiel of niet?

Om de keuze te maken tussen 3G of 4G internet op je mobiel zeg ik: denk goed na voor je kiest voor 4G! Ga eerst na of het wel bereikbaar is op de plek waar je woont. Om dit te checken, kun je op de site van de gewenste provider kijken. Ook je telefoon moet geschikt zijn voor het netwerk. Heb je de mogelijkheid tot 4G? Bedenk dan eens of je het echt wel nodig hebt. Stream je vaak filmpjes online wanneer je geen Wifi hebt, of speel je online spellen op je telefoon? Dan is 4G een goede keuze. Doe je dit niet, dan is het voordeliger om het bij 3G te houden.

Hoeveel MB heb jij nodig per maand?

De meeste gekozen abonnementen zijn rond de 1.000 tot 5.000 MB per maand. Hiermee kun je regelmatig een foto online zetten, af en toe YouTube filmpjes bekijken en zo'n beetje elke dag Whatsappen. Er zijn ook abonnementen voor 500 MB, maar vooral bij 4G is het handig om voor meer MB's te kiezen. De gewenste hoeveelheid MB's vul je in de smartphone vergelijker. Wanneer er een Wifi netwerk beschikbaar is, is het natuurlijk slim om je 3G (of 4G) uit te zetten en van het gratis netwerk gebruik te maken. Zo verbruik je niet onnodig je MB's.

 

3G of 4G

 

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat