prijsvergelijken

Wat zegt je smartphonehoesje over jou?

17 september 2015 (laatste wijziging 9 februari 2016) door Coen

Wat begon als een behoefte om altijd bereikbaar te zijn is je smartphone tegenwoordig een middel waarop je kan laten zien wie je bent. En je smartphonehoesje om herkend te worden door gelijkgestemden en een onderdeel van je lifestyle. Je smartphonehoesje als verlengstuk van je persoonlijkheid!

 

Mobiel bellen in korte tijd belangrijk geworden

Sinds 1993 is internet voor consumenten beschikbaar in Nederland, en sinds 1996 zijn betaalbare mobiele telefoons beschikbaar op de consumentenmarkt. Pre-paid of met abonnement. Maar lang niet iedereen wilde dat toen! Filmpjes met interviews van 18 jaar geleden vertellen ons dat de tijdgeest sindsdien enorm veranderd is. Mensen wilden toen niet allemaal bereikbaar zijn: ze hadden thuis toch een telefoon met antwoordapparaat? Een mobiel was niet nodig en bovendien veel te duur. Nu vinden we die filmpjes hilarisch, je gaat echt geen mensen meer vinden die dat zeggen. De Hollandse nuchterheid omtrent bellen heeft plaatsgemaakt voor de smartphone, een onlosmakelijk verbonden stuk van jezelf. Kan jij nog zonder je smartphone?

 

Een dag zonder smartphone

Probeer het maar eens: een dag zonder smartphone. Lastig! Je checkt even snel de buienradar, de storingen van de NS of de filemeldingen. Het laatste nieuws en je sociale contacten. Of je salaris al is gestort. Even snel een filmpje maken van iets grappigs en meteen delen met je vrienden. Je sportprestaties vastleggen. Een momentje vervelen, dan pak je je smartphone en je bent weer bij. En ga zo maar door. Je smartphone en internet zijn tegenwoordig onmisbaar. Alles real time, het kan en we willen het nu. De mogelijkheden van apps breiden nog altijd uit en telefonische bereikbaarheid is niet per se de belangrijkste reden meer om je smartphone altijd bij je te hebben.

 

Verbonden met het merk

De smartphone zelf is naast een handig apparaat ook een manier om te laten zien wie je bent. En om bij te blijven is het handig om bij het verlengen van je abonnement te kiezen voor een nieuwer type toestel. In het hogere segment kom je al gauw uit op een Apple iPhone of Samsung Galaxy. Vaak blijven mensen trouw aan het merk dat ze al hebben en dragen ook uit dat ze hier bewust voor hebben gekozen. De concurrentie tussen beide merken is zelfs waarneembaar tussen de gebruikers zelf. Beide merken hebben veel te bieden, maar dat geldt ook voor andere (goedkopere) merken. De aanschaf is vaak toch een emotionele, vaak voelt men verbondenheid met het merk zelf. De marketingstrategie werkt dus.

 

De keuze voor een geschikt smartphonehoesje

Je smartphone is een relatief kostbaar apparaat dat je dagelijks gebruikt voor vele doeleinden. Hier ben je natuurlijk zuinig op. Er zijn veel soorten hoesjes te koop om je kostbare schat te beschermen. Naast je smartphone zelf laat je met de keuze van je hoesje zien wie je bent. Stijlvol, degelijk, hip, sportief of bling bling, het kan allemaal.

 

Gebruiksvriendelijkheid smartphonehoesje

Omdat je de smartphone zoveel gebruikt, moet de keuze voor het type hoesje ook passen bij jouw gebruik. De keuze is enorm: booktypes en flipcases, hardcase hoesjes, TPU en siliconenhoesjes, bumpers, insteekhoesjes, portemonnee hoesjes, broekriemhoesjes, noem maar op. Biedt de hoes voldoende bescherming, is hij gebruiksvriendelijk oftewel kun je nog makkelijk en snel opnemen? Past hij nog in het gsm-vakje in je tas of je broekzak? Kun je hem makkelijk aansluiten aan je autoradio? De keuze voor de afwerking is ook erg bepalend voor de uitstraling van je smartphone. Je kan natuurlijk voor een paar euro al een hoesje aanschaffen. (Terwijl je honderden euro’s uitgaf aan de telefoon zelf, maar dat terzijde).Wil je meer uitgeven, dan is er enorm veel keuze.

 

Waar zijn de leukste hoesjes te koop?

Je kan natuurlijk de stad in gaan, maar online is natuurlijk veel sneller meer te vinden. Voordeel van online kopen bij onze linkpartners is dat je veel meer keuze hebt en de hoesjes zijn altijd op maat gemaakt voor jouw telefoon dus het zal altijd passen. Bovendien heb je ze toch ook best snel in huis. Voor een uitgebreide collectie flipcases, bumpers en insteekhoesjes speciaal voor je iPhone of iPad kun je terecht bij iHoesjes.nl, zij bieden keuze uit meer dan 2000 artikelen! Je kan bij Phonegeek.nl kiezen uit telefoonhoesjes voor verschillende merken, gemaakt van verschillende materialen zoals katoen en metaal of waterproof hoesjes. Op sommige websites kun je hardcase hoesjes laten maken met je eigen afbeelding erop. Eigenlijk is er voor elke gelegenheid wel een geschikt hoesje verkrijgbaar, speels, waterafstotend of sjiek, stijlvol of sportief, een speciale lade in je kast voor je verzameling hoesjes is geen overbodige luxe meer voor echte fashionista's.

 

Vergelijk smartphones en bespaar

Voor zo min mogelijk geld een zo leuk mogelijke telefoon, waar vind je de beste deal van dit moment? Maak gebruik van onze vergelijker! Op basis van jouw wensen en budget rollen de beste deals er voor jou uit. Zodat je geld overhoudt voor de leukste apps en smartphonehoesjes. Op die manier heb jij nog veel meer plezier van je smartphone!

 

hoesjes-01

Coen