prijsvergelijken

Mobiel internet in het buitenland

25 september 2014 (laatste wijziging 31 januari 2018) door Suzanne

Als je terugkomt van een vakantie in het buitenland, zit je natuurlijk niet te wachten op onvoorziene extra kosten voor je mobiel. Volgens de EU-regels mogen providers geen overdreven hoge tarieven meer in rekening brengen bij mobiel bellen en internetten in het buitenland. Toch is het handig om zelf voorzorgsmaatregelen te nemen, zodat je geen onverwachte kosten op je rekening ziet staan.

 

Zorg dat je een toestel en simkaart hebt die beiden in het buitenland te gebruiken zijn. Je kunt met alle telefoons in Europa bellen. Ook zijn zo'n beetje alle smartphones te gebruiken over de hele wereld. Hieronder een paar handige vakantietips voor mobiel internet in het buitenland:

 

Mobiel internet tijdens korte vakantie in het buitenland

Ga je een of twee weken op vakantie? Dan heb je een abonnement of prepaid nodig die ook in het buitenland geldig is. Er zijn erg veel prepaid diensten waarbij je in EU-landen voordelig kunt bellen en internetten. Een voorbeeld hiervan is Lebara. Met Lebara is het bellen en sms'en naar buitenlandse nummers erg voordelig. Je kunt kiezen uit een paar pakketen, waaronder Lebara One en Lebara Unlimited. Als je korte tijd op vakantie gaat, is het handig om Lebara One te nemen. Voor langere vakanties zal het voordeliger zijn om Lebara Unlimited te kiezen, zodat je voor een bepaald bedrag onbeperkt kunt bellen in het buitenland.

Providers die bundels hebben voor het bellen en internetten in de EU zijn KPN, Telfort, Vodafone en T-Mobile.

 

Mobiel internetten in het buitenland bij KPN

Bij deze provider moet je twee verschillende abonnementen afsluiten voor bellen en internetten. Bij het internetten in het buitenland kun je kiezen tussen Maandbundels en Dagbundels. Je kunt deze bundels simpel aan en uit zetten door een sms'je te sturen. De bundel gaat in zodra je in het buitenland gebruik gaat maken van internet. Zodra je de grens van je bundel bereikt, krijg je hier op tijd een sms voor. Ook voor het bellen in EU-landen heeft KPN een bundel, de Belbundel EU. Je betaalt hierbij eenmalig € 10,00 en krijgt daarvoor 100 belminuten in de EU. De bundel wordt pas geactiveerd als je in het buitenland belt of gebeld wordt.

 

Mobiel internetten in het buitenland bij Telfort

Telfort biedt een belbundel aan van 50 minuten, die na een week komt te vervallen. Zodra de belminuten op zijn, ontvang je een SMS die je kan negeren waardoor je het normale tarief betaalt, of je kunt een nieuwe bundel aanzetten. Ook de internetbundel van Telfort heeft een houdbaarheid van zeven dagen. Je krijgt daarvoor 100 MB voor € 5,00. Als je deze MB's allemaal gebruikt hebt, krijg je een SMS van Telfort. Als je hier niet op reageert, betaal je het normale tarief van het land waarin je op vakantie bent. Verder kun je ervoor kiezen om dezelfde bundel weer te activeren, of om losse MB's te kopen. (Losse MB's zijn bijvoorbeeld handig als er nog maar een paar dagen van je vakantie over zijn waarin je nog wilt internetten.)

 

Mobiel internetten in het buitenland bij Vodafone

Alle bundels in het buitenland zijn bij Vodafone maar voor een dag geldig. Het handige is wel dat internet en bellen bij elkaar in een bundel zitten. Je kunt kiezen uit Alles-in-1 op Reis en Alles-in-1 op Reis XL. In uitzondering tot de andere providers heeft Vodafone ook een Wereldbundel, die dus ook buiten EU-landen geldig is. Dit is alleen beschikbaar voor mobiel internetten. Je krijgt hiervoor 30 MB voor € 5,00 per dag.

 

Mobiel internetten in het buitenland bij T-Mobile

Bij T-Mobile kun je kiezen voor Tijdelijk internet in het buitenland of Vaak internet in het buitenland. Het spreekt voor zich dat het tijdens een vakantie handiger is om voor Tijdelijk internet te gaan, en de laatste optie te kiezen als je vaker naar het buitenland reist. Als je voor Vaak internet in het buitenland kiest, betaal je een vaste prijs per maand. Bij Tijdelijk internet in het buitenland, kun je een Travel&Surf pas aanschaffen, via een app op je telefoon. (Het is natuurlijk slim om die van te voren te installeren!) Hierbij kun je zelf het land kiezen waar je naartoe gaat, en de grootte van de Travel&Surf pas. De grootste is bijvoorbeeld een L-pas, met 500 MB dat 14 dagen geldig is. Let wel op dat niet elke pas beschikbaar is in elk land!

 

Mobiel internet tijdens lange vakantie in het buitenland

Als je van plan bent om lang weg te blijven, dan kan het voordeliger zijn om een lokale simkaart aan te schaffen. Zo'n simkaart kun je meestal gewoon in de supermarkt kopen. Dit kun je het beste doen als je zeker weet dat je meer dan € 10,00 à € 20,00 uit zal geven aan mobiel bellen of internetten. Let wel op dat je zo'n simkaart voor gebruik soms moet activeren! Dit gaat via internet en kan wel eens lastig zijn, vooral als je het in het buitenland moet doen. Er zijn voor het gemak ook simkaarten die meteen gebruikt kunnen worden. Deze kun je voor de vakantie bestellen en thuis laten bezorgen. Het is wel wat duurder dan een simkaart die je zelf moet activeren. Het nadeel van een buitenlandse simkaart is dat je een ander nummer hebt. Je bent dus niet bereikbaar op je eigen nummer.

 

Extra tips voor mobiel internet in het buitenland

Je kunt natuurlijk ook proberen zo veel mogelijk gebruik te maken van Wifi, dat soms gratis aangeboden wordt. Als je wilt bellen met vrienden of familieleden uit een ander land, kun je dat bijvoorbeeld via het programma Skype doen. We wensen je veel succes met deze mobiele vakantietips!

 

mobiel internet buitenland

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

1 reactie

H. Boers

30 mei 2015 23:32

Bij T-Mobile worden bij internet ook kosten in rekening gebracht voor bepaalde apps, waarom, geen idee.
Ik vraag me af of dit toegestaan is. Dit wordt volgens mij de laatste jaren gedaan.
Als je wifi hebt ingeschakeld en mobiel internet niet uitgeschakeld gaat en de wifi alsmede mobiel internet kosten draaien.
Bij T-Mobile, hoe de anderen het doen weet ik niet.
Het oorspronkelijke contract was nog met Orange en dat hebben we altijd gehouden ook na de overgang naar T-Mobile.
Wij spaarden daarmee voor onze vakanties want elke maand werd keurig ons abonnement bijgeschreven.
€ 12,50 per maand en je kon voor € 25 per maand bellen, sms, of internetten.
Tegenwoordig terwijl wij ons contract niet gewijzigd is zijn wij na 1 week al door ons budget heen.
Terwijl ons gebruik vrijwel niet gewijzigd is.
Ik zie nu ook dat bij andere maatschappijen dat er aanvullende kosten geclaimd kunnen worden zonder dat omschreven wordt welke dat zijn. Conclusie: De netwerkfabrikanten hebben klaarblijkelijk vrij spel bij het vaststellen van de kosten.
PM. Bij de kosten waarmee geadverteerd wordt staat nooit vermeld dat er ook nog BTW overheen komt.
Kosten transparant vergeet het maar. Niemand kan mij vertellen wat alle internetkosten van bijv. Spanje naar Nederland zijn.

Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.
Terug naar vergelijking
Start de chat