prijsvergelijken

Plus- & minpunten

Er zijn geen plus- of minpunten
Pluspunten
  • Betaalbare internetpakketten
  • Combinatievoordeel bij internetaansluiting en mobiel abonnement
  • Telfort Veilig als optie in te stellen
Er zijn geen pluspunten
Minpunten
  • Betalen voor veel extra televisie- en telefonie opties
  • Weinig extra telefonie-opties
  • Klantenservice laat soms te wensen over
Er zijn geen minpunten

    Zoeken

Gemiddeld cijfer
  • Prijsvergelijken: 6,8
  • Klanten: 6,4
  • Eindcijfer: 6,6/
Prijsvergelijken: 6,8
Klanten: 6,4
Eindcijfer: 6,6/

Review internetprovider Telfort 2017

7 juli 2015 (laatste wijziging 11 januari 2017) door Suzanne

In deze internetprovider review beoordelen we het aanbod van Telfort. Telfort kennen we als het kleine zusje van KPN en maakt ook gebruik van het KPN-netwerk. De internetpakketten beoordeelt de expert op een aantal punten. Deze cijfers voegen we bij de klantenreviews en hieruit komt het eindcijfer voor Telfort.

Inhoud

    Beoordeling internetprovider Telfort 2017

    6

    Levertijd

    De levertijd bij Telfort ligt tussen 3 en 4 weken.

    6,5

    Prijs-kwaliteit

    Zowel de prijs als de kwaliteit van Telfort is gemiddeld. Glasvezelabonnementen scoren hoger dan DSL. Voor klanten met combivoordeel komt Telfort voordeliger uit de bus.

    7

    Functionaliteiten

    Telfort heeft veel mogelijkheden maar hier dien je wel extra voor te betalen.

    7

    Zenderaanbod

    Telfort biedt 70 tv-zenders in het basispakket en dit is uit te breiden met een aantal extra zenderpakketten.

    7,5

    Installatie

    Je ontvangt een doe-het-zelf-installatiepakket. Als je er niet uitkomt, komt er een monteur gratis langs.Aan telefonische hulp van de klantenservice zijn wel kosten verbonden.

    6,8

    Eindcijfer Prijsvergelijken

    Ben jij klant (geweest) bij Telfort? Dan nodigen wij je uit om een review achter te laten onderaan de pagina.

    Wie Telfort vergelijkt met andere providers, ziet dat Telfort een echte middenmoot is. Het is niet de duurste maar ook zeker niet de goedkoopste internetprovider. Als we kijken naar kwaliteit en het aantal storingen, scoren glasvezelabonnementen hier een stuk beter op dan DSL-abonnementen van Telfort (bron: onderzoek Consumentenbond derde kwartaal 2016). Een groot pluspunt van Telfort is combivoordeel. Als je zowel een internet als mobiel abonnement afsluit, ontvang je extra voordeel. Je mag dan zelf uit een aantal voordelen kiezen zoals maandelijkse kortingen of 2 keer zoveel MB’s.

    provider blinkt uitTelfort blinkt uit in…

    • Combivoordeel. Als je een mobiel abonnement combineert met een Alles-in-1 abonnement, dan ontvang je bij Telfort korting. Niet alle providers bieden dit aan. Je hebt keuze uit het dubbele aantal belminuten, MB’s of sms’jes. Of je profiteert van Telfort Veilig, een gratis tv-pakket of korting op je abonnement.
    • Laag storingspercentage glasvezel. De abonnementen via een glasvezelverbinding scoren zowel op kwaliteit als op het aantal storingen beter dan DSL-abonnementen. Volgens het onderzoek van de Consumentenbond (derde kwartaal 2016) scoort telfort hier goed op. Van alle landelijke providers scoort alleen XS4ALL hier beter.
    • Vaste telefonie gratis bij elk abonnement. Vaste telefonie kan je gratis aan elk abonnement toevoegen. Je betaalt alleen een starttarief per gesprek en belkosten per minuut voor een marktconform tarief.

    Internetabonnementen TelfortDSL-Glasvezel

    Het aanbod van Telfort is redelijk standaard. Een internet en tv-abonnement bevat een vrij uitgebreid tv-basispakket met veel extra's zoals Begin Gemist, Programma Gemist, Live Pauzeren en Online tv-kijken via een app. Je kan hier zelf vaste telefonie aan toevoegen. Wanneer je bij Telfort voor een internetabonnement via glasvezel kiest, dan is dat altijd inclusief bellen, televisie is optioneel. Wanneer je een los internetabonnement wilt, kan dat dus alleen via een DSL-verbinding. Los internet kun je daarentegen wel uitbreiden met een vaste telefoonlijn. 

    Tv-opties

    Zowel glasvezel als DSL-pakketten kennen dezelfde extra tv-opties die je tegen betaling verder kunt uitbreiden. In het interactieve TV basispakket van Telfort zit:

    • 70+ populaire tv-zenders
    • 100+ radiozenders
    • 45 HD-zenders
    • Programma Gemist (NPO 1, 2 en 3)

    Om bijvoorbeeld programma’s op te nemen, kun je een opnamepakket aanschaffen. Ook kan je het tv-pakket uitbreiden met een pluspakket of extra zenderpakketten, daarin biedt Telfort veel keuze. Je kan de pakketten makkelijk aan- en uitzetten met je afstandsbediening. Losse zenderpakketten zijn maandelijks opzegbaar. Telfort biedt keuze uit de volgende betaalde tv-opties:

    • Fox Sports. De FOX Sports zenderpakketten Compleet en Eredivisie
    • Ziggo Sports Totaal
    • Kids pakket
    • Filmpakket. Film1
    • Erotiekpakket
    • Buitenlandse zenderpakketten. Duits, Turks en Hindi
    • Opnemen pakket

    Telefonie-opties

    • Gratis Voicemail,
    • Overlast Melden,
    • Nummerbehoud (bij overstap en/of verhuizing, indien mogelijk).

    Extra opties

    Voor ondernemers biedt Telfort zakelijk internet voor zzp’ers, kleinbedrijven en winkels. Vergelijk alle internetabonnementen van Telfort of lees meer over de internetprovider Telfort

    * de review is een momentopname. De inhoud is met grote zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat de informatie op deze pagina verouderd is of onjuistheden bevat. Raadpleeg voor exacte gegevens website van de provider.

    Suzanne

    11 klant reviews

    S. Agness

    23 februari 2017 00:40

    Prijs/kwaliteit:7Installatie:8
    Snelheid:7Overstap:8
    Klantenservice:8Eindcijfer:7
    Installatie:8
    Overstap:8
    Eindcijfer:7

    Al jaren klant en tot nu toe zeer tevreden. Heb de afgelopen 4 jaar altijd een behoorlijke korting gehad waardoor ik klamt ben gebleven maar helaas willrn ze dit jaar geen korting meer geven en ben genoodzaakt over te stappen .jammer

    Sascha

    4 februari 2017 11:08

    Prijs/kwaliteit:3Installatie:6
    Snelheid:2Overstap:4
    Klantenservice:2Eindcijfer:2
    Installatie:6
    Overstap:4
    Eindcijfer:2

    Ik heb nu 3 jaar internet van Telfort waarvan het ongeveer de helft van de tijd niet heeft gefunctioneerd zoals het zou moeten. Er zijn al twee monteurs langsgeweest om te kijken waar het probleem zat maar ik ontvang steeds alleen nieuwe modems die het probleem niet verhelpen. De klantenservice is vaak ontzettend onvriendelijk en je staat lang in de wacht. Ook bij overstappen drie jaar geleden was het geen pretje. Ik moest overstapkosten betalen en in totaal ca. 90 euro om de tv's draadloos te kunnen laten ontvangen, want volgens medewerkers van Telfort is het normaal om een draad vanuit de meterkast door heel het huis te leggen. Al met al ben ik blij dat ik ga verhuizen en overstappen. Ik ga nooit meer terug naar Telfort.

    Janine

    27 januari 2017 07:31

    Prijs/kwaliteit:9Installatie:10
    Snelheid:8Overstap:10
    Klantenservice:10Eindcijfer:9
    Installatie:10
    Overstap:10
    Eindcijfer:9

    Zeer klantvriendelijk. Bij storing kun je eerst de website met mogelijke oplossingen raadplegen en ook aan de telefoon zijn de medewerkers zeer vriendelijk, behulpzaam en oplossingsgericht. ze zijn heel professioneel en hebben veel technische kennis.

    assy printer

    13 januari 2017 06:46

    Prijs/kwaliteit:5Installatie:6
    Snelheid:5Overstap:6
    Klantenservice:6Eindcijfer:6
    Installatie:6
    Overstap:6
    Eindcijfer:6

    Qua klantvrindelijkheid scoren ze beter maar voor de rest mis de snelheid ja we kunnen niet meer leveren dan 12mb per keer mw, later in het jaar wordt dit beter nah wacht er nog op, maar goed ik vind prijs van internet en tv duur dacht dat het pluspakket erbij kwam maar zie dat nog niet gebeuren ach wie heeft de juiste en beste internet provider voor me met tv ?

    Sjoerd Albert

    9 januari 2017 15:11

    Prijs/kwaliteit:9Installatie:7
    Snelheid:9Overstap:8
    Klantenservice:7Eindcijfer:8
    Installatie:7
    Overstap:8
    Eindcijfer:8

    Ik ben al jarenlang klant bij Telfort.
    Hiervoor verschillende gehad, maar voor de zelfde kwaliteit blijf ik toch liever bij Telfort.

    Het is een goeie en goedkope provider.
    De snelheid is goed, televisie werkt altijd. Ik heb echt nooit problemen,

    Verder heb ik nog een mobiel bij telfort. Na 10 minuten GRATIS bellen.
    Goede dekking en ook super goedkoop. Hierbij nog een combikorting van €5,-

    zeker een aanrader voor iemand die goed en goedkoop wil.

    Groet van Sjoerd.

    A. De Jong

    7 januari 2017 11:57

    Prijs/kwaliteit:9Installatie:9
    Snelheid:9Overstap:8
    Klantenservice:8Eindcijfer:8
    Installatie:9
    Overstap:8
    Eindcijfer:8

    Ben al klant bij Telfort sinds 2010.
    Sinds die tijd weinig tot geen problemen gehad.
    Ik haal altijd, overal in huis de maximale snelheid. Doordat ik klant ben, zijn mijn ouders ook over gestapt naar Telfort. Ze zijn ook zeer tevreden en nooit problemen gehad.

    Dezelfde snelheid en kwaliteit als KPN, voor een kleinere prijs.
    En bij problemen word ik geholpen Door een goede klantenservice. Ook de overstap en de installatie is snel en goed afgerond. Omdat ik mijn mobiel er ook heb, ook nog €5 korting. Ik zou telfort zeker aanraden.

    Machelle

    7 januari 2017 01:08

    Prijs/kwaliteit:9Installatie:9
    Snelheid:8Overstap:9
    Klantenservice:9Eindcijfer:9
    Installatie:9
    Overstap:9
    Eindcijfer:9

    Werkt altijd. Verhuizen in 1 min geregeld met super service

    imo

    29 november 2016 16:14

    Prijs/kwaliteit:9Installatie:1
    Snelheid:9Overstap:1
    Klantenservice:1Eindcijfer:1
    Installatie:1
    Overstap:1
    Eindcijfer:1

    Geweldige prijs/kwaliteit verhouding en snelheid! je krijgt alleen HELEMAAL niets! dit is mijn ervaring met telfort

    Ik vraag een internet verbinding aan met spoed en er wordt mij beloofd dat het binnen een week geleverd kan worden. Ik hoor niets van jullie en bel een week later om te horen te krijgen dat het nooit is verwerkt en dat ik een andere provider moet zoeken als ik het zo snel wil want bij jullie duurt het nu 3 weken voor een aanvraag. en wanneer ik een klacht wil indienen word ik doorverwezen naar een website die mij dan weer terugverwijst naar het zelfde 0900 nummer.

    onbegrijpelijk hoe je een bedrijf op deze wijze kan laten draaien.
    Bespaar jezelf de moeite en kies voor een betrouwbare provider

    Ellie Vogelstrate

    22 augustus 2016 13:37

    Prijs/kwaliteit:9Installatie:10
    Snelheid:8Overstap:9
    Klantenservice:8Eindcijfer:9
    Installatie:10
    Overstap:9
    Eindcijfer:9

    Overgestapt van Ziggo naar Telfort omdat ik al een sim only abonnement bij Telfort had lopen.
    Hierdoor ontvang ik nu 2GB + 600 minuten voor 15,-. Het was of dubbel zoveel data of gratis HBO, maar heb toch maar voor dubbele MB's en minuten gekozen.
    Installatiepakket werd thuisgestuurd precies volgens de planning en is zeer eenvoudig te installeren. Hoor ook meer mensen over 0,50ct per gesprek, maar die waren voor ons dus niet nodig.

    Ik ontvang max 200Mb op m'n adres, maar met het standaard 40Mb/s max heb ik prima ontvangst door het hele huis. Ook kijken wij graag live tv en tegelijkertijd een gemist programma via de iPad.

    Voor alsnog zeer tevreden met Telfort.

    Annie Monster

    16 augustus 2016 14:42

    Prijs/kwaliteit:8Installatie:8
    Snelheid:7Overstap:6
    Klantenservice:7Eindcijfer:8
    Installatie:8
    Overstap:6
    Eindcijfer:8

    Over het algemeen een zeer goede tv en internet verbinding, erg stabiel vergeleken met Ziggo.

    Ik ben erg vriendelijk te woord gestaan door de klantenservice van Tefort bij het overstappen. Wel jammer van de 50cent per gesprek.

    Wat erg gebruiksvriendelijk is bij Telfort is de optie om je tv aan te sluiten d.m.v. de tv-verbindingsset. Hierdoor kan je waar dan ook in je woning zonder het trekken van snoeren tv kijken. Ideaal!

    Jan van Dijk

    9 augustus 2016 17:18

    Prijs/kwaliteit:2Installatie:6
    Snelheid:5Overstap:2
    Klantenservice:1Eindcijfer:3
    Installatie:6
    Overstap:2
    Eindcijfer:3

    Over het algemeen een redelijke verbinding, niet heel stabiel of snel vergeleken met het duurdere (op papier even snelle) KPN abonnement.
    De aangevinkte combi-korting wordt niet geactiveerd tot je er zelf een paar keer apart achter aan gaat.
    En op het moment dat het mis gaat een ongelofelijk slechte service voor 50cent per gesprek.

    Ons specifieke verhaal is als volgt; nadat de internet verbinding plots stopte, heb ik gebeld met de Telfort klantenservice. Hier werd verteld dat er inderdaad geen verbinding was in verband met onderhoud aan de algemene kabel. Bevestigd werd dat het vreemd was dat hierover geen bericht was verstuurt. Binnen een week moest het opgelost zijn. Wanneer de verbinding terug zou zijn, kon ik zelf terugbellen en zouden de gemiste dagen worden vastgesteld en worden gecompenseerd.
    Een paar dagen later viel ook de interactieve tv weg. In het eerdere gesprek met de klantenservice hadden we het hierover gehad. De interactieve tv ging dan wel over dezelfde lijn, maar kon inderdaad zijn dat die nog wel zou werken. Daarom toch de week afgewacht.
    Helaas was alles nog altijd uit de lucht na een week, dus zelf teruggebeld. Het verhaal moest ik opnieuw uitleggen, ook al kon de vorige melding wel worden teruggevonden. Daarna werd me toch weer gevraagd of ik niet aan de stekker, aansluiting, powerknop, ..., had gezeten. Het standaard klantenservice formulier moest echt weer helemaal doorlopen worden. Dan toch in de wacht. Nog eens in de wacht. Of we teruggebeld mochten worden. Na een uur werden we teruggebeld en werd verteld dat omdat er te lang geen melding was gemaakt de klacht niet verder was opgepakt. Het kon nu nog eens 1,5 week duren, maar wat het dan was of wat er ging gebeuren kon niet worden gezegd. Alternatieven (bijvoorbeeld een Dongel of extra mobiel internetbundel) werden niet geboden.
    We hebben per direct opgezegd.

    Laat hier een review achter
    Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
    Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
    Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
    Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
    Schrijf een review!
    Schrijf een review!
    Bedankt voor uw reactie
    Wij controleren het bericht.

    Vergelijk pakketten

    Vergelijk de volgende pakketten uitgebreid met elkaar:

    > Vergelijk 3 pakketten
    Sluiten