prijsvergelijken

Gemiddeld cijfer
 • Prijsvergelijken: 7,1
 • Klanten: 8,6
 • Eindcijfer: 7,9/
Gemiddeld cijfer
Prijsvergelijken: 7,1
Klanten: 8,6
Eindcijfer: 7,9/

Review internetprovider NLE 2017

14 december 2016 (laatste wijziging 31 januari 2018) door Coen

Levert NLE snel internet? Hoe zit het met het aanbod van tv en bellen? Wat zijn de ervaringen met NLEx, het alles-in-1 internetpakket? En hoe zijn de ervaringen met de klantenservice, word je daar blij van? 

Het antwoord op deze vragen lees je in deze expert review van NLE. 

Omdat NLE een nieuwe speler is op de markt van internet en tv, zijn er nog geen meningen bekend van andere experts en klantenpanels. Wel zijn er al ervaringen van klanten. Die lees je onderaan de pagina.

Samen geeft deze informatie een aardig beeld over de provider. Is overstappen naar NLE een aanrader… of niet?

NLE

Inhoud

  Beoordeling NLE 2017

  4

  Levertijd

  NLE heeft een levertijd van 6 weken. Dat duurt best lang, vergeleken met andere providers. De gemiddelde levertijd is 4 weken.

  7

  Prijs-kwaliteit

  De prijs is laag vergeleken met andere providers. En de tv- pakketten zijn behoorlijk uitgebreid voor dat geld. Wat er gebeurt met de prijs na het eerste abonnementsjaar is nog niet bekend. Dat komt omdat NLE nieuw is in de markt. Vanwege deze onzekerheid geven we slechts een 7. Het cijfer zou dus nog kunnen stijgen.

  7

  Functionaliteiten

  Het basispakket is uitgebreid. Er zitten veel extra's in die je bij andere providers apart moet betalen. En, ook leuk: je krijgt een gratis wifi-versterker. Daardoor heb je in het hele huis een goede internetverbinding.

  8

  Zenderaanbod

  Je ontvangt standaard 117 tv-zenders. Nog niet genoeg aanbod? Dan kun je - tegen meerkosten - uitbreiden met verschillende zenderpakketten.

  7

  Installatie

  Bij glasvezel is de installatie door een monteur gratis. Bij DSL-pakketten kost een monteur je € 79,-, maar als je een beetje handig bent, kan je het ook zelf doen met behulp van een installatiepakket.

  7,1

  Eindcijfer Prijsvergelijken

  Ben jij klant van NLE? Dan nodigen wij jou uit hier onderaan de pagina je beoordeling achter te laten. Je ontvangt als dank een Bol.com-bon ter waarde van € 5,-. (Lees hier de voorwaarden.) 

  provider blinkt uitNLE blinkt uit in ...

  • Scherpe prijs: Een alles-in-1 abonnement is scherp geprijsd ten opzichte van andere providers. Kies je voor een abonnement met DSL-internet? Dan geldt er een vast basistarief. Voor internet betaal je dan altijd hetzelfde, met of zonder tv en/of vast bellen. Dat is vooral een voordeel als je een alles-in-1 abonnement wilt.
  • Groot tv-aanbod: Je krijgt standaard 117 tv-zenders. Bij vergelijkbare pakketten van andere providers ligt het gemiddelde rond de 60. Zijn 117 tv-zenders toch niet genoeg voor je? Dan kun kiezen voor extra zenderpakketten. Bijvoorbeeld de sportpakketten Fox Sports of Ziggo Sport Totaal. Of filmpakketten, een kids- of erotiekpakket, buitenlandse pakketten. Er is veel keuze en deze pakketten zijn maandelijks opzegbaar. Bij NLE ontvang je interactieve tv van KPN.
  • Wifi-service: NLE levert bij elk pakket een gratis wifi-versterker. Daarnaast kun je, tegen betaling, een extra draadloos wifi-punt bestellen. Kies je bij de installatie voor een monteur? Dan krijg je ook nog een gratis wifi-check.

  Minpunten van NLE

  • Geen beveiligingspakket. Dat moet je dus zelf regelen. Andere providers bieden dit wel aan.
  • Geen e-mailadres van NLE. Dat is een nadeel als je graag met Outlook werkt en liever geen Hotmail of Gmail gebruikt.
  • Beperkte mogelijkheden voor vast bellen. Vast bellen zit standaard in je alles-in-1 pakket. Dat kun je alleen uitbreiden met onbeperkt bellen. Helaas geen moderne snufjes als groepsbellen zoals bij XS4ALL.
  • Wat de prijs na het eerste jaar is, is nog onbekend. Die onzekerheid vind ik wel jammer. Valt de prijs tegen? Dan kun je na dit jaar opzeggen. Wel even in de gaten houden dus.
  • Alleen online klantenservice. Heb je een vraag of een klacht? Dan kun je alleen via de website of via social media je vraag stellen. Je kan ze dus niet bellen. Misschien is dit wel van deze tijd, maar niet voor iedereen prettig. Klanten hebben er verschillende ervaringen mee. Positieve én negatieve. Deze lees je onderaan deze review. 

  Kies een abonnement dat bij jou past

  NLE biedt abonnementen met hoge snelheden voor zowel DSL- als glasvezelinternet aan. Via het KPN-netwerk, dat bekend staat als stabiel en betrouwbaar. Je gaat bij NLE een contract aan voor minimaal 1 jaar. Daarna kun je maandelijks opzeggen. 

  • Alle DSL-abonnementen hebben een snelheid van maximaal 100 Mb/s. Mits dit haalbaar is op je adres. Dit pakket heeft een scherpe prijs. 
  • Bij glasvezel kun je kiezen voor snelheden van 50 Mb/s, 100 Mb/s tot 500 Mb/s. Deze abonnementen zijn wel duurder dan het standaard abonnement via DSL.

  Ben je ook energieklant bij NLE? Dan ontvang je eenmalig € 25,- korting op de jaarrekening. Klein extraatje.

  Heb je interesse in NLE als provider? Vergelijk internetabonnementen van NLE.

   

  *De review is een momentopname. De inhoud is met grote zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is of onjuistheden bevat. Raadpleeg voor exacte gegevens de website van de provider.

  Coen

  1 klant review Schrijf een review

  Edwin

  30 maart 2018 21:24

  Overstappen:9Kwaliteit:n.v.t.
  Klantenservice:9Prijs:10
  Installatie (monteur):6Snelheid internet:9
  Kwaliteit:n.v.t.
  Prijs:10
  Snelheid:9

  Overstap van Ziggo is vlekkeloos verlopen. Op de afgesproken datum is het signaal actief geworden en ons telefoonnummer geporteerd.
  Met de meegeleverde handleiding is de installatie eenvoudig en indien het aansluiten toch niet lukt, kan er een monteur gehuurd worden.

  Internet snelheid is prima, tv zonder storing en prima beeldkwaliteit. Maak nu bijna een jaar gebruik van het pakket zonder storingen.

  Laat hier een review achter en ontvang een bol.com cadeaubon t.w.v. €5,-
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Schrijf een review!
  Schrijf een review!
  Bedankt voor uw reactie
  Wij controleren het bericht.
  Terug naar vergelijking
  Start de chat