prijsvergelijken
Gemiddeld cijfer
 • Prijsvergelijken: 7,1
 • Klanten: 5,8
 • Eindcijfer: 6,4/
Prijsvergelijken: 7,1
Klanten: 5,8
Eindcijfer: 6,4/

Review internetprovider NLE 2017

14 december 2016 (laatste wijziging 8 maart 2017) door Bea

Levert NLE snel internet? Hoe zit het met het aanbod van tv en bellen? Wat zijn de ervaringen met NLE alles-in-1? En hoe zijn de ervaringen met de klantenservice, word je daar blij van? 

Het antwoord op deze vragen lees je in deze expert review van NLE. 

Omdat NLE een nieuwe speler is op de markt, zijn er nog geen meningen bekend van andere experts en klantenpanels. Wel zijn er al ervaringen van klanten. Die lees je onderaan de pagina.

Samen geeft deze informatie een aardig beeld over de provider. Is overstappen naar NLE een aanrader… of niet?

NLE

Inhoud

  Beoordeling NLE 2017

  4

  Levertijd

  NLE heeft een levertijd van 6 weken. De gemiddelde levertijd is 4 weken dus dat duurt best lang.

  7

  Prijs-kwaliteit

  De prijs is laag, relatief gezien dan. En de pakketten zijn behoorlijk uitgebreid. Wat er gebeurt met de prijs na het eerste abonnementsjaar is nog niet bekend. Het cijfer zou dus nog kunnen stijgen.

  7

  Functionaliteiten

  Het basispakket is uitgebreid. En, ook leuk: je krijgt een gratis wifi-versterker. Daardoor heb je in het hele huis een goede internetverbinding.

  8

  Zenderaanbod

  Je ontvangt standaard 117 tv-zenders en dit is uit te breiden met een aantal extra zenderpakketten.

  7

  Installatie

  Bij glasvezel is de installatie door een monteur gratis. Bij DSL-pakketten kost een monteur je € 79,-, maar je mag het ook zelf doen met behulp van een installatiepakket.

  7,1

  Eindcijfer Prijsvergelijken

  Ben jij klant van NLE? Dan nodigen wij jou uit hier onderaan de pagina je beoordeling achter te laten.

  provider blinkt uitNLE blinkt uit in ...

  • Scherpe prijs: Een alles-in-1 abonnement is scherp geprijsd ten opzichte van andere providers. Bij abonnementen via DSL-internet is er een basistarief. Of je nu tv en/of vast bellen aanzet. De prijs blijft hetzelfde.
  • Groot tv-aanbod: Je krijgt standaard 117 tv-zenders. Bij vergelijkbare pakketten ligt het gemiddelde rond de 60. Mocht 117 tv-zenders niet genoeg zijn dan kun je dit uitbreiden. Bijvoorbeeld met extra zenderpakketten. Deze zijn maandelijks opzegbaar.
  • Wifi-service: NLE hecht veel waarde aan goede wifi-verbinding. Bij elk pakket zit een gratis wifi-versterker. Daarnaast kun je, tegen betaling, een extra draadloos wifi-punt bestellen. Kies je bij de installatie voor een monteur dan krijg je ook nog een gratis wifi-check.

  Het aanbod van NLE

  Het aanbod is best goed, zeker voor die prijs. Maar NLE overtreft internet providers zoals KPN en Ziggo niet. Je kunt bijvoorbeeld geen beveiligingspakket bestellen. Ook kun je geen e-mailadres van NLE aanmaken. 

  Wél biedt NLE een aantal extra zenderpakketten. Voor de sportliefhebber is er bijvoorbeeld Fox Sports of Ziggo Sport Totaal.

  Vast bellen zit standaard in je alles-in-1 pakket. Je kan een pakket met onbeperkt bellen erbij nemen, dan heb je zelfs keuze uit 3 verschillende pakketten. Maar dat is het dan ook. Geen snufjes op het gebied van telefonie zoals groepsbellen bijvoorbeeld zoals XS4ALL dat aanbiedt.

  NLE handelt alle klantenservice online af. Je kunt dus alleen via de website of via social media je vraag stellen. Op zich is dat wel van deze tijd, maar of je dat prettig vind? Klanten hebben er verschillende ervaringen mee. Deze lees je onderaan deze review. 

  Kies het abonnement dat bij jou past

  NLE biedt zowel DSL- als glasvezelinternet aan. Via het KPN-netwerk dus dat zit wel goed. Alle DSL-abonnementen hebben een snelheid van maximaal 100 Mb/s. Mits dit haalbaar is op je adres. Bij glasvezel gaan de snelheden tot 500 Mb/s. NLE biedt abonnementen voor minimaal 1 jaar. Daarna kun je maandelijks opzeggen.

  Wat de prijs na dat eerste jaar is, is nog onbekend. Maar na een jaar kun je sowieso opzeggen dus dat is geen probleem. Wel even in de gaten houden dus. Energieklanten ontvangen eenmalig € 25,- korting op de jaarrekening. Klein extra’tje.

  Heb je interesse in NLE als provider? Vergelijk internetabonnementen van NLE.

   

  *De review is een momentopname. De inhoud is met grote zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is of onjuistheden bevat. Raadpleeg voor exacte gegevens de website van de provider.

  Bea

  Mijn naam is Bea.Ik beoordeel alle blogartikelen van het redactieteam vóór publicatie. Ik blog zelf ook.Mijn focus ligt op internet vergelijken. Veel providers, veel verschil in het aanbod. Best complex dus.Ik maak die complexe informatie begrijpelijk. Dat maakt het vergelijken een stuk makkelijker!Zodat jij minder tijd kwijt bent met het vergelijken van internetpakketten.

  8 klant reviews

  FMYK

  9 februari 2017 12:19

  Prijs/kwaliteit:9Installatie:7
  Snelheid:9Overstap:6
  Klantenservice:6Eindcijfer:8
  Installatie:7
  Overstap:6
  Eindcijfer:8

  Helaas duurt overstappen ca. 6 weken, daar moet je goed rekening mee houden wil je niet zonder internet en TV komen te zitten. De op mijn adres beloofde snelheid van 100 Mbs wordt daadwerkelijk gehaald en dat is bij geen eerdere provider gerealiseerd. Al met al zeer tevreden voor het geld. Voor €29.95 kun je echt geen beter aanbod krijgen.

  Cindy

  1 februari 2017 11:13

  Prijs/kwaliteit:n.v.t.Installatie:n.v.t.
  Snelheid:n.v.t.Overstap:1
  Klantenservice:3Eindcijfer:2
  Installatie:n.v.t.
  Overstap:1
  Eindcijfer:2

  Via site abbonoment afgesloten met overstap service! Oude bij Ziggo werd netjes opgezegt en er zou op 10-2 aansluiten komen van NLE!
  We moesten wel een vooruitbetaling doen van het bedrag van februari. Gedaan, nu zou alles goed komen!
  Op 31-1 lullig mailtje dat ze ons toch niet konden aansluiten en we het geld zelf terug moesten halen. Plus met hangende pootjes terug konden naar Ziggo.

  Mooi geregeld, NIET DUS!

  Nu weer terug bij oude, koste veel tijd maar uiteindelijk niets opgeleverd.

  Rick ten Cate

  31 januari 2017 02:23

  Prijs/kwaliteit:6Installatie:7
  Snelheid:7Overstap:4
  Klantenservice:6Eindcijfer:7
  Installatie:7
  Overstap:4
  Eindcijfer:7

  Prima internet alleen wifi heeft soms geen verbinding

  Moss

  23 januari 2017 22:02

  Prijs/kwaliteit:7Installatie:6
  Snelheid:7Overstap:6
  Klantenservice:1Eindcijfer:5
  Installatie:6
  Overstap:6
  Eindcijfer:5

  Ik gebruik sinds kort Nlex op zich was ik tevreden over de prijs en kwaliteit, maar waar ik echt moeite mee heb is de klantenservice. Dat is zeer slecht geregeld . Nlex wilt alles digitaal regelen, maar ik kan niet inloggen via de de nle app en wanneer je telefonisch contact wilt opnemen moet je uren en uren wachten totdat je iemand aan de lijn hebt en als je ze eindelijk aan de lijn krijgt zijn er geen oplossingen.

  NLex moet de problemen oplossen, want ik baal er heel erg van. Voor mij ook geen NLEx meer na dit jaar.

  S nauman

  19 januari 2017 22:26

  Prijs/kwaliteit:8Installatie:8
  Snelheid:7Overstap:3
  Klantenservice:2Eindcijfer:5
  Installatie:8
  Overstap:3
  Eindcijfer:5

  Duurde 6 wkn voordat ik eindelijk internet&tv had. Pakket kwam na 5 wkn binnen. Instaleren was een eitje maar de klantenservice is naatje. Erg slecht te bereiken.

  Thijs

  18 januari 2017 15:34

  Prijs/kwaliteit:1Installatie:1
  Snelheid:1Overstap:2
  Klantenservice:4Eindcijfer:2
  Installatie:1
  Overstap:2
  Eindcijfer:2

  4 weken nadat het in zou gaan, nog steeds geen pakket ontvangen. Absoluut waardeloos. Ook klantenservice nauwelijks bereikbaar. Absolute schande. Wil nooit meer iets met NLE te maken hebben

  H.J. de Man

  16 januari 2017 00:03

  Prijs/kwaliteit:10Installatie:10
  Snelheid:10Overstap:10
  Klantenservice:10Eindcijfer:10
  Installatie:10
  Overstap:10
  Eindcijfer:10

  Goed en goedkoop.

  Mm

  14 januari 2017 14:51

  Prijs/kwaliteit:8Installatie:8
  Snelheid:8Overstap:4
  Klantenservice:2Eindcijfer:7
  Installatie:8
  Overstap:4
  Eindcijfer:7

  Sinds kort bij NLEx na 10 jaar bij Tele2. Apparatuur is goed. Internet in orde en snelheid zoals beloofd. Televisie en Telefoon dik in orde alles is dan ook via het kpn netwerk. Toch ben ik niet tevreden dit komt door de bereikbaarheid van de klantenservice. Dit kan alleen via sociale media. De beloofde reactie tijd via WhatsApp 15 minuten was de eerste keer 21 uur. Reactie tijd is nu gewijzigd naar 1 dag. Maar respons is bij mij nu 3 dagen. Direct reageren heeft geen zin je krijgt geen antwoord. Zo kan een klein probleempje weken duren. Dan maar iets meer betalen voor een klanten service die je kunt bellen. Voor mij geen NLEx meer na dit jaar.

  Laat hier een review achter
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Schrijf een review!
  Schrijf een review!
  Bedankt voor uw reactie
  Wij controleren het bericht.

  Vergelijk pakketten

  Vergelijk de volgende pakketten uitgebreid met elkaar:

  > Vergelijk 3 pakketten
  Sluiten