prijsvergelijken

    Zoeken

    Categorieën

    • Geen categorieën
Gemiddeld cijfer
  • Prijsvergelijken: 7,3
  • Klanten: 6,4
  • Eindcijfer: 6,8/
Prijsvergelijken: 7,3
Klanten: 6,4
Eindcijfer: 6,8/

Review internetprovider Caiway 2017

7 juli 2015 (laatste wijziging 14 maart 2017) door Michelle

Is Caiway een goede internetprovider? Levert Caiway snel en stabiel internet? Uit welke tv-opties kan ik kiezen? Betaal ik bij Caiway niet teveel?

De antwoorden op deze en andere vragen lees je in deze expert provider review. Ook laat ik zien wat andere experts van Caiway zeggen.

Na mijn review lees je ook beoordelingen van klanten. Zodat je weet of je wel of niet moet overstappen naar Caiway.


caiway provider review

Inhoud

    Beoordeling Caiway 2017

    8

    Levertijd

    Caiway levert de pakketten snel. Binnen 14 dagen na de bestelling.

    7

    Prijs-kwaliteit

    Caiway biedt internetpakketten met hoge snelheden. De pakketten zijn niet erg uitgebreid.

    7

    Functionaliteiten

    Je kan in huis alle televisies aansluiten op de kabel. Voor sommige functionaliteiten betaal je extra.

    7

    Zenderaanbod

    Caiway biedt 70 tv-zenders in het basispakket. Dit is uit te breiden met een aantal extra zenderpakketten.

    8

    Installatie

    Je ontvangt een doe-het-zelf-installatiepakket. Als je er niet uitkomt, komt er een monteur gratis langs om alles te installeren.

    7,3

    Eindcijfer Prijsvergelijken

    Ben jij klant (geweest) bij Caiway? Dan nodigen wij je uit om een review achter te laten onderaan de pagina.

    Caiway blinkt uit in...provider blinkt uit

    • Snelle levering. Caiway levert al binnen 14 dagen na het plaatsen van je bestelling,
    • Laag storingspercentage telefonie.
    • Hoge snelheden (ten opzichte van andere pakketten),
    • Voordelige abonnementsprijzen (ten opzichte van andere pakketten).

    Uitbreidbare pakketten

    Caiway biedt 3 verschillende alles-in-1 glasvezel-pakketten: Snel (600 Mb/s) , Slim (300 Mb/s) en Voordelig (100 Mb/s). 

    Het basis tv-pakket biedt standaard minimaal 70 tv-zenders met 30 in HD. Interactieve tv gaat via een glasvezelverbinding met een tv-ontvanger.

    Met Multiscreen kun je tv kijken op tablet, smartphone, laptop en pc. Hier gebruik je een app voor. De app is gratis te downloaden, maar alleen voor klanten met een Alles-in-1 glasvezel pakket.Alles-in-1

    Wat wel jammer is: voor veel opties dien je bij Caiway extra te betalen. Een wifi-router en interactieve tv zitten bijvoorbeeld niet standaard in het abonnement inbegrepen. Voor WiFi in huis moet je dus zelf een router aanschaffen.  Er zijn wel uitbreidingen mogelijk qua zenderpakketten. Caiway biedt de optie 'Veilig Internet' om je pc te beschermen tegen virussen, spyware en spam. 

    De optie 'Vast bellen' zit bij alle glasvezelpakketten inbegrepen. Er zijn 3 onbeperkte abonnementen beschikbaar als je voordeliger wilt bellen:

    1. daluren,
    2. binnen Nederland,
    3. bellen in de EU.

    Caiway is met zijn belpakketten niet de voordeligste. Wat wel handig is: je kan gesprekken doorschakelen.

    Andere expert-review van Caiway

    De Consumentenbond publiceert elk kwartaal de resultaten van een consumentenpanel. Doorgaans komt Caiway redelijk goed uit de tests. Een beetje middenmoot maar zeker niet slecht. In het laatste kwartaal van 2016 ging het echter niet helemaal goed met internet. 33% van de respondenten meldde een probleem met hun e-mail. De cijfers die Caiway kreeg van het consumentenpanel zijn:

    • voor internet een 6,8,
    • voor telefonie een 8,2,
    • voor televisie een 6.2.

    (Bron: Consumentenbond)

    Kies het abonnement dat bij jou past

    Onze internetvergelijker vergelijkt de 3 Alles-in-1 glasvezelpakketten van Caiway. (Caiway levert ook via de kabel als er geen glasvezel beschikbaar is. Dat kan helaas alleen rechtstreeks bij de provider)

    Caiway is in een relatief klein gebied in Nederland actief. Vergelijk nu alle internetabonnementen en check of Caiway levert op jouw adres. Lees meer over Caiway in ons blogartikel.

    * de review is een momentopname. De inhoud is met grote zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat de informatie op deze pagina verouderd is of onjuistheden bevat. Raadpleeg voor exacte gegevens de website van de provider.

     

    Michelle

    Mijn naam is Michelle. Ik ben een IBO-student aan de Universiteit Leiden en ben redacteur bij Prijsvergelijken.nl. Doordat ik veel schrijf over internetpakketten en mobiele telefonie, ben ik nu specialist op het gebied van internet en tv en mobiele abonnementen. Als content medewerker doe ik altijd mijn best om complexe producten zo duidelijk mogelijk uit te leggen in artikelen om zo klanten verder te helpen.

    7 klant reviews Schrijf een review

    Jacques Grossouw

    20 oktober 2017 15:14

    Overstappen:8Kwaliteit:10
    Klantenservice:8Prijs:8
    Installatie (monteur):8Snelheid internet:9
    Kwaliteit:10
    Prijs:8
    Snelheid:9

    Hendrik-Ido-Ambacht kreeg glas en toen ben ik overgestapt. Installatie was eenvoudig, alleen de bekabeling naar de TV ontvanger vanaf de meterkast heb ik laten aanleggen. Vanaf de eerste dag krijgen we de beloofde snelheid met sporadisch een lagere snelheid en de verwachte kwaliteit. Ik heb 2x een korte onderbreking van signaal gehad in 2 jaar tijd wat altijd vervelend is maar feitelijk niet noemenswaardig.

    De klantenservice bij normale vragen is prima. Een negatieve ervaring was een storing in de kabeltelevisie (voor het glastijdperk dus) die zich alleen op zondagochtend openbaarde. De melding van klantenservice was dat er op een doordeweekse dag een monteur zou komen en als die niets vond moest ik voorrijkosten betalen. Via social media hulp gevraagd en toen is de storing magisch opgelost. Dit is overigens de enige negatieve ervaring.

    Jacques Grossouw

    vd graaf aj

    13 september 2017 14:33

    Overstappen:6Kwaliteit:8
    Klantenservice:8Prijs:6
    Installatie (monteur):6Snelheid internet:8
    Kwaliteit:8
    Prijs:6
    Snelheid:8

    word altijd goed geholpen als er een probleem is laats was de afstand bediening van de entone kapot ,
    gebeld en kreeg gelijk een nieuwe,kwam goed uit want oude was een beetje een friemel ding
    verder weinig te klagen

    Piet Lamboo

    18 maart 2017 14:38

    Prijs/kwaliteit:8Installatie:9
    Snelheid:10Overstap:6
    Klantenservice:9Eindcijfer:9
    Installatie:9
    Overstap:6
    Eindcijfer:9

    zeer betrouwbaar goede prijs /kwaliteitsverhouding en goede service, beveel ik ze wel aan want de kwaliteit van het internet is fantastiche.
    enigste minpunt vind ik zijn weekends niet berijkbaar.

    Frencis

    9 februari 2017 12:38

    Prijs/kwaliteit:6Installatie:7
    Snelheid:6Overstap:7
    Klantenservice:7Eindcijfer:6
    Installatie:7
    Overstap:7
    Eindcijfer:6

    Mijn zoon heeft alles in huis geïnstalleerd. Helaas ervaar ik met regelmaat storing en heb ik geen goede internetverbinding. Dit betekent dat ik al herhaaldelijk zonder heb gezeten, waardeloos. Ik zou wel willen overstappen, maar durf de stap niet zo goed te zetten. Mijn oudste zoon die technisch is aangelegd woont helemaal in Zeeland en houdt alles zo goed mogelijk aan de praat, als hij langskomt. Klantenservice staat je wel vriendelijk te woord aan de telefoon.

    Michel

    26 januari 2017 23:43

    Prijs/kwaliteit:8Installatie:9
    Snelheid:10Overstap:8
    Klantenservice:8Eindcijfer:9
    Installatie:9
    Overstap:8
    Eindcijfer:9

    Wij zitten sinds dat we verhuisd zijn (2010) bij caiway, omdat er niks anders in het dorp aan provider was. In het begin wat problemen gehad met storingen van alle diensten. Maar netjes schadeloos gesteld door de klantenservice. In mindering op de volgende rekening gebracht. Nadat glasvezel was aangelegd (2015) bij ons, meteen een glasvezel alles in 1 pakket genomen. Netjes geinstalleerd en de monteur ging niet weg voor alles naar behoren functioneerde. Tot op vandaag blij met het zenderaanbod, de supersnelle internetverbinding, de perfect werkende router en bij vragen de vriendelijke klantenservice.

    jaap

    9 december 2016 00:10

    Prijs/kwaliteit:1Installatie:1
    Snelheid:10Overstap:1
    Klantenservice:1Eindcijfer:1
    Installatie:1
    Overstap:1
    Eindcijfer:1

    Internet bekabeld is snel, ik moest eerst bellen voor een nieuw modem. Tv ontvanger is ook al eens vervangen moeten worden. Bewaar je verzendbewijs minimaal een half jaar! Want na 3 maanden kreeg ik een rekening van 138 euro dat ze hem nog niet hadden ontvangen, en ik had mijn bewijsje net weggegooid.

    Draadloos internet via de router die ik moest kopen bij Caiway is uit het stenen tijdperk. Het is toch vreemd dat je als provider een 250mbit internt verbinding levert, en je er een wifi router bij verkoopt voor maar liefs 50 euro die de snelheden niet (niet eens 1.5%!) kan halen. Ik heb zelf een router ergens anders gehaald voor een tientje meer (TP-link Archer C5) en ik haal in plaats van 3mbit een 250mit internet verbinding via wifi.

    TV werkt, maar amper. Ze hebben alleen super trage tv ontvangers die amper reageren op de afstandsbediening. Als je belt krijg je te horen dat die tv ontvangers voor de interactieve tv nou eenmaal zo traag zijn.

    Dus samengevat. Ze leveren een interactieve tv programma die het signaal niet aan kan, en een wifi router die de snelheid nog niet eens voor 1.5% aankan. Dat zegt eigenlijk al genoeg over het bedrijf. Maar afijn, als je geen interactieve tv wil, en je de router niet bij caiway koopt maar voor een tientje meer bij een andere zaak heb je werkende diensten.

    A. Muis

    3 december 2016 19:49

    Prijs/kwaliteit:4Installatie:5
    Snelheid:7Overstap:5
    Klantenservice:5Eindcijfer:4
    Installatie:5
    Overstap:5
    Eindcijfer:4

    Veel storingen. Veel worden niet getoond terwijl ze in het pakket zitten en er wordt voor betaald. Internet is Oke. Tv pakketten en beeldkwaliteit waardeloos.

    Laat hier een review achter en ontvang een bol.com cadeaubon t.w.v. €5,-
    Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
    Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
    Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
    Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
    Schrijf een review!
    Schrijf een review!
    Bedankt voor uw reactie
    Wij controleren het bericht.