prijsvergelijken

WiFi-ondersteuning in nieuwe iOS 9 update

1 oktober 2015 (laatste wijziging 2 februari 2016) door Coen

Heb je de iOs 9-update van je iPhone al ingesteld? Dan moet je even het volgende lezen en checken. Apple heeft namelijk een nieuwe optie waardoor je mobiel automatisch overgaat op 4G als de WiFi te sloom is. Handig om te weten, want dit kan je geld kosten. Als je denkt dat je zorgeloos op de WiFi zit, spreekt je telefoon ondertussen continu je internetbundel aan. Met de meeste abonnementen kan je inmiddels (gelukkig) geen buitenbundeldatakosten meer maken, check dus even of dit voor jou geldt. Sowieso krijg je wél heel sloom internet als je bundel op is. Dus ook om dat te voorkomen kan je die WiFi-ondersteuning beter uitzetten.

 

WiFi-ondersteuning uit

Dat doe je zo: onder 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' vind je deze nieuwe optie: WiFi-ondersteuning, de feature waardoor je telefoon automatisch het 4G-netwerk gebruikt als-ie vindt dat de WiFi te traag is. Zo zet je hem uit:

  • >Instellingen
  • >Mobiel Netwerk
  • >Vink 'WiFi-ondersteuning' uit

Mocht je een enorm grote bundel hebben dan hoeft dit trouwens geen probleem te zijn, we raden je dan wel aan om voor de zekerheid af en toe te checken hoe ver je bent met je data. De goedkoopste bundels vindt je door in onze vergelijker jouw wensen en gegevens in te voeren. Ben je tevreden met je smartphone maar wil je wel een goedkoper abonnement? Dan is een Sim Only abonnement iets voor jou.

 

Van 4G naar WiFi

Coen