prijsvergelijken

Videobellen met Google Hangouts 4.0

18 augustus 2015 (laatste wijziging 9 februari 2016) door Coen

Videobellen met Google Hangouts 4.0 biedt nieuwe mogelijkheden. Hangouts is een app van Google die je kan je beschouwen als directe concurrent van WhatsApp. In Hangouts 4.0 zijn een aantal nieuwe functies te vinden.

Videobellen met Google Hangouts 4.0 verbeterd

Nieuw aan Hangouts 4.0 is dat  je tijdens het videobellen kan wisselen tussen WiFi, 3G en 4G zonder dat de verbinding wordt verbroken bij het videobellen. Tijdens het voeren van videogesprekken komt het namelijk nog wel eens voor dat je van verbinding wisselt wanneer je niet meer binnen bereik van een WiFi-netwerk bent. Normaal gesproken werd de verbinding dan verbroken en (vaak) weer hersteld na een aantal seconden. Tegenwoordig wordt het gesprek niet meer verbroken en merk je niet dat je wisselt van WiFi naar 3G of 4G of terug. Echter, na diverse testen blijkt dat je dit toch wel een beetje merkt wanneer je verdergaat via een tragere verbinding.

Material Design

In Hangouts 4.0 zijn vele nieuwe functies te vinden en zien we Material Design, gebaseerd op een designstudie die Google gedaan heeft rondom echte objecten. Material biedt een gevoel van diepte, zonder dat het echt een 3D-omgeving wordt. Naast deze kleine verbetering brengt Hangouts 4.0 een ronde actieknop, die typerend is voor het Material Design van Android Lollipop, en waarmee je snel (video)gesprekken start, groepen aanmaakt en veelgebruikte contacten kiest. De tabbladen bovenin zijn daardoor niet meer nodig en zijn in de nieuwe app dan ook verdwenen.

Hangouts 4.0

Hangouts gebruik je om contact te houden. Je kan met je smartphone berichten sturen, gratis videogesprekken starten en deelnemen aan een gesprek met één persoon of met een groep. Tijdens het verzenden en ontvangen van Hangouts- en tekstberichten (sms/mms) schakel je gemakkelijk tussen de berichttypen. Je kan deelnemen aan groepschats van maximaal honderd mensen, foto's, kaarten, emoji's, stickers en GIF's met animatie versturen en ontvangen, een (gratis) videogesprek met maximaal tien personen voeren en elk telefoonnummer in de wereld gratis bellen (mits men ook Hangouts-gebruiker is).

Hangouts kun je gratis downloaden in de Google Play Store.

 

Google hangouts

Coen