prijsvergelijken

Apple update: iOS 9

17 juli 2015 (laatste wijziging 2 februari 2016) door Suzanne

Nog even en Apple liefhebbers kunnen hun hart weer ophalen aan de nieuwe update van iOS: iOS 9.  iOS 9 is Apples nieuwste mobiele besturingssysteem voor de iPhone, iPad, iPad mini en iPod touch. Het besturingssysteem wordt 16 september uitgebracht voor de iPhone 4S en nieuwer, iPad 2 en nieuwer en iPod touch (5e generatie). Lees hier wat er allemaal verandert ten opzichte van iOS 8! 

Siri begrijpt meer

Heb je je er wel eens aan geërgerd dat Siri je niet doet wat jij wilt omdat hij je niet helemaal lijkt te begrijpen? In de nieuwe iOS 9 zal dit nog maar af en toe het geval zijn, want Siri begrijpt nu meer van wat je tegen hem zegt! Zo kun je bijvoorbeeld vragen om herinnerd te worden aan een bepaald onderwerp waar je met iemand over sprak in een sms, en Siri begrijpt wat je precies bedoelt. Ook de foto's die je vorige maand gemaakt hebt, kan Siri in een oogwenk laten zien als je dit vraagt.

Nieuws app

Je hoeft voortaan geen NOS app meer te installeren of naar Nu.nl te surfen, want de nieuwe app die iOS 9 aanbiedt, is News! Deze app biedt je natuurlijk het belangrijkste nieuws uit de wereld aan, maar stelt zich ook in op jouw wensen aan de hand van je bekeken pagina's. Ook is het mogelijk om tijdschriften te lezen op de nieuwe app.

Proactive

Met de nieuwe zoekfunctie van iOS kun je eenvoudigweg naar rechts swipen om dingen op te zoeken. Niet alleen informatie uit apps van Apple, maar ook uit zelf gedownloade apps is hierin te vinden. Verder laat Proactive je meestgebruikte apps en favoriete contacten zien.

Meer verbeteringen

Afgezien van deze grote veranderingen in iOS, zijn er natuurlijk ook een hoop kleine punten die verbeterd zijn. Zo bestaat de pincode van je iPhone, iPad of iPod nu uit zes cijfers in plaats van vier. Dit zorgt voor meer veiligheid, omdat de combinatie nu moeilijker te raden is. Ook is er goed nieuws voor je batterij: deze gaat namelijk langer mee met iOS 9. Verder kun je nu met de app Kaarten reizen met het openbaar vervoer plannen, wat eerst nog geen optie was. Ook is het voor iPad-gebruikers mogelijk om meerdere apps tegelijkertijd te gebruiken, door ze naast elkaar te zetten.

Makkelijk overgaan op iOS 9

De nieuwe update is beschikbaar vanaf 16 september. Heb je niet de nieuwste iPhone? Dit hoeft geen probleem te zijn, want de update is al beschikbaar vanaf de iPhone 4s! Ook hoef je niet bang te zijn dat er hetzelfde gebeurt als met de vorige update van Apple. iOS 8 nam toen teveel ruimte in, waardoor het downloaden van de update uitermate traag ging. Apple heeft hier iets op bedacht: je kunt je apps tijdelijk verwijderen voor de systeem-update. Zodra iOS 9 geïnstalleerd is, krijg je deze automatisch weer terug.

ios9-01

Suzanne