prijsvergelijken

Apple introduceert de nieuwe Apple iPhone SE

22 maart 2016 (laatste wijziging 22 maart 2016) door Coen

Apple introduceerde gisteren een nieuwe iPhone: de Apple iPhone SE. Volgens Apple worden de iPhone 6 en 6 Plus erg gewaardeerd door de gebruikers. Beide smartphones hebben een groter formaat dan de voorlopers uit de iPhone 5 serie: de iPhone 5 en 5s. Ondanks de hoge waardering introduceert Apple nu een nieuwe smartphone met het formaat van de iPhone 5: de nieuwe iPhone SE. Waarom? Volgens Apple zijn de 4inch iPhones een belangrijk onderdeel van de range smartphones die Apple aanbiedt. Er zijn in het jaar 2015 meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Vanwege de grote vraag komt Apple daarom met een iPhone in het kleine handzame formaat maar met verbeterde eigenschappen. En dat voor een relatief scherpe prijs. 

Apple voert de grote groep mensen die een kleinere smartphone willen als reden aan waarom de opvolger van de iPhones 6 en 6Plus een kleiner formaat heeft. Een grote groep klanten houdt van het compacte design van kleinere smartphones. Voor een ander deel van de klanten die nog nooit eerder een smartphone hebben gehad zal dit de eerste aanschaf van een smartphone zijn, en deze mensen wensen een handzaam toestel. Of ze stappen van Android over naar hun eerste iPhone. Om hierin tegemoet te komen introduceert Apple daarom een nieuwe iPhone in het kleinere formaat: de Apple iPhone SE. Blijkbaar kiest Apple voor verbreding van hun markt.

Nieuwe Apple iPhone SE klein maar zeer fijn

Van buiten is de iPhone SE nagenoeg gelijk aan de bekende iPhone 5S. Van binnen is er wel degelijk een groot verschil. Apple noemt het zelf: 'The most powerful 4-inch phone ever', vanwege de nieuwe technologie die gebruikt is. De processor is vergelijkbaar met die in de iPhone 6s (twee keer zo snel als de iPhone 5s). Daarnaast heeft de Apple iPhone SE dezelfde grafische mogelijkheden als de Apple iPhone 6s (welke drie keer sneller is dan de iPhone 5s). Daarnaast kan de nieuwe iPhone SE gegevens van bijvoorbeeld je sportprestaties beter meten en bijhouden. De assistent Siri is toegankelijker gemaakt en de batterijprestatie is gelukkig aangepast op de nieuwe gebruiksmogelijkheden zodat je niet halverwege de dag met een lege batterij komt te zitten.

Apple iPhone SE als camera

Omdat veel mensen hun iPhone altijd bij zich dragen en daarmee dus ook veel fotograferen en filmen heeft Apple de camerafunctie ook verbeterd. De nieuwe iPhone SE heeft een camera met de volgende specificaties: een 12 MP iSight camera with Focus Pixels and True Tone Flash, New Image signal processor, Panorama up to 63 MP waarmee je -volgens Apple - concurrerend mooie kwaliteit foto's kan maken. Ook andere foto- en videotoepassingen zoals slo-mo en panorama view zijn verbeterd.

Apple iPhone SE overige capaciteiten

Ook heeft de nieuwe Apple iPhone SE verbeterde draadloze capaciteiten. De iPhone SE heeft een LTE-snelheid tot 150 Mbps (LTE staat voor Long -Term Evolution, is een standaard voor draadloze communicatie van high - speed data voor mobiele telefoons en dataterminals. LTE wordt beschouwd als maatstaf voor capaciteit en snelheid -red) die 50% sneller is dan de iPhone 5s, daarnaast heeft de iPhone SE wereldwijd een betere roaming dankzij meer LTE bandbreedte en een betere kwaliteit gesprekken dankzij Voice over LTE. Hogere snelheid WiFi (3 x sneller dan de iPhone 5s) en bellen over WiFi. Je kan met de iPhone SE ook draadloos betalen via Apple Pay. Apple heeft ook aan het milieu gedacht: de onderdelen van de nieuwe iPhone SE zijn beter recyclebaar.

Apple iPhone SE in Nederland

Voor Apple-fans die niet kunnen wachten: het nieuwe toestel is eerst in Amerika en nog een paar geselecteerde landen waaronder Frankrijk, Duitsland, Singapore, Australië, China en Canada verkrijgbaar. Wanneer de iPhone SE in Nederland verkrijgbaar is is nog onbekend, wij verwachten eind mei. Zodra hij beschikbaar is via onze smartphone vergelijker zullen we het laten weten, we houden je op de hoogte!

 

Bekijk het filmpje van de presentatie:

 

Coen