prijsvergelijken

5 handige standaard iPhone apps

8 februari 2016 (laatste wijziging 10 februari 2016) door Suzanne

Ken je dat: die standaard apps van Apple waar je mobiele telefoon vol mee staat? Je kan ervoor kiezen de programma's te negeren, maar je kan ze niet verwijderen. Dit kan voor veel irritatie zorgen, want apps nemen best wat ruimte in op je iPhone. 

5 handige standaard iPhone apps

Toch kun je verrast staan wat deze 5 handige standaard iPhone apps voor je kunnen betekenen. Als je ze eenmaal gebruikt, kun je misschien zelfs niet meer zonder. Bovendien kun je bij het vergelijken kiezen voor een telefoon met een grote opslagruimte als je van tevoren weet dat je veel apps op je smartphone gaat zetten. De grootst mogelijke opslagruimte is momenteel 128 GB, maar meestal red je het wel met 32 GB. We lichten hieronder 5 handige standaard apps van Apple uit.

1.'Wallet': doei papieren bonnetjes

Hoewel Apple Pay nog niet beschikbaar is in Nederland, is de standaard app 'Wallet' (voorheen Passbook) niet helemaal overbodig. Het kan zelfs voor een hoop gemak zorgen! Zo puilt je portemonnee niet meer uit van de bonnetjes of tickets, waarvan sommige ook nog eens vaak verlopen zijn, maar heb je dit allemaal bij je op je iPhone! Je kunt eenvoudig een (tegoed)bon scannen met de app en het programma slaat alle informatie op. Sommige kaartjes zijn tijds- of locatiegebonden, denk maar aan een vliegtuigticket of een concertkaartje. Wallet is zo slim om een notificatie te sturen met dat kaartje om precies dat tijdstip, of zelfs wanneer je op de bestemming arriveert. (Hiervoor moet je wel je locatievoorzieningen aan hebben staan.) Zo kun je eenvoudig naar rechts swipen om je ticket te laten scannen: geen gehaast of gegraai in je tas dus!

2.Vergeet niets meer met de app 'Herinneringen'

Met de app 'Herinneringen' (of 'Reminders' als Engels de standaardtaal is) kun je meerdere takenlijstjes tegelijk opslaan. Handig voor verschillende dingen, zoals een to-do list of het bijhouden van je boodschappen. Je kunt de lijstjes een verschillende kleur geven, zodat ze goed te onderscheiden zijn van elkaar. Ook kun je een taak afvinken wanneer deze klaar is. De lijsten zijn via iCloud te delen met andere apparaten.

3. Scores bijhouden met 'Game Centre'

Misschien vind je het vervelend dat je steeds een pop-up van Game Centre krijgt zodra je een spel wil starten. (Dit is eenvoudig uit te zetten via Instellingen.) Toch kan de app erg leuk zijn als je ervan houdt je statistieken bij te houden en deze te vergelijken met die van je vrienden. Het verrassende is dat Game Centre niet alleen de scores bijhoudt van een bepaald spel, maar van alle spellen die op je iPhone staan! Je kunt je score vergelijken met die van je vrienden en terugzien op een leaderboard (als je écht heel goed bent). Ook kun je anderen uitdagen die ongeveer hetzelfde niveau hebben als jij.

4. Altijd je tijdschriften bij je met 'Kiosk'

Papieren kranten worden steeds minder gebruikt, en maken plaats voor de digitale variant. Daarom is het erg handig digitale versies van kranten of tijdschriften op het toestel te hebben dat je altijd bij je hebt! Dit kan met de ingebouwde app 'Kiosk'. Het zoeken naar bepaalde tijdschriften of kranten wordt je makkelijk gemaakt door de verschillende categorieën die Apple heeft gemaakt. Denk aan 'News', 'Fashion & Style' of 'Best of Magazines & Newspapers'.

5. Duik de boeken in met 'iBooks'

Ben je niet zo'n tijdschriftenliefhebber en duik je liever een goed boek in? Daarvoor heeft Apple ook weer een applicatie: iBooks! Je kunt boeken bestellen via de Apple Store en voor je ze koopt nog even inkijken. Zo weet je zeker of je een boek echt leuk gaat vinden of niet. Al je boeken kun je bekijken via de app, waarmee je trouwens ook zelf het lettertype, de grootte en letterkleur in kunt stellen. Wil je weten waar je gebleven bent? In dat geval voeg je met een klein tikje een bladwijzer toe. Je kunt notities toevoegen bij je favoriete passages en deze delen via social media.

Nog meer handige iPhone apps?

Ben je al enthousiast de standaard apps aan het uitproberen? Wij hebben ook de leukste iPhone apps voor je op een rijtje gezet! Ook kun je je nog eens uitleven met onze lijst van 10 meest sportieve apps. Veel plezier!

 

5 handige iPhone apps

Suzanne