prijsvergelijken

    Zoeken

    Categorieën

    • Geen categorieën

Prijsvergelijken.nl opent deuren tijdens Weekend van de Wetenschap

2 oktober 2016 (laatste wijziging 2 oktober 2016) door Bea

Kinderen leren zelfrijdende autootjes te programmeren

LEIDEN – Op zaterdag 1 oktober, net voordat de kermis van het Leids Ontzet voor de deur losbarst, opent Prijsvergelijken de deuren voor publiek in het Weekend van de Wetenschap. Samen met Technolab Leiden geven wij de kinderworkshop ‘creëren met computers’. De deelnemers hebben een ding gemeen: ze zijn nieuwsgierig hoe je iets maakt met computers. Tijdens deze workshop doen zij het zelf: ze programmeren een zelfrijdend autootje (M-bot) en knutselen zelf een werkende tekenrobot in elkaar met een batterij, een motortje en een paar stiften. Het enthousiasme van de deelnemers werkt aanstekelijk; ouders gaan zelf ook aan de slag.

Het Weekend van de Wetenschap: een kijkje in de keuken

Prijsvergelijken.nl organiseert voor de eerste keer een workshop tijdens het Weekend van de Wetenschap. Onze dienstverlening bestaat uit een website waarop consumenten complexe producten waaraan abonnementen gekoppeld zijn, met elkaar kunnen vergelijken. Bijvoorbeeld internet en tv-pakketten en mobiele telefoons. Om bezoekers goed van dienst te zijn, wordt de site dagelijks geupdate. De technologie die hierachter zit is nog complexer dan de te vergelijken producten zelf! Prijsvergelijken opent tijdens het Weekend van de Wetenschap de deuren voor publiek en laat kinderen kennismaken met computertechniek.

Ik heb net zelf een tekenrobot gemaakt. Dit is veel leuker dan de kermis! Robin(9)

Een zelfrijdend autootje programmeren

deelnemers programmeren een zelfrijdend autootje

Kinderen enthousiasmeren voor technologie

Het idee is, om kinderen kennis te laten maken met programmeren, maar dan zo dat ze het ook direct zelf ervaren. “Tussen de kinderen van nu zitten onze programmeurs van de toekomst”, aldus eigenaar Edwin Jonker. “Wij willen kinderen enthousiasmeren voor technologie en laten zien hoe je zelf leuke dingen met computers kan maken.” Coen en Annick van Prijsvergelijken organiseren de workshop samen met Technolab Leiden. Tussen de deelnemers zitten gezinnen uit de regio maar ook uit Harderwijk, Wateringen en Den Haag.

Ik ga zelf ook een M-bot kopen! Eerst even sparen nog. Nikki (12)

Meer over Weekend van de Wetenschap

Op meer dan 200 locaties door heel Nederland beleef je live wetenschap & technologie op 1 en 2 oktober 2016. Alleen tijdens het Weekend van de Wetenschap openen bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea exclusief hun normaal gesloten deuren.Nieuwsgierige mensen van jong tot oud krijgen op deze manier de unieke kans binnen te kijken in de wereld van wetenschap en technologie.

Op de website www.hetweekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.

 

Bea

Mijn naam is Bea.Ik beoordeel alle blogartikelen van het redactieteam vóór publicatie. Ik blog zelf ook.Mijn focus ligt op internet vergelijken. Veel providers, veel verschil in het aanbod. Best complex dus.Ik maak die complexe informatie begrijpelijk. Dat maakt het vergelijken voor jou een stuk makkelijker!Zo ben jij er veel minder tijd mee kwijt.Ik vergelijk zelf elk jaar alle pakketten en ben ook al vaak overgestapt.

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.