prijsvergelijken

Nederlandse Energie Maatschappij wordt internetprovider

5 april 2016 (laatste wijziging 2 maart 2018) door Coen

De Nederlandse Energie Maatschappij wordt internetprovider. Het bedrijf heeft dinsdag 5 april bekendgemaakt de markt op te gaan als internetleverancier. Het bedrijf gaat internet leveren via het KPN-netwerk. Per wanneer men kan overstappen op een alles-in-1 internetpakket bij de NLE is ook nog niet exact bekend, wel weten we dat dit ergens in het najaar van dit jaar zal zijn.De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) is sinds 2005 actief op de energiemarkt.

Nederlandse Energie Maatschappij wordt internetprovider

De NLE heeft de ambitie om in vijf jaar tijd 10% van de alles-in-1 internetmarkt te veroveren, dan praat je over een half miljoen huishoudens. Volgens Harald Swinkels, oprichter en directeur van NLE directeur is er nog onvoldoende concurrentie op de vaste telecommarkt. Swinkels: "Wij vinden het mooi traditionele, ingedutte markten op te schudden." De NLE zal gebruikmaken van het KPN netwerk om de alles-in-een pakketten te kunnen aanbieden. Swinkels: “Wij hebben zelf geen centrales, dus we zullen alles slim moeten inkopen”.

Concurrentie goed voor de markt

De NLE is van mening dat meer concurrentie goed is voor de markt, want: concurrentie zorgt voor lagere prijzen, een betere dienstverlening en scherpere energie aanbiedingen. Als energieleverancier horen ze bij de goedkoopste leveranciers van Nederland. De NLE is van mening dat zij als energieleverancier de markt scherp houden voor de consument. Nu is de ambitie uitgesproken dit ook voor de alles-in-1 internetmarkt te doen. De Nederlandse Energie Maatschappij wordt internetprovider en blijft daarnaast energieleverancier.

NLE onderscheidend in de markt?

Waarop de NLE zich op de internetmarkt zal gaan onderscheiden is vooralsnog onduidelijk. Het bedrijf belooft wel een prettig extraatje: bij de afgesloten abonnementen wordt standaard een wifi-versterker geleverd, waardoor je een beter draadloos bereik in huis hebt. Of dat voldoende onderscheidend is, vragen wij ons af, de meeste mensen kiezen toch voor hoge snelheid of een lage prijs of een combinatie daarvan in een prettige verhouding. Omdat er gebruikgemaakt wordt van het KPN-netwerk zal de NLE niet in staat zijn om hogere snelheden aan te bieden dan de concurrenten. Op prijs kan de NLE wel concurreren, de NLE belooft dan ook goedkoper te zijn dan andere internetproviders, echter zijn de prijzen nog niet bekendgemaakt. Wij zijn benieuwd!

 

NLE wordt internetprovider

Coen