prijsvergelijken

Apple Watch

23 juli 2015 (laatste wijziging 9 februari 2016) door Coen

LEIDEN - 23 juli 2015. Sinds vorige week vrijdag is het mogelijk om in Nederland een Apple Watch aan te schaffen, het nieuwste gadget van Apple. De Apple Watch is verkrijgbaar bij de Apple Stores in Den Haag, Haarlem en Amsterdam of online bij de Apple Store. Het apparaat kan met een oplader van Apple van stroom worden voorzien. De Apple Watch kun je synchroniseren met je iPhone, helaas niet met andere smartphones. Let op: dat kan alleen met de nieuwere modellen: de iPhone 5 en iPhone 6 series.

De smartwatch van Apple

Je kan kiezen voor twee verschillende formaten maar veel verschillende uitvoeringen. De kleine variant heeft een hoogte van 38 millimeter, terwijl de grotere versie 42 millimeter is. De twee formaten verschillen qua prijs zo'n € 50,-, maar bij de luxeversie is er een verschil van € 2.000,-.  Verder kun je onder meer op een nog gebruiksvriendelijker manier gebruikmaken van Siri, de digitale assistent die Apple-gebruikers uiteraard al kennen. Verder kun je notificaties ontvangen, telefoneren, spraakopdrachten laten uitvoeren, de mp3-speler bedienen en e-mailberichten lezen. Je kan je wijzerplaten inrichten, al naar gelang je stemming. Ook kun je hem gebruiken voor je conditie: je kan hem laten bijhouden hoeveel je beweegt en zelfs tijdens je training je tempo, afstand, calorieverbruik en hartslag in de gaten laten houden. Maar zoals gezegd: Apple heeft verschillende varianten van de Apple Watch op de markt gebracht, en de prijzen verschillen ook enorm. In het kort de verschillen: 

Apple Watch Sport 

De Apple Watch Sport is verkrijgbaar in tien verschillende varianten. De prijs voor het kleine model van 38 mm is € 419,- en voor het grote model van 42 mm betaal je € 469,- . De kasten uitgevoerd in zilverkleurig aluminium zijn verkrijgbaar met een wit, roze, blauw of groen uitgevoerd sportbandje. De kast van de Apple Watch Sport met het zwarte bandje is uitgevoerd in spacegrijs aluminium. Het scherm is van glas dat lichter is dan glas in gebruikelijke horloges. De Sport is de goedkoopste Apple Watch. De prijzen op een rij:

 • Apple Watch Sport 38mm, alle kleuren: € 419,-
 • Apple Watch Sport 42mm, alle kleuren: € 469,-

Apple Watch

De Apple Watch is verkrijgbaar in twintig modellen, waarvan het formaat ook of 38 mm of 42 mm voor de kast is. De kast van de Apple Watch is gemaakt van gepolijst en zwart roestvrij staal. Het scherm van deze uitvoering wordt beschermd door saffierkristal. Dat moet zorgen voor een betere krasbestendigheid. Er is bij deze variant meer variatie in de keuze van de bandjes en dat is mede van invloed op de prijs: voor Apple Watch met de schalkelarmband betaal je € 1.219,- of € 1.269,- afhankelijk van het formaat kast. Voor de overige modellen met de lederen bandjes betaal je tussen de € 669,- en € 869,- afhankelijk van het type en formaat kast. De prijzen voor de Apple Watch op een rij:

 • De stalen schakelarmband (los € 499,- , met klokje van € 1.169,- tot € 1.269,-).
 • Het roestvrijstalen gevlochten Milanese bandje (€ 169,-, met klokje van € 769,- tot € 819,-).
 • Het leren bandje met moderne gesp (€ 269,-, met klokje € 869,-).
 • Het leren bandje met klassieke gesp (€169,-, met klokje van € 769,- tot € 819,-).
 • Het geribbelde leren bandje (€ 169,-, met klokje € 819,-).

Apple Watch Edition

De Apple Watch Edition is de luxe variant van de Apple Watch en verkrijgbaar in acht verschillende modellen. De kasten zijn evenals bovenstaande modellen verkrijgbaar in de maten 38 mm en 42 mm alleen luxueuzer uitgevoerd in 18-karaats rosegoud of geelgoud. De prijzen van de Apple Watch Edition liggen tussen € 11.200,- en € 18.400,-. Het prijskaartje is te danken aan de horlogekast die van 18-karaats goud gemaakt is. Dit materiaal zou tweemaal zo sterk zijn als normaal gebruikelijk goud. Samen met saffierglas moet de Edition tegen een stootje kunnen. De Edition is leverbaar met vier verschillende bandjes. De prijzen voor de verschillende Apple Watch Edition uitvoeringen op een rij:

 • Sportbandje wit met roségouden behuizing (€ 11.200,- voor 38 mm en € 13.200,- voor 42 mm)
 • Sportbandje zwart met geelgouden behuizing (€ 11.200,- voor 38 mm en € 13.200,- voor 42 mm)
 • Leren bandje met klassieke gesp met geelgouden behuizing (€ 16.400,-, alleen 42 mm)
 • Leren bandje met moderne gesp met geelgouden of roségouden behuizing (€ 18.400,-, alleen 38 mm)

Conclusie

De Apple Watch is op dit moment de beste smartwatch, vinden wij. Hij werkt met apps en glances. Met glances krijg je snel toegang tot veel beknopte informatie, door even te swipen. Wil je uitgebreide informatie dan tap je even op de glance. Meer informatie laten zien kost wel even wat meer tijd omdat hij de informatie uit de gekoppelde iPhone haalt. Op je iPhone installeer je de Apple Watch app waarmee je de glances zelf organiseert zoals je zelf handig vindt.

De Apple Watch heeft een mooi scherm, een solide behuizing en een prima accuduur voor een smartwatch, je doet al gauw anderhalve dag met een accu. Toch is de besturing van de Apple Watch tamelijk ingewikkeld en dat verwacht je niet van Apple. En de prijs is best hoog. Daarnaast zijn er nog haperingen, wat natuurlijk erg jammer is voor zo'n prijs.

applewatch-01

Coen

Terug naar vergelijking
Start de chat