prijsvergelijken

Internetprovider Ziggo

9 november 2016 (laatste wijziging 17 november 2016) door Annick

Internetprovider Ziggo is de grootste kabelaanbieder van Nederland. Via het Coax-netwerk biedt Ziggo internetpakketten met internet, tv en vast bellen. Deze pakketten zijn altijd uitgebreid met o.a. Ziggo Sport en Ziggo Horizon Go app. Wie graag een hoge internetsnelheid wilt, zit bij Ziggo goed. Je kunt namelijk elke snelheid kiezen die wordt aangeboden, en de afgesproken snelheid van Ziggo ontvang je ook in tegenstelling tot de beloofde snelheden bij DSL-verbindingen. Het internet is ook erg stabiel door de kabelverbinding. Natuurlijk moet Ziggo dan beschikbaar zijn op jouw adres. Sinds de fusie met UPC heeft Ziggo zeker 90% van alle kabelgebieden in handen. In de meeste gebieden is Ziggo dus actief maar doe voor de zekerheid altijd even de postcodecheck. 

Ziggo

Inhoud

   

  Internetverbindingen 

  Ziggo levert internet via coax en is daarmee een kabelaanbieder. Wil je per se internet via DSL- of glasvezelverbinding dan is dat bij Ziggo niet mogelijk. Wel bestaat een kabelverbinding voor het grootste deel uit glasvezel. Dit verhoogt de kwaliteit van de verbinding. Het voordeel van de kabel is dat de verbinding erg stabiel is in tegenstelling tot ADSL-verbindingen. De snelheden bij kabel gaan tot wel 300 Mb/s. 

  Overstappen naar Ziggo

  Wanneer is het tijd om over te stappen? Dat bepaal je natuurlijk zelf. Lees onze tips over hoe en wanneer je overstapt zodat je weet waar je op moet letten. het is ook slim om je huidige abonnement te vergelijken zodat je weet of je moet verlengen of overstappen. Ga niet over één nacht ijs, je zit namelijk een of twee jaar vast aan een nieuw abonnement! Ziggo biedt geen flexibel internetabonnement

  Is Ziggo beschikbaar op jouw adres? 

  In elk gebied is er maximaal één kabelaanbieder beschikbaar. Welke internetproviders beschikbaar zijn hangt af van het gebied waar je woont. Het kan dus zijn dat je tijdens het internet vergelijken merkt dat Ziggo niet beschikbaar is. Ziggo heeft zeker 90% van alle kabelgebieden in handen. In andere gebieden zijn kleine lokale kabelaanbieders actief. Dit is in Twente, een deel van Friesland en in Zeeland. Om zeker te weten of Ziggo bij jou beschikbaar is, kun je bij het internet vergelijken de postcodecheck doen. Voor mensen in het buitengebied is internet niet altijd optimaal omdat niet overal kabel beschikbaar is en bij DSL-verbindingen is de afstand tot de wijkcentrale bepalend voor de werkelijke internetsnelheid.  

  De kwaliteit van Ziggo kwaliteit

  Hoe meet je de kwaliteit van een provider? Dit kan heel persoonlijk zijn. Er zijn wel een aantal punten die objectief te meten zijn. Stabiliteit, betrouwbaarheid en snelheid kunnen de kwaliteit bepalen van een internetverbinding. Een kabelverbinding scoort hier wat hoger op dan een DSL-verbinding. Dat is wel een voordeel van internetprovider Ziggo. Daarnaast zijn er nog een aantal punten waarbij je zelf kunt bepalen of je dit belangrijk vindt. Zo kan de levertijd, een makkelijke installatie, het aantal functionaliteiten en de populariteit van een provider allemaal van belang zijn. Ziggo staat in onze top 5 internetproviders vanwege de resultaten op het gebied van snelheid en stabiliteit. Wil je weten hoe Ziggo op alle punten scoort? Bekijk hier de Ziggo review. Kijken we naar externe beoordelingen dan zien we dat Ziggo in het Alles-in-1 provider onderzoek van de Consumentenbond (tweede kwartaal 2016) minder hoog scoorde dan verwacht op internet- en tv-kwaliteit (6,9 en 6,6) . Dat is waarschijnlijk te wijten aan storingen. Daarnaast heeft Ziggo ook prijsverhogingen doorgevoerd, wat invloed kan hebben op de gemiddelde waardering.

  Ziggo ervaringen  

  Misschien kunnen ervaringen van andere klanten jou helpen bij het vergelijken. Daarom staat op onze Ziggo reviewpagina een uitgebreide review. Ziggo is vergeleken met een aantal andere internetproviders en heeft op basis daarvan een aantal scores gekregen. Ziggo is beoordeeld op onder andere betrouwbaarheid, snelheid, prijs en installatie. Daarnaast staan alle plus- en minpunten op een rij. Huidige klanten van Ziggo nodigen wij uit om een review achter te laten op deze pagina. 

  De afgesproken snelheid van Ziggo internetsnelheid

  Internetpakketten van Ziggo gaan via een kabelverbinding. Deze kabel loopt vaak van de centrale tot aan huis. Hierdoor is er nauwelijks sprake van snelheidsverlies en ontvang je werkelijk de afgesproken snelheid. Kabelinternet heeft een minimale downloadsnelheid van 40 Mb/s en een maximale downloadsnelheid van 300 Mb/s. Een kabel heeft over het algemeen een stabielere verbinding dan een draadloos netwerk. 

  Snelheid en stabiliteit Ziggo 

  Ziggo levert een internetverbinding die erg stabiel is en waarmee hoge snelheden bereikt kunnen worden. Ziggo heeft hiermee al een paar prijzen in de wacht gesleept. Zo zijn ze al zes keer uitgeroepen door Tweakers als beste internetprovider en hadden volgens WUA! de beste online klantenservice. Naast snelheid en stabiliteit heeft Ziggo ook hele uitgebreide pakketten. Elk pakket heeft standaard veel voordelen. Hieronder staan alle extra's op een rij*: 

  Ziggo Horizon Go 

  Met de Horizon Go app kun je op elk apparaat en waar je maar wilt, jouw favoriete programma bekijken. Dit kan live maar programma's zijn ook terug te kijken. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Bij alle internetpakketten zit de Horizon Go app er gratis bij. 

  HBOHBO programma's bij Ziggo

  Veel mensen vinden het niet leuk dat HBO in Nederland stopt per 1 januari 2017. Ziggo heeft besloten een aantal HBO-producties aan te bieden met Ziggo Movies & Series XL. Een aantal door de Amerikaanse betaalzender HBO geproduceerde films en series maken daar onderdeel van uit.

  Toegang tot 2 miljoen wifi hotspots 

  Met een abonnement van Ziggo krijg je automatisch toegang tot wel 2 miljoen WifiSpots in heel Nederland. Je hoeft maar één keer in te loggen en er zitten geen extra kosten aan vast. WifiSpots zijn te gebruiken op je smartphone, tablet of laptop.

  Ziggo Sport 

  Bij alle internetpakketten van Ziggo krijg je de tv-zender Ziggo Sport er gratis bij. Op deze eigen tv-zender van Ziggo worden de beste sportwedstrijden uitgezonden uit binnen- en buitenland. Sporten die je onder andere kunt verwachten: voetbal, formule 1, tennis, golf en atletiek. Als dit nog niet genoeg is, biedt Ziggo ook Ziggo Sport Totaal aan. Met dit tv-pakket kun je op 6 tv-zenders 24/7 sport kijken. 

  BeveiligingZiggo Internetbeveiliging Basis 

  Wie een internetpakket bij Ziggo bestelt, weet zeker dat het goed beveiligd is. Er zit namelijk Ziggo Internetbeveiliging Basis in elk internetpakket. Deze antivirussoftware is op één computer te gebruiken en alleen voor een Windows besturingssysteem geschikt. 

  combivoordeelZiggo Mobiel 

  Ziggo heeft geen combivoordeel zoals andere providers dat aanbieden. Telfort, KPN en Vodafone bieden namelijk extra voordeel als je naast een alles-in-1 internetabonnement ook een mobiel abonnement afsluit. Maar Ziggo heeft wel een goede deal als je ook op zoek bent naar een Sim Only-abonnement: Ziggo Mobiel. Dat is exclusief voor klanten van Ziggo een voordelig Sim Only abonnement met een ruime bundel voor relatief weinig geld. Ook profiteer je hierbij van WifiSpots van Ziggo. 

  Club Ziggo 

  In de Ziggo Dome treden de grootste artiesten op waar je ongetwijfeld wel een keer naar toe wilt. Met Club Ziggo hoef je niet meer in een lange rij te staan om jouw favoriete artiest te zien. Als klant van Ziggo kun je bepaalde kaartjes eerder bemachtigen dan anderen. Ook worden er meet & greets verloot of ontvang je voordeel op je kaartje. Op Club Ziggo is te zien welke voordelen jij kunt ontvangen. 

  Internet en tvZiggo internet en tv 

  Vroeger hadden kabelaanbieders alleen tv-abonnementen in het assortiment. Tegenwoordig is het assortiment groter geworden. Maar wie gebruik wilt maken van kabelinternet, moet hier nog steeds een tv-abonnement bij afsluiten. Losse internetabonnementen zijn bij Ziggo niet beschikbaar. Een internetabonnement is altijd inclusief kabel tv, digitale tv of interactieve tv. Hierbij is ook vast bellen bij af te sluiten. Een los tv-abonnement heeft Ziggo wel als één van de weinigen in het assortiment. Deze kan je rechtstreeks bij Ziggo afsluiter, dus die vind je niet in onze vergelijker. Misschien is alleen internet en tv voor jou voordeliger. Bedenk echter wel, dat vast bellen bij Ziggo weinig extra kost, dus als je het af en toe gebruikt is een Alles-in-1 internetabonnement best aantrekkelijk. Wil je niet teveel betalen en toch internet en tv via de kabel, vergelijk dan het zeer betaalbare Ziggo voordeelpakket met het Connect & Play start pakket! Misschien is dat iets voor jou! 

  Ziggo levertijd en installatie 

  Een internetpakket van Ziggo wordt binnen twee weken geleverd. Dat is niet de snelste levertijd van alle providers maar ook zeker niet de traagste! Losse tv-abonnementen zijn trouwens een uitzondering  hierop want die worden al binnen vijf werkdagen geleverd. In de top 5 makkelijk te installeren pakketten staat Ziggo op de derde plaats. Bij elk internetpakket zit installatiegarantie erbij. Op de website staat een stappenplan voor de mogelijkheden van installatie van je internetpakket. Als de installatie zelf niet lukt, komt een monteur gratis langs voor één computer, één tv en één telefoon. Als je meer wilt installeren, komen hier kosten bij. 

  Ziggo helpt 

  Wil het niet helemaal lukken met de aansluiting, installatie of het gebruik? Dan kan Ziggo je helpen. Op de website heeft Ziggo genoeg mogelijkheden om jouw vraag of probleem op te lossen. Tegenwoordig hebben providers een online klantenservice, waaronder ook Ziggo.

  gebruikers ervaringenZiggo Community 

  Ziggo Community is een platform waar allerlei onderwerpen behandeld worden. Bij Hot Topics kun je een onderwerp vinden waar je vragen of problemen over hebt. Op de pagina onbeantwoorde vragen kun je andere gebruikers wellicht helpen. Als hier het juiste antwoord niet staat, kun je zelf een topic starten. Op de Ziggo community zijn zowel klanten als medewerkers actief, zo is er altijd wel iemand die jou kan helpen. 

  Een storing bij Ziggo 

  Vaak zijn storingen makkelijk op te lossen. Ziggo heeft hier een speciale storingspagina voor. Met de storingschecker kun je zien of er een storing is bij jou in de buurt. Ook als je foutcodes krijgt, kun je zien wat de oorzaak hiervan is. Met de probleemoplosser vind je stap voor stap de oplossing. Het kan soms ook gebeuren dat er onderhoud is aan het netwerk. Met de onderhoudschecker kun je zien of er onderhoud is bij jou in de buurt. 

  Ziggo contact

  In de categorie telecomaanbieders levert Ziggo de beste online klantenservice volgens onderzoek van WUA!. Dat is natuurlijk niet zomaar. Naast de Ziggo community en een contactformulier heeft Ziggo nog een paar mogelijkheden om in contact te komen. 

  Ziggo Webcare 

  Met de speciale hashtag #ZiggoHelpt beantwoordt Ziggo al je vragen. Dit kan in het openbaar of via een privébericht. Ziggo is actief op Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn. Het Webcareteam staat elke dag voor je klaar van 8:00 tot 22:00 uur. Van alle providers met een online klantenservice is dat best een ruime beschikbaarheid. Naast het beantwoorden van vragen, kun je hier ook terecht voor alle nieuwtjes van Ziggo. 

  Ziggo winkels 

  Voor persoonlijke hulp kun je langsgaan bij één van de Ziggo winkels. De winkels zijn gevestigd door heel Nederland. Op de website kun je zien welke winkel er het dichtst bij jou in de buurt zit en wat de openingstijden zijn. 

  Telefonisch contactcontact

  De klantenservice is elke dag telefonisch bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Dit geldt ook voor feestdagen. 

  Ziggo particuliere klanten: 

  • Vanaf de vaste Ziggo telefoon: 1200 
  • Vanaf andere toestellen: 0900-1884 

  Ziggo Zakelijke klanten: 

  • ZZP en MKB: 0800-0620 
  • Grootzakelijk: 088 121 2500

  mijnproviderMijn Ziggo 

  Ben je klant bij Ziggo en heb je een bepaalde vraag over je abonnement? Dan kun je eerst op Mijn Ziggo kijken. Mijn Ziggo is een persoonlijke online omgeving. Hier kun je alles regelen omtrent je abonnement. Alle klantgegevens kun je hier bekijken en eventueel wijzigen. Ook zijn alle facturen hier te zien van de afgelopen 12 maanden. Mijn Ziggo is voor alle klanten beschikbaar. 

  * Providers kunnen de samenstelling van pakketten tussentijds wijzigen. 

  Annick

  Mijn naam is Annick. Dagelijks schrijf ik artikelen omtrent internetpakketten en mobiele abonnementen. Met mijn artikelen probeer ik het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodat jij het juiste abonnement kunt vinden.

  Geen reacties
  Laat hier een reactie achter
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Schrijf een reactie!
  Schrijf een reactie!
  Bedankt voor uw reactie
  Wij controleren het bericht.