prijsvergelijken

Internetprovider Telfort

8 september 2016 (laatste wijziging 17 november 2016) door Annick

Internetprovider Telfort is een van de grote providers in Nederland en biedt pakketten aan met internet, tv en vast bellen. Telfort is opgericht in 1996 als samenwerking tussen de NS en British Telecom. Al sinds 1998 biedt Telfort mobiele telefoons aan, toen geïntroduceerd als Pak&Bel. Telfort heeft door de jaren heen veel verschillende eigenaren gehad, sinds 2005 is het overgenomen door KPN. De naamsbekendheid van Telfort is nog altijd goed. Ze zijn een van de populairdere providers van Prijsvergelijken!  

Naast internetaanbieder is Telfort ook nog steeds actief op de mobiele telefonie-markt met zowel Sim Only abonnementen als abonnementen met smartphone. Telfort staat bekend om goede deals: bij de abonnementen krijg je veel extra's voor een relatief lage prijs. Door gebruik te maken van het KPN-netwerk staan de internetverbindingen (DSL of glasvezel) die ze gebruiken ook nog eens bekend als betrouwbaar.

Telfort

Inhoud

   

  Internetverbindingen DSL-Glasvezel

  Telfort levert internet via DSL- en glasvezelverbindingen. Telfort levert dus géén internet via de kabel. De internetsnelheden via glasvezel kunnen wel tot 200Mb/s oplopen maar dit is natuurlijk geheel afhankelijk van je adres en de snelheid die je zelf kiest. Glasvezel werd door respondenten van het Alles-in-1 provider onderzoek van de Consumentenbond (tweede kwartaal 2016) hoger gewaardeerd dan DSL. 

  De verwachte internetsnelheid

  De werkelijke snelheid van DSL-internet kan soms lager uitvallen dan van te voren wordt verwacht. Bij Telfort abonnementen is dit niet anders omdat het geleverd wordt door het DSL-netwerk. Dit netwerk bestaat uit twee soorten verbindingen: ADSL en VDSL. Er is wel enig verschil tussen VDSL en ADSL. ADSL-abonnementen behalen vaak een lagere snelheid en zijn wat goedkoper. Hierbij kan het zijn dat de afgesproken internetsnelheid op jouw adres lager uitvalt. De verbindingen met VDSL hebben dit probleem in principe niet. Ook als je kiest voor glasvezel internet van Telfort heb je geen last van lagere snelheden. Je kan er eenvoudig achterkomen welke verbindingen bij jou mogelijk zijn en hoe hoog de werkelijke snelheden zijn. Dat zie je in de resultaten tijdens het internet vergelijken nadat je je postcode en huisnummer hebt ingevuld.

  Is Telfort beschikbaar op jouw adres?  

  Wil je weten of Telfort ook bij jou levert? Daar ben je zo achter. Wanneer je gaat internet vergelijken doe dan eerst de postcodecheck. Door bij de filter 'providers' Telfort te selecteren, zie je alle beschikbare Telfort abonnementen. Met de postcodecheck zie je in één overzicht welke intersnelheid je kunt behalen en welke providers dit leveren. Let op: de internetsnelheden verschillen per adres en niet elke provider levert in alle regio's. DSL-internet in het buitengebied kan vanwege de afstand tot de wijkcentrale een stuk trager zijn dan beloofd. Fijn om te weten: we gebruiken je ingevulde gegevens alleen voor dit doeleinde, we bewaren de gegevens verder niet. Als je Telfort niet selecteert, zie je in een overzicht welke internetproviders op jouw adres beschikbaar zijn. 

  Telfort aansluiting en installatie

  Een internetpakket installeren en aansluiten bij Telfort kun je zelf doen of door een monteur laten doen. Wanneer je kiest voor een internetabonnement met interactieve tv, dan heb je bij Telfort altijd recht op een installatiegarantie. Installatiegarantie betekent dat je eerst een doe-het-zelfpakket ontvangt en als dit niet lukt, dan helpt de klantenservice of er komt een monteur kosteloos langs. Bij abonnementen zonder interactieve tv zit deze installatiegarantie niet in je pakket en moet je een bepaald bedrag betalen voor een monteur.

  DSL-GlasvezelTelfort internetabonnement

  Voordat je een nieuw abonnement kiest, bedenk dan of je ook gebruikmaakt van tv en bellen. Je kan kiezen uit alles-in-1 Telfort top 3 pakketten. Internetabonnementen sluit je altijd af voor een minimale periode, een of twee jaar. (Wil je er niet zo lang aan vast zitten? Lees dan hier over de mogelijkheden voor flexibele internetabonnementen. Deze zijn er wel maar worden anders geregeld. Die vind je dus niet in de internetvergelijker.)

  Abonnement via DSL-verbinding. Wanneer je bij Telfort kiest voor een abonnement via DSL-verbinding, dan kan je kiezen uit vier verschillende abonnementsvormen. Tijdens het internet vergelijken kun je aanvinken welke vorm jouw voorkeur heeft:

  Abonnement via glasvezelaansluiting. Abonnementen met glasvezel zijn bij Telfort alleen in combinatie met bellen af te sluiten, eventueel met tv-pakket. Je kan alleen kiezen uit:

  Alles-in-1Alleen internet en tv voordeliger bij Telfort?

  Ben je van plan om over te stappen of je abonnement te verlengen bij Telfort? Bekijk dan goed welke diensten je wel en niet nodig hebt. Gebruik je je mobiele telefoon vaker om te bellen van de vaste telefoon? Dan kun je overwegen om een pakket met internet en tv te nemen in plaats van een alles-in-1 pakket. Dit kan dus alleen bij een DSL-verbinding. Vind je het lastig om een keuze te maken? Alles waarop je moet letten staat omschreven in ons artikel waarin staathoe je beoordeelt of internet en tv voor jou voordeliger is. Bedenk wel dat je bij een alles-in-1 internetabonnement in aanmerking komt voor combivoordeel als je ook een mobiel abonnement bij Telfort afsluit.

  Je abonnement verlengen of overstappen?

  Het aanbod van internetproviders wisselt weleens, ook die van Telfort. Daarom is het altijd slim om af en toe je internetabonnement even te vergelijken, ook als je al klant bent bij Telfort. Zo weet je zeker of je nog goed zit bij je provider of dat je beter kunt overstappen. Het is best lastig om te bepalen wat het gunstigste is, lees daarom eerst ons blog wanneer je beter kan overstappen en hoe je dat aanpakt. 

  Levertijd en installatie

  De levering van een Telfortpakket kan zo'n drie tot vijf weken duren. Dat kan sneller als je kijkt naar de levertijden van andere internetproviders. In de meeste gevallen wordt het echter binnen drie weken geleverd. Telfort staat in onze top 5 makkelijk te installeren internetpakketten. Weliswaar op de vijfde plaats maar als je nagaat dat hierin elf providers met elkaar zijn vergeleken, is dit toch een prestatie. Telfort heeft dit te danken aan de installatiegarantie en de goede bereikbaarheid van de klantenservice. Kijk bij 'Telfort helpt' en Telfort Contact' voor meer informatie.

  De kwaliteit van Telfortkwaliteit

  De kwaliteit van een provider is niet geheel objectief te meten. Het kan soms afhangen van je persoonlijke bevindingen. Wel noemen we in de Telfort internetprovider review een aantal meetbare punten waarop we providers in het algemeen beoordelen. Betrouwbaarheid, snelheid en stabiliteit zijn belangrijke factoren als het gaat om internetverbindingen. Over het algemeen scoort een glasvezelverbinding hier wat hoger op dan een DSL-verbinding. Dit is ook het geval bij de internetabonnementen van Telfort. Verder kun je zelf bepalen welke onderdelen van een abonnement je belangrijk vindt. Het aantal functionaliteiten, de populariteit van een provider, de levertijd, de werking van de installatie en de mogelijkheden voor combivoordeel kunnen je helpen bij de keuze voor de beste deal.  

  gebruikers ervaringenTelfort ervaringen

  Ervaringen van klanten kunnen helpen bij het maken van een keuze. Hoe meer verschillende klanten hun ervaringen delen, hoe betrouwbaarder de review wordt. Daarom nodigen wij je uit om een review te schrijven als je klant bent of was bij Telfort. Dit kan op onze Telfort reviewpagina. Die is ook erg handig om te raadplegen als je overweegt om over te stappen naar Telfort. Alle plus- en minpunten staan op een rij over o.a. snelheid, populariteit, de functionaliteiten en extra voordeel. In de reviews beoordelen we hoe providers scoren op deze punten ten opzichte van andere internetproviders. We raden ja aan om bij een overstap naar een andere provider reviews te raadplegen en klantervaringen te lezen, zo krijg je een aardig beeld van de provider. Hoe je dat aanpakt legt mijn collega uit in haar blog over hoe je internetprovider reviews gebruikt.

   

  Populariteit Telfort provider blinkt uit

  Telfort is een tamelijk populaire internetprovider bij Prijsvergelijken.nl. Dat zien we aan de aantal overstappers en tijdens de chatsessies merken we dat de consumentenwaardering van Telfort ook hoog is ten opzichte van een aantal andere providers. Volgens ons komt dit onder andere doordat de pakketten een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. Telfort biedt voordelige internetpakketten met veel extra's, in vergelijking met gelijksoortige pakketten heb je bij Telfort al snel een leuke deal! Daar komt bij dat Telfort sinds 2005 is overgenomen door KPN. Hierdoor maakt Telfort gebruik van het KPN-netwerk en dit zorgt voor een stabiele internetverbinding. 

  Goede prijs-kwaliteit verhouding 

  Niet alleen de stabiele verbinding is aantrekkelijk, Telfort biedt tamelijk uitgebreide internetpakketten met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Vergeleken met andere internetproviders is een alles-in-1 pakket van Telfort behoorlijk voordelig en biedt daarbij leuke extra's. Je hebt al een alles-in-1 pakket voor een relatief laag bedrag per maand. Het kan nog voordeliger als je ook een mobiel abonnement bij Telfort afsluit. Elk pakket bevat eenmalige aansluitkosten van enkele tientjes. Een voordelig maar toch uitgebreid internetabonnement: dat klinkt best aantrekkelijk toch?

  tipsLeuke extra's 

  Bij een standaard alles-in-1 pakket* ontvang je:

  • 70 tv-zenders
  • Web-tv waarmee je op meerdere mobiele apparaten online tv kunt kijken
  • toegang tot heel veel films en series met 'Videotheek Thuis'
  • Interactieve tv met 'Begin Gemist', 'Programma Gemist' en 'Live tv Pauzeren' 

  Combivoordeel 

  Telfort biedt zogenaamde combivoordeel: als je meerdere diensten bij dezelfde provider afsluit, ontvang je een aantal extra's. Op de site van Telfort kun je aangeven wat je van hen afneemt en daarna is het zien uit welke voordelen je kunt kiezen. Een mobiel abonnement (mobiel bellen en/of mobiel internet) plus een alles-in-1 pakket van Telfort Thuis ( internet,tv en bellen) leveren samen combivoordeel op. Je kunt dan zelf kiezen uit één van de vier voordelen. Mocht je nu geen interactieve tv in je pakket hebben dan heb je de keuze tussen twee voordelen. Telfort combivoordeel is iedere maand te wijzigen. 

  Telfort zakelijk: een mooie deal voor (kleine) ondernemers 

  Ook zakelijk internet van Telfort is in vergelijking met andere zakelijke pakketten best voordelig te noemen. Een internetabonnement met onbeperkt internetten is er al voor een relatief klein bedrag per maand. Zakelijk internet is beschikbaar voor zzp'ers, kleinbedrijven en winkels en er is support van maandag t/m vrijdag. Voor grootbedrijven biedt Telfort geen zakelijk internet aan.

  Telfort helpt

  Als het niet helemaal lukt met aansluiten, installeren of het gebruik, kan Telfort je hierbij helpen. Je kan op verschillende manieren bij Telfort terecht met je vraag of probleem.

  Telfort forum

  Op het Telfort forum kun je terecht voor al je vragen of problemen over de diensten van Telfort. Het is sowieso slim om een kijkje te nemen op het forum omdat je het antwoord op je vraag vaak al snel kan vinden. Staat de oplossing voor jouw probleem er niet bij, dan stel je zelf je vraag. Medewerkers van Telfort en andere gebruikers zijn actief op het forum. Het forum is altijd open en er wordt vaak snel op je vraag gereageerd. 

  Wat te doen bij storingen

  Als het forum geen oplossing biedt omdat je problemen ervaart met de internetverbinding dan kan je via je smartphone kijken op de Telfort-pagina 'storingen en onderhoud'. Door je postcode in te vullen, zie je of er een storing is op je adres. Klanten met een alles-in-1 pakket ontvangen informatie per sms als er een storing bekend is bij ze in de buurt.

  Telfort Wifi storing

  Is er geen storing rond de internetverbindingen gaande, en lijkt het erop dat je problemen hebt met de wifi, raadpleeg dan de probleemoplosser. Met de probleemoplosser kun je alle problemen met een wifi-verbinding zo oplossen. Alle oplossingen worden stap voor stap uitgelegd. De probleemoplosser staat op de Telfort-website.  

  Telfort contactcontact

  Je kan op meerdere manieren in contact komen met de medewerkers van Telfort. Je kan ze bellen, met ze chatten, via social media contact zoeken of  je vraag stellen op het forum. Kijk eerst bij de veelgestelde vragen staan op de website. Telfort is trouwens niet de enige provider met een online klantenservice. Voordeel is, dat je meestal snel geholpen bent. Als al deze opties je niets lijken, en stel je prijs op persoonlijk contact, dan zijn er ook nog fysieke winkels van Telfort waar je terecht kunt. Hoe je Telfort kan bereiken zet ik voor je op een rij:

  Bellen met met Telfort

  Je kunt makkelijk telefonisch contact opnemen met Telfort op onderstaande tijden.
  Klantenservice voor particuliere klanten, bellen naar 0900-9596

  • maandag - vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur
  • zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.
  • zondag en feestdagen van 10:00 en 17:00 (allen voor interactieve tv). 

  Klantenservice voor zakelijke klanten, bellen naar 0800-288027

  • maandag - vrijdag van 8:00 tot 17:30 uur
  • zaterdag, zondag en feestdagen gesloten. 

  Langsgaan bij de Telfort winkel

  Liever naar een fysieke winkel voor hulp? De Telfort winkels zijn verspreid over heel Nederland. Op de Telfort website vind je alle winkels bij jou in de buurt. Op basis van jouw locatie tonen de dichtstbijzijnde winkels met hun openingstijden in de resultaten. 

  Online contact met Telfort  

  Online klantenservice. Met vragen of problemen kun je contact opnemen met de online klantenservice van Telfort. Op de online vragenbank van Telfort staan de meestgestelde vragen met bijbehorende antwoorden. Door middel van een stappenplan is het juiste antwoord zo gevonden. Staat jouw vraag er niet bij? Dan zal een medewerker van Telfort je verder helpen. 

  Telfort op Social media. Het webcareteam van Telfort is ook actief op social media. Op Facebook kun je al je vragen op de timeline van telfort zetten en een medewerker zal snel reageren. Een privébericht sturen is ook mogelijk. Op Twitter zijn er zeven dagen per week medewerkers tussen 9:00 en 22:00 actief die je vraag kunnen beantwoorden. Dit kan in de vorm van een tweet of privébericht. 

  mijnproviderInloggen in persoonlijke omgeving of via Mijn Telfort app. Zodra je klant bent bij Telfort, kun je inloggen op 'Mijn Telfort'. Hier kun je zelf veel online regelen. De bestelstatus van je pakket is hierop te zien, je abonnement is te wijzigen en alle facturen zijn te bekijken. Voor mobiele gebruikers is er de Mijn Telfort app. Met deze app kun je gemakkelijk zien wat je hebt verbruikt en je bundel eventueel aanpassen. De 'Mijn Telfort'-app kun je downloaden via de site van Telfort voor zowel iOS als Android. Naast de Mijn Telfort-app kunnen mobiele gebruikers ook op de site terecht voor alle info. 

   

  * Providers kunnen de samenstelling van pakketten tussentijds aanpassen

  Annick

  Mijn naam is Annick. Dagelijks schrijf ik artikelen omtrent internetpakketten en mobiele abonnementen. Met mijn artikelen probeer ik het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodat jij het juiste abonnement kunt vinden.

  Geen reacties
  Laat hier een reactie achter
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Schrijf een reactie!
  Schrijf een reactie!
  Bedankt voor uw reactie
  Wij controleren het bericht.