prijsvergelijken

Internetprovider T-Mobile

1 september 2016 (laatste wijziging 21 maart 2017) door Suzanne

Ken je internetprovider T-Mobile vooral van de mobiele abonnementen? Sinds februari 2017 kun je ook voor internet, tv en vast bellen terecht bij T-Mobile. Misschien denk je niet meteen aan T-Mobile als je internetproviders vergelijkt. Toch scoort deze internetprovider redelijk hoge cijfers in de expert-review van T-Mobile. Deze provider is niet zo groot maar zeker een optie om voor te kiezen. 

Sinds wanneer levert T-Mobile ook internet, tv en vast bellen? In februari 2017 heeft T-Mobile 'Vodafone Thuis' overgenomen. Vandaar. Vodafone was ook geen grote speler maar draaide al wel een tijd mee. Vanaf 2007 bood Vodafone een internetverbinding aan via ADSL. Sinds 2011 leverde Vodafone ook Internet, tv en bellen via glasvezel, via het netwerk van Reggefiber. De abonnementen zijn sinds de overname van T-Mobile ongewijzigd gebleven.

T-Mobile

Inhoud

  DSL-GlasvezelInternetverbindingen

  T-Mobile levert internet via glasvezel snelheden tot maar liefst 500 MB/s! Via DSL kun je snelheden halen tot en met 80 MB/s. T-Mobile levert Alles-in-1 abonnementen, maar ook alleen internet, internet & tv en internet & bellen. Genoeg keuze dus! 

  Is internet van T-Mobile beschikbaar op jouw adres?

  Ga je internetabonnementen vergelijken, dan is een abonnement bij internetprovider T-Mobile zeker het overwegen waard. Mits de provider wel op jouw adres abonnementen levert. Wil je weten welke internetproviders beschikbaar zijn op jouw adres? Dat is heel eenvoudig na te gaan. Voer je postcode en huisnummer in in onze vergelijker, zodat je precies kunt zien welke providers met welke snelheden op jouw adres beschikbaar zijn! Je kunt hiermee ook precies zien wat je maximum te behalen snelheid is via DSL internet. De beloofde snelheid ligt bij DSL-verbindingen meestal hoger dan de werkelijke snelheid. Wil je internet afsluiten in het buitengebied, check dan de werkelijke snelheid want die kan een stuk lager zijn.

  Tv-aanbod van T-Mobile

  Bij T-Mobile kun je zelf je internetpakket samenstellen. Als je een TV-pakket hebt, zit er automatisch Interactieve TV bij met:

  • Begin Gemist (voor publieke zenders),
  • Programma Gemist (voor publieke en commerciële zenders), 
  • Tv Anywhere (gratis overal tv kijken op verschillende apparaten),
  • De opties Opnemen en Live Pauzeren kun je apart bijbestellen,
  • met On Demand kun je via Videoland tegen betaling films huren. 

  Het basis tv-pakket bevat een aantal zenders in HD, waaronder FOX Sports. Dit basis tv-pakket kun je verder uitbreiden met themapakketten en premiumpakketten. De themapakketten zijn redelijk goedkoop en bestaan uit een behoorlijk aantal zenders. Helaas zijn de meeste hiervan niet in HD beschikbaar.

  Je hebt vier categorieën themapakketten:

  1. Bevat een mix van informatieve en entertainment zenders, voor elk wat wils.
  2. Met een aantal Engelse, Duitse, Turkse, Marrokaanse en Italiaanse zenders. (Er zijn geen specifieke Duitse of Turkse pakketten beschikbaar.)
  3. Kids & Music.Met diverse kinderzenders en een flink aantal muziekzenders.
  4. Bevat een mix van entertainment zenders, voor elk wat wils.

  De premiumpakketten Ziggo Sport, Film1 en Adult zijn duurder dan de themapakketten. Ze bevatten meer zenders in HD, maar helaas ook niet allemaal. 

  Alleen internet en tv voor jou voordeliger bij T-Mobile?Internet en tv

  Waar veel internetgebruikers vroeger kozen voor Alles-in-1, kiezen nu steeds meer mensen voor een internet & tv abonnement. Denk van tevoren goed na over je keuze tussen internet & tv en Alles-in-1 internet. Misschien is alleen internet en tv voor jou voordeliger, zeker als je veel mobiel belt. Dan is het misschien voordeliger om je mobiele abonnement te blijven gebruiken en eventueel iets te upgraden. Bel je weinig mobiel en wil je toch graag profiteren van een vaste telefoonlijn? Bij T-Mobile betaal je een luttel bedrag per maand voor een vaste telefoonlijn, en je kunt het maandelijks eenvoudig aan- en uitzetten.

  De kwaliteit van T-Mobilekwaliteit

  Kwaliteit is deels een objectief begrip (meetbaar op basis van feiten) en deels subjectief (hoe je het ervaart). In onze T-Mobile provider review beoordelen wij deze provider op aantal punten. Denk aan de stabiliteit van het internet, de aangeboden snelheden en de betrouwbaarheid. Maar ook levertijden en installatie wegen we mee. Glasvezelinternet, dus ook van internetprovider T-Mobile, scoort wel altijd wat beter dan DSL-internet. Dit komt omdat je vrijwel geen snelheidsverlies hebt, hogere snelheden kunt aansluiten en werkt met een stabiele verbinding. Bovendien is de uploadsnelheid van glasvezelinternet even hoog als de downloadsnelheid. We hebben een blog gepubliceerd waarin staat hoe je de kwaliteit van internetproviders het beste kan beoordelen. 

  T-Mobile geen uitschieter maar wel erg goed

  Vodafone behoort niet tot onze top 5 providers, maar dat wil niet zeggen dat het een slechte provider is, integendeel! T-Mobile scoort alleen niet als allerbeste op de gebieden prijs/kwaliteit verhouding, op snelheid of op geboden voordeel. Wel is T-Mobile erg flexibel met zijn abonnementen, wat we een absolute pre vinden. Let op: daarmee bedoelen we niet dat de abonnementen direct maandelijks opzegbaar zijn! Echt flexibel opzegbaar is geen enkel vast internetabonnement. Wel zijn er manieren om een flexibel internetabonnement af te sluiten via 4G netwerken. 

  gebruikers ervaringenT-Mobile ervaringen

  Elke provider biedt voordelen t.o.v. andere providers, maar de ene scoort op meerdere gebieden beter dan de ander. Hoe Vodafone scoort, lees je in de T-Mobile review. Door internet provider reviews te raadplegen krijg je een beetje een idee hoe providers scoren op verschillende gebieden. Bedenk wat jij belangrijk vindt voor je gaat vergelijken. Ben je nu een klant van Vodafone, of ben je misschien al klant geweest? Heb je complimenten over de provider of wil je juist je klachten kwijt? Dan kun je een review achterlaten op onze T-Mobile reviewpagina. Verder kun je hier reviews bekijken van andere klanten van de internetprovider. Handig als je nog twijfelt over het overstappen naar T-Mobile. Op het gebied van vast bellen, internet en tv is T-Mobile een kleine speler. Ze kregen van de respondenten van het Alles-in-1 provideronderzoek van de Consumentenbond (tweede kwartaal 2016) een 6,5 voor de kwaliteit van het internet, dit relatief lage cijfer is te wijten aan storingen, ook op tv-gebied. Van glasvezelklanten kregen ze een hogere waardering: een 6,9. 

  internetsnelheidDe afgesproken snelheid van internetprovider T-Mobile

  Providers kunnen niet altijd de afgesproken snelheid garanderen, omdat er meer factoren meespelen in de snelheid van je internet. Als je bijvoorbeeld DSL-internet wil afsluiten bij internetprovider T-Mobile, dan zou het kunnen dat niet alle snelheden voor jou beschikbaar zijn. Dit ligt namelijk aan de afstand tussen je huis en de wijkcentrale; hoe groter de afstand, hoe lager je maximumsnelheid. Bij de glasvezelabonnementen van T-Mobile heb je vrijwel geen last van snelheidsverlies. 

  T-Mobile blinkt uit in veel voor weinig

  Bij T-Mobile profiteer je al snel van super veel voordeel en betaal je relatief weinig voor wat je allemaal in je abonnement krijgt. Bovendien biedt de provider voordelen aan die maar weinig concurrenten als 'standaard' zien. Is glasvezelinternet beschikbaar op je adres? In dat geval profiteer je ook van een supersnelle verbinding! Bekijk hier alle voordelen van Vodafone op een rij:

  Gratis Fox Sports EredivisieFox Sports

  Ben je een echte sportfanaat en wil je een abonnement bij Vodafone afsluiten? Bij elk Alles-in-1 en internet & tv abonnement ontvang je nu gratis Fox Sports Eredivisie! 

  Gratis WiFi-service

  Een handige optie die T-Mobile voor nieuwe én bestaande klanten aanbiedt, is de gratis WiFi-service. Hierbij wordt het internetsignaal op alle plekken in huis verbeterd. Ben je een klant van T-Mobile en is je bereik niet overal even goed? Dan kun je contact opnemen met een medewerker, die eerst op afstand het probleem probeert op te lossen. Lukt het niet, dan komt er gratis een monteur langs om een WiFi-check te doen. Als je bereik op een bepaalde plek niet sterk genoeg is, kun je gebruik maken van een gratis WiFi-versterker, die je gedurende de abonnementsduur in bruikleen hebt. 

  Installatie garantie

  Bij glasvezel komt er altijd standaard een monteur het abonnement voor je installeren. Heb je DSL-internet besteld? Dan krijg je eerst een doe-het-zelf pakket opgestuurd. Lukt dit niet met installeren, dan kun je contact opnemen met de helpdesk. Als je er dan nog niet uitkomt, stuurt T-Mobile gratis een monteur om het pakket voor je te installeren.  

  T-Mobile aansluiting

  Je weet het zeker: je kiest voor een abonnement bij T-Mobile! Als je het pakket eenmaal besteld hebt, moet je nog even geduld hebben. Het pakket moet nog geleverd worden en je oude abonnement moet worden opgezegd. Het overstappen van internetprovider hoef je overigens niet zelf te doen. Je kunt bij T-Mobile kiezen voor de gratis overstapservice, waarna de provider zelf regelen dat het pakket bij je vorige aanbieder wordt opgezegd.

  Verlengen of overstappen?

  Ben je tevreden over je abonnement bij internetprovider T-Mobile en wil je meteen gaan verlengen? Kijk eerst even verder of je echt niet ergens anders een beter passend abonnement kunt vinden! Vaak loont het om te gaan internet vergelijken, en het vergelijken duurt maar een paar minuutjes! Ik raad je aan ook eerst om ons blog te lezen over verlengen of overstappen. En mocht je niet tevreden zijn met je huidige abonnement, lees dan hier wanneer en hoe je het beste kan overstappen

  Levertijd T-Mobile

  Bij T-Mobile duurt het minimaal drie weken na de wettelijke bedenktijd (van 14 dagen) voor je het installatiepakket ontvangt. Het duurt dus altijd minimaal vijf weken voor je het abonnement in huis hebt. Zorg er dus voor dat je op tijd je nieuwe abonnement bij T-Mobile bestelt, voor je eigen abonnement is afgelopen! Hierdoor voorkom je dat je een lange tijd zonder internet zit. Wil je weten hoe T-Mobile hierop scoort vergeleken met andere providers, lees dan ons artikel over levertijden van providers

  T-Mobile helpt 

  Ervaar je problemen met het internet en kun je niet vinden waar het aan ligt? Dan zou er wel eens sprake kunnen zijn van een storing. Voordat je gaat bellen met de provider, is het handig om na te gaan of de storing intern (bij jou) is of extern (bij de provider). Check de website van de provider en raadpleeg de handleiding om te kijken wat je kan doen.

  T-Mobilee internet storing. Op de site van T-Mobile staan alle storingen te zien die op dat moment bekend zijn. De provider doet er alles aan om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Is er geen storing bekend? Je kunt dan altijd even proberen de router te resetten. Dit doe je door de stroom 30 seconden van het apparaat af te halen en daarna weer aan te zetten. 

  T-Mobile WiFi-storing. Maak je gebruik van een draadloze WiFi router? Het wil dan nog wel eens helpen om het apparaat om een ander kanaal te zetten. Hoe dit precies moet, vind je terug in de T-Mobile handleiding.

  T-Mobile contactcontact

  Heb je ergens vragen over of ben je niet tevreden? Er zijn genoeg mogelijkheden om contact op te nemen met de provider, en om te sparren met medewerkers van T-Mobile of andere klanten. 

  T-Mobile forum. Op het forum van T-Mobile zijn er verschillende onderwerpen waarover je kunt meepraten. Door ervaringen te delen, kan je snel tot oplossingen komen, mocht je met een probleem zitten. Maar ook andere onderwerpen worden hier besproken. Denk aan verschillende internetabonnementen, mobiele toestellen en andere hot topics. Kom je er niet uit in het online menu of het forum? Dan kun je altijd contact opnemen met medewerkers van internetprovider T-Mobile. De provider is goed benaderbaar op verschillende mogelijkheden. 

  T-Mobile winkel. Je bent altijd welkom in een winkel van T-Mobile. Je kunt op de 'vind-een-winkel'-pagina van T-Mobile zo vinden welke winkel het dichtst bij jou is. Is dat wat teveel moeite of te ver, dan kan je ze bellen of online je vraag stellen.

  Telefonisch contact met T-Mobile

  T-Mobile heeft een aantal verschillende telefoonnummers. 

  • Je belt 0800-0419 als je een vraag over T-Mobile internet hebt. Bestaande klanten bellen naar: 0800-0092.
  • Je belt 06 2400 1200 als je een vraag over een mobiel abonnement hebt. Bestaande klanten bellen 0800 - 7123.  
  • Zakelijke klanten kunnen op de website van T-Mobile contactgegevens vinden op een speciale pagina. 

  T-Mobile Online

  mijnprovider

  De online klantenservice van provider T-Mobile is goed ingericht. Je kan vragen en opmerkingen openbaar maken via social media, als je het liever persoonlijk houdt, dan ga je naar je persoonlijke omgeving. Snelle hulp kun je krijgen via de live chat.

  Op social media. T-Mobile is 24/7 beschikbaar op Facebook en Twitter, waar ze doorgaans binnen een uur antwoord geven. Met specifieke vragen over je abonnement kun je het beste een privéberichtje sturen.

  My T-Mobile. Via My T-Mobile kun je je al je abonnementen inzien en beheren. Bovendien kun je deze wijzigen en facturen inzien. 

  Live Chat. Wil je snel antwoord hebben van een echte T-Mobile expert? Je kunt altijd even een live chat openen bij de provider zelf. Hierbij krijg je meteen antwoord van een medewerker. Je opent een chat via de contactpagina van T-Mobile.

  Suzanne

  Geen reacties
  Laat hier een reactie achter
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Schrijf een reactie!
  Schrijf een reactie!
  Bedankt voor uw reactie
  Wij controleren het bericht.