prijsvergelijken

Internetprovider Caiway

15 november 2016 (laatste wijziging 1 maart 2018) door Suzanne

Internetprovider Caiway is een relatief kleine internetprovider. Internetprovider Ziggo levert in 90% van het land internet over de kabel en in die gebieden kunnen geen andere internetproviders internet en/of tv via de kabel leveren. Er zijn een paar kleinere internetproviders die lokaal via de kabel leveren. Internetprovider Caiway biedt vooral in delen van het Westland en Twente zijn snelle alles-in-1 internetpakketten aan. Maar ook bijvoorbeeld in Maassluis, Harderwijk, Den Haag en de Utrechtse Heuvelrug is het mogelijk om abonnementen bij Caiway af te sluiten. Caiway is dus maar in een klein deel van het land beschikbaar.  

Inhoud

  Internetverbindingen

  Caiway is een provider apart, want het internet krijg je geleverd via glasvezel, en de tv-aansluiting via de kabel. Hierdoor heb je dus supersnel internet, en kun je erg voordelig meerdere tv's aansluiten. Je hebt namelijk geen interactieve ontvanger nodig voor elke extra tv die je wil aansluiten. Dit doe je zelf eenvoudig met een coaxkabel. Als je toch interactieve televisie wil ontvangen, kun je dit natuurlijk ook bestellen. Hiervoor heb je wel een ontvanger nodig waarmee je onder andere kunt opnemen en live pauzeren. Caiway levert alleen Alles-in-1 pakketten en doet dus niet aan internet & tv, internet & bellen, of alleen internet. De provider levert snelheden tot maar liefst 500 MB/s up en down, mits dat mogelijk is op jouw adres! 

  Caiway Is internetprovider Caiway beschikbaar op jouw adres?

  Je kunt eenvoudig zien of internetprovider Caiway op jouw adres abonnementen aanbiedt. Zodra je gaat internet vergelijken voer je je postcode en huisnummer in in de vergelijker, en klik je Caiway aan in de lijst met internet providers. Kun je de abonnementen zien en staat je maximumsnelheid erbij? Dan is de provider beschikbaar op jouw adres! Ook als je internet wilt afsluiten in het buitengebied kan het mogelijk zijn, check dus altijd je adres, postcode en huisnummer! 

  De kwaliteit van Caiway

  Elke internetgebruiker heeft weer een andere standaard, en iedere klant heeft weer een ander idee van kwaliteit. Voor de een is 30 MB/s meer dan genoeg, en de ander zal dit erg weinig vinden. Bovendien letten sommige klanten vooral op de snelheid, maar is het voor andere juist belangrijk om op de prijs of de klantenservice te letten! Ook bij het vergelijken van internetproviders zal je zelf moeten bedenken welke punten voor jou belangrijk zijn. Wil je het abonnement snel in huis hebben, of wil je liever wachten tot er een stabiele glasvezelverbinding bij jou is aangelegd? We hebben een blog geschreven met daarin tips hoe je de kwaliteit van internetproviders beoordeelt.

  Caiway is van origine een kabelaar en je zou verwachten dat ze dan hoog presteren op het gebied van tv. Uit het Alles-in-1 provider onderzoek van de Consumentenbond (tweede kwartaal 2016) kregen zij van de respondenten gemiddeld het cijfer 6,2 en het bleek dat dat te wijten is aan het aantal tv-storingen. Dat is een laag cijfer vergeleken met andere providers.

  De kwaliteit die bij verschillende providers wordt gemeten, is natuurlijk niet alleen subjectief. Het ligt er ook aan hoe hoog de snelheid is die ze aanbieden, en of de verbinding wel stabiel is. Caiway scoort daar als glasvezelprovider erg goed in; de provider biedt al pakketten vanaf 100 MB/s tot en met 600 MB/s. Bovendien is dit niet alleen de download-, maar ook de uploadsnelheid. Wat ook leuk is: de levertijd van Caiway is best snel, vergeleken met levertijden van andere providers

  kwaliteit

  Caiway ervaringen

  Ben je klant (geweest) van deze glasvezelprovider? In dat geval kun je een review schrijven op de Caiway reviewpagina. Als je nog twijfelt om een abonnement af te sluiten bij internetprovider Caiway kun je ook op deze pagina terecht! Je vindt hier alle informatie over de provider, plus onze beoordeling die we hebben gebaseerd op snelheid, prijs-kwaliteit verhouding, populariteit, installatie en combinatievoordeel. Ook reviews van andere klanten kun je hier vinden, zodra men die heeft achtergelaten. Reviews kunnen je helpen bij de keuze van de juiste provider, en dat is best belangrijk omdat je er  al gauw een of twee jaar aan vastzit. Lees hier hoe je internetprovider reviews gebruiktgebruikers ervaringen

  Caiway blinkt uit in:

  Snelheid en een snelle levertijd! Caiway's motto is 'ik kijk vooruit' en dat merk je vooral aan de internetsnelheden die de provider aanbiedt. De laagst af te sluiten snelheid is 100 MB/s; een snelheid die bij sommige providers bijna als hoogste snelheid wordt aangeboden. Andere snelheden zijn 300 MB/s en 600 MB/s, en dit alles ontvang je via een razendsnelle glasvezelverbinding. Je ontvangt dus niet alleen deze snelheid als downloadsnelheid, zoals bij DSL en kabelinternet, maar ook als uploadsnelheid. Dit betekent dat je net zo snel bestanden kunt versturen als deze van het internet kan downloaden. 

  Nu is het niet meteen zo dat dit voor iedereen een voordeel van de provider is. Of je gebruikmaakt van een hoge snelheid is afhankelijk van verschillende factoren: met hoeveel mensen en devices ben je tegelijk online? Maak je gebruik van online gaming en streamingsdiensten? internetsnelheid

  De afgesproken snelheid van internetprovider Caiway

  Onder de afgesproken snelheid verstaan we de beloofde snelheid van een internetpakket. Veel DSL-providers kunnen niet altijd de afgesproken snelheid garanderen, omdat er meer dingen van invloed zijn op je internetsnelheid dan alleen de levering van de internet provider zelf. Je moet ook rekening houden met de afstand van je huis tot de wijkcentrale bijvoorbeeld. Bij glasvezel van Caiway is amper sprake van snelheidsverlies, vooral niet als je een bedrade verbinding gebruikt. Je hebt namelijk geen maximumsnelheid bij glasvezelaansluitingen, dus de snelheid waar je voor betaalt, krijg je ook. 

  Door deze hoge snelheden betekent het wel dat internetprovider Caiway een stukje duurder is dan veel van zijn concurrenten. Maar heb je een Alles-in-1 verbinding nodig met een hoge snelheid, dan komt de aanbieder er vaak toch als voordeligst uit op onze vergelijker. Ook biedt de provider een aantal leuke voordelen voor klanten. Maar bedenk wel dat als je geen gebruik maakt van vast bellen, alleen internet en tv misschien voordeliger is. Helaas kan dat niet bij Caiway.Glasvezel

  Caiway internetaansluiting

  Lijkt een abonnement van internetprovider Caiway je wel wat?  Bedenk wel dat je bij het afsluiten van een nieuw abonnement een contract aangaat voor minimaal een jaar. Dat is bij alle providers zo, dus ook bij Caiway. Flexibele internetabonnementen van bijvoorbeeld een of meer weken/maanden worden niet aangeboden door internetproviders, maar er zijn wel mogelijkheden om met een Sim Only abonnement een flexibel internetabonnement te creëren. Caiway biedt helaas geen mobiele telefonie en dus geen Sim Only abonnementen aan. Daarmee is er ook geen combivoordeel van deze provider mogelijk.  

  Verlengen of overstappen?

  Ben je al jaren een tevreden klant van Caiway, dan raad ik je aan om je internetabonnement te vergelijken zodat je weet wat gunstiger is voor jou: verlengen of overstappen? Ga je overstappen? Lees dan meer informatie over het overstappen van internetprovider zodat je goed geïnformeerd bent voor je de stap maakt! Blijf je bij je provider? Kijk dan of het handig is om weer met een jaar te verlengen, en of je in aanmerking komt voor modernere internetapparatuur

  Levertijd en installatie Caiway

  • Snelle levertijd. Vergeleken met andere providers doet Caiway het goed: maximaal twee weken na je bestelling kun je al gebruik maken van je abonnement. Bij de meeste internetproviders moet je zo'n drie tot vijf weken wachten tot je gebruik kunt maken van een abonnement, maar bij Caiway is dit beduidend sneller. Ongeveer vijf dagen voor het abonnement geleverd wordt, ontvang je hierover meer informatie. En dat is erg snel, zeker vergeleken met levertijden van andere providers.
  • Installatiegarantie Caiway. De installatie doe je zelf, of laat je gratis door een ervaren monteur doen als je er niet uitkomt. Heb je een pakket besteld bij Caiway, dan profiteer je van installatiegarantie. Dit houdt in dat je eerst een doe-het-zelf pakket krijgt thuis gestuurd met instructies. Het is goed mogelijk dat je de installatie van je pakket zelf voor elkaar krijgt, erg moeilijk is het niet. Lukt het je niet met installeren, dan kun je contact opnemen met de helpdesk. Als je er dan nog niet uitkomt, wordt er gratis een monteur gestuurd die het pakket voor je installeert.

  Veilig Internet

  Je kunt al voor € 2,50 per maand gebruik maken van de internetbeveiliging van F-Secure die Caiway bij de pakketten aanbiedt. De eerste twee maanden betaal je niets en bij het G500 pakket is de virusscanner zelfs helemaal gratis. Veilig Internet is uit te breiden naar drie of zes computers. Beveiliging

  Tv-opties bij Caiway

  • Gratis extra tv's aansluiten. Ik heb het al eerder genoemd: bij Caiway kun je zonder extra abonnementskosten meerdere televisies aansluiten. Je kijkt eenvoudig via de coaxkabel en kunt dan ruim 70 zenders bekijken, waarvan er maar liefst 30 in HD te zien zijn! Heb je het G500 pakket, dan kun je zelfs meer dan 110 zenders ontvangen!
  • Veel extra zenderpakketten standaard in het tv-abonnement. Daarnaast is er de mogelijkheid nog meer zenderpakketten erbij te kiezen. Keuze tussen vele sportpakketten tot filmzenders. 
  • Interactieve tv is voordelig bij Caiway. Het is leuk om gratis extra tv's te kunnen aansluiten, maar het is ook fijn om in elk geval op één televisieprogramma's te kunnen opnemen, pauzeren en terugkijken. Hiervoor kun je kiezen bij internetprovider Caiway. Voor één interactieve televisieontvanger betaal je een klein bedrag extra per maand. Bij het G75 pakket is dit € 8,00 per maand*, bij het G250 pakket € 6,00 per maand* en bij het G500 pakket slechts € 4,00 per maand*.

  Telefonie-opties bij Caiway

  Bij Caiway Alles-in-1 zit bellen inbegrepen. Voor bellen betaal je een vast start- en minuuttarief van € 0,1014*. Dat is ongeveer gelijk aan de kosten die je hebt bij andere providers, 10 à 11 ct/minuut. Maar als je veel belt, kun je ook kiezen voor Bellen-pakketten en die zijn bij andere providers wel goedkoper te krijgen. Maar ze verschillen op details, kies je voor een buitenland pakket, kijk dan om welke buitenlanden het gaat en naar welke jij graag onbeperkt wilt bellen. Voordeel van Bellen bij Caiway is dat digitaal bellen via glasvezel van hoge kwaliteit is, zelfs als je tegelijkertijd belt of gebruikmaakt van internet heeft dat geen invloed op de kwaliteit. Er is voldoende bandbreedte voor alle diensten.Alles-in-1

  Verschillende belabonnementen

  Je kunt bij Caiway kiezen uit drie verschillende extra voordelige belabonnementen waarbij je onbeperkt kunt bellen. De kosten voor betaalde nummers betaal je apart bij.

  1. Onbeperkt bellen avond en weekend. Kies je voor dit pakket, dan kan je in het weekend en tussen 19:00 uur en 08:00 uur gratis bellen naar vaste nummers in Nederland. Dit abonnement kost je € 7,50 per maand.
  2. Onbeperkt bellen Nederland. Bel je altijd veel, naar vaste en mobiele nummers binnen Nederland? Dan is dit pakket is extra voordelig af te sluiten voor € 9,95 / maand* als je hebt gekozen voor het G500 abonnement met 500 MB/s. Bij de minder snelle internetpakketten kost het je € 14,95 per maand*.
  3. Onbeperkt bellen binnen EU. Ook familieleden in het buitenland hoeven je stem niet te missen als je kiest voor Onbeperkt bellen binnen EU. Je mag hiermee onbeperkt naar vaste en mobiele nummers bellen in alle EU-landen. Je kan hen allemaal onbeperkt bereiken voor €21,30 per maand.  

  Caiway helpt

  Is het je gelukt het abonnement aan te sluiten, maar heb je ergens vragen over of ben je niet tevreden? Er zijn verschillende manieren om de hulp van internetprovider Caiway in te roepen. Bekijk ze hier allemaal:

  Online klantenservice

  Net als veel andere providers heeft Caiway een online klantenservice. Op de website van Caiway kun je de klantenservice vinden, met de volgende opties:

  • Hulp bij. Voor uitleg over bepaalde dingen, zoals wat je moet doen als je een tv-storing hebt,
  • Alles over. Hier vind je meer informatie over de pakketten die Caiway biedt,
  • Veel gezocht. Hier vind je o.a. handleidingen, een speedtest en informatie over frequenties.
  • Nu regelen. Hier kun je zaken rond je abonnement wijzigen, je facturen bekijken of aangeven dat je gaat verhuizen.  

  Caiway helpt bij storingen

  Caiway internet storing. Heb je problemen met de diensten van internetprovider Caiway en kun je het niet oplossen met behulp van de klantenservice? Er kan dan sprake zijn van een storing. Op de website van Caiway kun je alle gemelde storingen bekijken. Deze worden zo snel mogelijk opgelost door de provider. Staat er geen storing gemeld op de site? Dan is het slim om even je modem te resetten. Dit doe je door een halve minuut de stroom van je modem uit te schakelen, en daarna weer aan te zetten. 

  Caiway WiFi storing. Maak je gebruik van de draadloze router van Caiway? Problemen met draadloos internet kun je oplossen door je router op een ander kanaal in te stellen. Je vindt dit terug in de handleiding die je bij het abonnement hebt gekregen. Deze kun je ook terug vinden op de website van Caiway

  Caiway contact

  Kom je er niet helemaal uit met de online klantenservice en wil je echt persoonlijk contact? Er zijn meerdere manieren om hulp te krijgen van Caiway medewerkers.

  Klantenservice per e-mail. Natuurlijk kun je ook online al je vragen stellen als je er niet helemaal uit komt. Je kunt bijvoorbeeld een e-mail sturen met de uitleg van je probleem. Als je een e-mail stuurt, krijg je doorgaans binnen een dag antwoord. 

  Live chat. Op de chat kun je live met medewerkers praten die meteen voor je klaar staan. Kijk voor alle contactgegevens van Caiway op de site. 

  Telefonisch contact met Caiway. Nieuwe klanten kunnen Caiway bellen op 088-2249111. De provider is van maandag tot en met vrijdag beschikbaar van 09:00 uur tot 21:00 uur. Zaterdag is de provider van 10:00 uur tot 16:00 uur beschikbaar. Heb je al een abonnement bij Caiway? Dan bel je de provider gratis met het nummer 1200.

  contact

  Caiway winkel. Je kunt Caiway ook bezoeken in de winkel. Kijk voor alle winkeladressen en openingstijden op de site.

  Caiway op social media. Caiway maakt veel gebruik van social media, zoals Facebook en Twitter. Als je ze een privébericht stuurt op Facebook wordt je vaak al binnen enkele minuten geholpen door een medewerker. Op Twitter kun je terecht met korte vragen (en met langere via een privéchat) en word je binnen een uur geholpen. 

  Mijn Caiway. Wil je je abonnement wijzigen of andere diensten bestellen, dan ga je naar Mijn Caiway. Hier kun je je facturen bekijken, een verhuizing doorgeven of je webmail bezoeken. 

   

  Suzanne

  Geen reacties
  Laat hier een reactie achter
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Schrijf een reactie!
  Schrijf een reactie!
  Bedankt voor uw reactie
  Wij controleren het bericht.