prijsvergelijken

Alles over internetprovider Tele2

22 juni 2016 (laatste wijziging 1 maart 2018) door Coen

Op deze pagina lees je alles wat je over internetprovider Tele2 zou moeten weten voordat je een abonnement afsluit. Tele2 biedt pakketten met combinaties van internet, tv en vast bellen. Daarnaast is Tele2 actief op de markt van de mobiele telefonie: smartphones met abonnementen en Sim Only. Tele2 bevindt zich sinds twee decennia op de telecommarkt en is bekend van goedkoop (mobiel) bellen, maar biedt ook goedkoop internet aan. Kies je voor internet van Tele2, dan ontvang je dit via DSL of glasvezel. 

Inhoud

  Internetverbindingen

  Tele2 levert alleen internet via glasvezel en DSL, niet over de kabel. De snelheid kan je zelf kiezen, afhankelijk van de mogelijkheden op jouw adres. Je kan ook deze diensten combineren. Zo heb je vast bellen, internet en tv in een alles-in-1 internetpakket.

  Tele2

  Is Tele2 beschikbaar op jouw adres?

  Voordat je een internetabonnement afsluit bij Tele2 zal je moeten uitzoeken of deze provider ook op jouw adres levert. Wanneer een provider geen netwerk heeft in jouw gebied dan leveren ze geen internet. Bijvoorbeeld in het buitengebied. Je bent er zo achter of providers internet leveren; door contact op te nemen of -veel handiger en sneller- door bij het internet vergelijken de postcodecheck in te vullen en daarna Tele2 te selecteren.

  De kwaliteit van Tele2

  Kwaliteit is deels subjectief (hoe je het ervaart) en objectief (meetbaar op basis van feiten). De een zal de kwaliteit dus prima vinden en de ander niet. Maar objectief gezien bepaal je de kwaliteit van internetproviders aan de hand van hoe de provider scoort op een aantal punten. Snelheid, stabiliteit en betrouwbaarheid zorgen voor goede internetkwaliteit. Glasvezelaansluitingen scoren hoog op deze punten, dus ook bij Tele2. De DSL-abonnementen van Tele2 scoren iets minder op deze punten. Verder bepaal je zelf of Tele2 voldoet aan jouw kwaliteitseisen. Bij het vergelijken van internetproviders kan je het aantal functionaliteiten meenemen, hoe het met de populariteit staat (en vind je dat belangrijk of niet?), de levertijd en of je het Tele2 installatiepakket als makkelijk of moeilijk ervaart. En als je dan een deal vindt die aan al je eisen voldoet én met een leuke prijs, dan is de keuze snel gemaakt. Zo beoordeel je de kwaliteit van internetprovider Tele2.

  kwaliteitTele2 ervaringen

  Ben je klant van Tele2 of ben je dat geweest? Dan nodigen we je uit om een review achter te laten op onze Tele2 reviewpagina. Heb je interesse in een abonnement bij Tele2 maar twijfel je nog? Op deze reviewpagina vind je ook meer informatie over hoe de provider scoort op een aantal punten t.o.v. andere providers: snelheid, functionaliteiten, levertijd, prijs, populariteit, installatie en of ze ook extra voordeel bieden als je meerdere producten bij ze afneemt. De pluspunten en minpunten staan daar ook op een rij. Daarbij kijken we ook hoe andere providers op die punten scoren. Uit het Alles-in-1 provider onderzoek van de Consumentenbond (tweede kwartaal 2016) kreeg Tele2 gemiddeld een 6,6 van de panelleden van de ProviderMonitor. Op tv-gebied scoorden ze lager: een 5,5. (Dat is te wijten aan storingen, iets waar meer providers last van hebben). 

  Gebruikers-01

  De afgesproken snelheid van Tele2

  Net als andere providers kan Tele2 niet altijd de afgesproken snelheid garanderen bij het leveren van DSL internet. Dat ligt niet aan het Tele2 netwerk maar aan het type netwerk: Tele2 levert internet via DSL en glasvezel. DSL kan ADSL of VDSL zijn. Wanneer je kiest voor een goedkoop internetabonnement, dan heb je waarschijnlijk ADSL en dan kan het zijn dat de werkelijke internetsnelheid die op jouw adres binnenkomt lager is dan dat Tele2 aanbiedt. Wanneer je kiest voor Tele2 glasvezel internet, dan is er geen sprake van snelheidsverlies. Bij VDSL in principe ook niet. Bij het internet vergelijken zie je na het invullen van de postcodecheck de werkelijke snelheid op jouw adres ook weergegeven in de resultaten.

  Tele2 blinkt uit in voordeel

   Tele2 blinkt uit in voordelige aanbiedingen, dus ook die van de internetpakketten. Tele2 heeft dit altijd als insteek gehad. Als je de start van Tele2 vergelijkt met andere providers, dan was de missie van Tele2 compleet anders dan die van andere providers. Tele2 wilde af van de bestaande machtspositie van telecombedrijven. Destijds hadden andere providers alle touwtjes in handen, zij bepaalden dus ook de prijzen. Doordat Tele2 zich weinig aantrok van de huidige gang van zaken hebben ze ook de prijzen van alle providers drastisch naar beneden weten te krijgen. Ben je gevoelig voor de prijs, dan is Tele2 een goede keuze. Andere providers bieden voordelige pakketten met veel extra’s. Tele2 doet dat ook, in mindere mate maar misschien wel voldoende voor jou! Ik zet de voordelen van deze internetprovider even op een rij:blinktuitin

  Budgetvriendelijke prijzen

  Als je met een beperkt budget internet wilt afsluiten kan je prima bij Tele2 terecht. Zo bieden zij al vanaf €22,- per maand* internet en bellen. Bellen Basis is altijd gratis toe te voegen bij pakketten. Je betaalt dan namelijk alleen voor je daadwerkelijke gebruik (€0,09p/min*). En als je nieuw bent bij Tele2 dan betaal je voor ieder pakket de eerste drie maanden maar €10,-*! Zo kan je op je jaarrekening tot wel €140,- bezuinigen*. Mede hierdoor komt Tele2 uit onze vergelijker met meerdere pakketten eruit als de voordeligste aanbieder. Wat je echter nog wel moet betalen zijn €10,- verzendkosten* bij de Light, Basis en Extra pakketten. 

  Voor glasvezelpakketten betaal je eenmalig €70,- aansluitkosten*.

  Goedkoop internet

  Leuke extra’s tv-abonnement

  Tele2 is niet alleen goedkoop maar biedt ook leuke extra’s voor je tv-abonnement. Zo kan je ervoor kiezen om tegen betaling extra zenderpakketten te bestellen. Ze hebben een sportpakket, een pluspakket (hierbij krijg je een extra 22 zenders), een filmpakket en een erotiek pakket. Helaas is Tele2 op 13 september 2016 gestopt met Fox Sports en daarmee verdwijnen de uitzendingen van de eredivisie ook. Ben je benieuwd welke pakketten van tele2 populair zijn? Check dan de top 5 pakketten van Tele 2.

  Internationale ervaring

  Tele2 heeft internationale ambities. Ze zijn provider in Duitsland, Estland, Kazachstan, Kroatië, Letland, Litouwen, Oostenrijk en Zweden. Wat is daar voordelig aan voor jou zul je je afvragen? Welnu, alle ervaring die zij opdoen in deze landen gebruiken ze weer om hun service in ons kikkerlandje te verbeteren.

  Beveiliging

  Heb je een Windows pc? Dan kan je bij Tele2 F-secure internetbeveiliging ontvangen. F-Secure is een toonaangevend en innoverend internetbeveiligingsbedrijf. Ze hebben al meerdere prijzen gewonnen voor hun topkwaliteit beveiliging. Deze beveiliging kan je nu ook ontvangen voor €4,- per maand! En de eerste 3 maanden is het helemaal gratis.

  BeveiligingSkype for Business bij Tele2 Zakelijk

  Ook kan je via Tele2 Zakelijk voor het bedrijf ‘Skype for Business’ laten installeren. Hier zitten allerlei voordelen aan, zoals dat iemand niet aanwezig hoeft te zijn bij de vergadering maar dat via een videoverbinding gaat. Zo kan je dus met partners in het buitenland face-to-face overleggen zonder dure reizen te maken! Waarom zou je dit bij Tele2 aansluiten i.p.v bij Skype? Wanneer je dit bij Tele2 aansluit is die ook meteen je centrale aanspreekpunt en alles staat op één server.  Daarnaast bieden ze ook cursussen aan om iedere gebruiker handig met Skype for Business om te laten gaan. Dat is gunstig, aangezien je per gebruiker betaalt.

  Zakelijk internet bij Tele2 ook mogelijk zonder DSL en glasvezel

  Internet voor ondernemers kent nog een extra mogelijkheid: radio! Dit is een sterke straalverbinding (tot 800MBps), een prachtig alternatief als er geen glasvezel of DSL aangesloten kan worden.

  Tele2 internetabonnement

  Je hebt er wel oren naar, een voordelig internetabonnement bij Tele2. Of je twijfelt nog welke producten je wilt afnemen. Ben je niet het hele jaar door in Nederland en wil je toch internet, dan kan een goedkoper abonnement een uitkomst zijn. Maar er zijn ook mogelijkheden om voor een abonnement in een flexibeler vorm te kiezen.

  Flexibel internetabonnement Tele2

  Let op: een flexibel internetabonnement in de gangbare vorm levert geen enkele provider. Wel is er een manier die je kan gebruiken als een flexibel internetabonnement: Tele2 biedt namelijk 4G Sim Only-abonnementen. Niet ieder toestel kan 4G ontvangen, op de site van Tele2 kan je bekijken of jou telefoon dat al kan en welke telefoons het sowieso kunnen ontvangen. Zorg wel dat je kiest voor voldoende snelheid (Mbps) en voldoende data op je Simkaart. De Tele2 simkaart stop je in een USB-modem (of in je tablet of laptop, maar dan moet deze wel een ingebouwd 3G/4G modem hebben). Je kan ook een eigen WiFi netwerk maken door te kiezen voor een Hotspot. Op onze pagina over flexibele internetabonnementen vindt je een schema met alle abonnementen en bijbehorende prijzen. Op die manier kun je van flexibel internet genieten.

  Alleen internet en tv voor jou voordeliger bij Tele2?

  Wanneer je je Tele2 internetabonnement gaat verlengen of je besluit tot overstappen naar Tele2, bekijk dan ook of je nog een vaste telefoonlijn nodig hebt. Misschien gebruik je je vaste lijn niet of nauwelijks, omdat je mobiel voldoende beltegoed heeft, dan kan alleen internet en tv voor jou voordeliger zijn. Lees alles over de keuze tussen internet en tv en alles-in-1 internet.

  Internet en tvTele2 aansluiting

  Wanneer je kiest voor een Tele2 abonnement, dan duurt het nog even voordat je echt gebruik kan maken van het internet. Het pakket moet worden geleverd en aangesloten, daarnaast moet het pakket worden geïnstalleerd. Je kan ervoor kiezen dit te laten doen door een monteur, maar dat kost je bijna € 70,00*. Zelf je Tele2 pakket installeren is zeker een optie. We hebben Hans gevraagd dat uit te zoeken en hij was bereid om de hele installatie van Tele2 internetpakketten voor de camera uit te leggen.

  Tele2 abonnement verlengen of overstappen?

  Ook als je al een internetabonnement hebt bij Tele2 raden we je aan om toch even te vergelijken voordat je gaat verlengen of overstappen. Het artikel over hoe en wanneer je overstapt helpt je op weg bij je keuzes.

  Levertijd en installatie 

  Tele2 neemt de tijd als het gaat om de levering van internetpakketten: doorgaans na 4 à 5 weken. Vergeleken met levertijden van andere providers is dat best lang. Installatie van het internetpakket vinden wij niet zo moeilijk. We hebben het getest en Hans heeft in een filmpje uitgelegd hoe je het Tele2 internetpakket installeert.

  Modem Tele2 witTele2 helpt

  Als je er niet helemaal uitkomt met de aansluiting van je abonnement of je wilt gewoon iets weten, dan zijn er verschillende manieren om erachter te komen.

  Tele2 Forum

  Op het officiele Tele2 forum zijn leden en experts actief, hierdoor is het een uitstekende plek om hulp en oplossingen te vinden wanneer je problemen ervaart met de diensten of producten van Tele2. Je kan 24/7 terecht op het forum. Meestal krijg je snel bericht als je een bericht achterlaat op het forum vanTele2.

  Tele2 internetstoring

  Wanneer je problemen ervaart met de diensten van Tele2 en er met hulp van het forum niet achterkomt kan er sprake zijn van een storing. Wanneer er sprake is van een algemene Tele2 storing, dan plaatst Tele2 er een melding over op de website. Dan is de storing bekend bij Tele2 en doen zij er alles aan om het probleem spoedig te verhelpen. Mocht er geen melding zijn van een Tele2 storing, dan raden we je aan om een reset uit te voeren door 30 seconden de stroom van je modem te halen en daarna alles opnieuw aan te sluiten. Check de handleiding om uit te sluiten dat het niet aan je aansluit-situatie ligt. 

  Tele2 Wifi storing

  Problemen met draadloos internet kan je mogelijk ook oplossen door een ander kanaal op je modem in te stellen. Ook dit kan je terugvinden in de handleiding.

  Tele2 contact

  Kom je er zelf niet uit, wil je uitbreiding van diensten of wil je om een andere reden contact met de Tele2 klantenservice, dan kan je ze bereiken door ze te bellen of door je vraag te stellen via social media, in een van de winkels of (voor klanten) in de 'mijn Tele2'-omgeving. Op de website vind je ook een online vragenbank van Tele2 met veelgestelde vragen. Online klantenservice is bij Tele2 goed geregeld.Contact-01

  Telefonisch contact met Tele2

  De klantenservice is (telefonisch) bereikbaar van ma - vr van 9.00 - 21.00 uur en zondag van 12.00 - 19.00 uur. Voor bellers met een vaste analoge telefoon is de klantenservice alleen bereikbaar van ma - za tussen 9.00 en 17.00 uur. Tele2 heeft verschillende telefoonnummers waarop je ze kan bereiken. Welk nummer je nodig hebt hangt af van de producten die je afneemt. Let op: de bereikbaarheid is niet voor alle nummers gelijk!

  • Consumenten bellen 1200 vanaf een mobiele telefoon met een Tele2 abonnement.
  • Consumenten bellen 085 888 97 05 vanaf een vaste telefoon of telefoon zonder abonnement
  • Zakelijke klanten (met ondernemersproducten startend met een B of klantnummer startend met een 1) bellen 020 754 4475 . Dit nummer is bereikbaar van ma - za van 9.00 – 21.00 uur en op zondag van 12.00 – 19.00 uur.
  • Zakelijke klanten (met klantnummer startend met een 9) bellen 020 750 1611 Bereikbaar van ma - vr van 8.00 – 18.00 uur.
  • Zakelijke klanten (die gebruikmaken van hosting en domeinnamen) bellen 024 707 0707 . Bereikbaar van ma - vr 9.00 - 17.00 u

  Tele2 winkel

  Je kan ook langsgaan in een Tele2 winkel en daar je vraag stellen aan de medewerkers. Voor winkeladressen kun je terecht op hun website.

  Tele2 op social media

  Maak je liever gebruik van Social media? Dat kan, er is dagelijks ook een webcare team op Facebook, Twitter en het Tele2 forum aanwezig. Doordeweeks (ma t/m za) van 9.00 – 21.00 uur, zondag alleen tussen 12.00 en 19.00 uur. Op Facebook kan je 24/7 een vraag of probleem voorleggen aan het webcare team. Binnen de openingstijden komt het team met een reactie, en wanneer ze klantgegevens van je nodig hebben, vragen ze je om deze in een privébericht naar ze toe te sturen. Je kan ook via Twitter korte vragen stellen of een probleem voorleggen aan de klantenservice. Bij complexe problemen kun je het webcare team via Twitter het beste een privébericht sturen.

  Mijn Tele2

  Zodra je een Tele2 contract hebt, kan je bij Tele2 inloggen in je account. In 'Mijn Tele2' kun je al jouw producten en diensten die je bij Tele2 hebt inzien en beheren. Het is een online omgeving waarbinnen je al jouw producten en diensten kunt inzien en regelen. Het is hier mogelijk om facturen in te zien, producten en diensten te bekijken en aan te passen. Deze online omgeving is bereikbaar via de website, maar ook beschikbaar als app. De 'Mijn Tele2'- app kun je downloaden via de App Store voor iOS of via de Google Play Store voor Android. Hiermee heb je altijd inzage in jouw dataverbruik, facturen en abonnementsgegevens en daarnaast toegang tot de klantenservice van Tele2.

  mijntele2-01

  Online je vraag stellen

  Je bent natuurlijk niet de enige die met bepaalde vragen zit of tegen bepaalde problemen aanloopt. Je kan altijd je vraag stellen aan Tele2 via de online vragenbank op hun website. Hier heb je altijd toegang tot de meestgestelde vragen en antwoorden. De virtuele assistent van Tele2 probeert altijd eerst zelf je vraag te beantwoorden. Wanneer dit niet lukt dan word je doorgeschakeld naar een medewerker die je verder helpt.

  *De informatie op deze pagina is een momentopname. Deze informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Toch kan het voorkomen dat de informatie op deze pagina verouderd is of onjuistheden bevat. Raadpleeg voor exacte gegevens de website van de provider. Providers kunnen prijzen en voorwaarden tussentijds aanpassen. 

  Coen

  Geen reacties
  Laat hier een reactie achter
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Schrijf een reactie!
  Schrijf een reactie!
  Bedankt voor uw reactie
  Wij controleren het bericht.