prijsvergelijken

Internetprovider KPN

8 november 2016 (laatste wijziging 1 maart 2018) door Annick

KPN is één van de grootste internetproviders in Nederland. Ze bevindt zich al jaren op de telecommarkt. KPN geldt als betrouwbaar. Hierdoor hebben ze een gevestigde naam. 

Bij KPN kan je internetpakketten afsluiten. Ook kan je smartphone abonnementen afsluiten. Combineer je een alles-in-1 pakket met een mobiel abonnement? Dan krijg je voordeel! Benieuwd naar welk voordeel jij kan krijgen? Hieronder vind jij het antwoord. 

Inhoud

   

  Internetverbindingen 

  Internet van KPN is DSL of glasvezel. KPN levert dus niet via de kabel. Het netwerk van KPN staat bekend om zijn stabiliteit en betrouwbaarheid.  Is er (nog) geen glasvezel beschikbaar op jouw adres? Je kunt je internetpakket bij Kpn altijd later upgraden naar glasvezel. Mits dit op je adres beschikbaar is. Dit kost € 5,- extra per maand.

  kpnIs KPN beschikbaar op jouw adres? 

  Bijna overal in Nederland is KPN internet beschikbaar. Die beschikbaarheid op jouw adres geldt lang niet voor alle internetproviders. Wil je internet afsluiten in het buitengebied? Dan is de kans groot dat je geen of erg traag internet kan ontvangen. Benieuwd hoe dit komt? Lees dan hoe DSL-internet werkt.

  Wil je checken of KPN bij jou beschikbaar is? Doe dan de postcodecheck. Dan weet je binnen een paar seconden of KPN op jouw adres beschikbaar is. 

   Wat is de beste provider? 

  Hoe je de kwaliteit van internetproviders beoordeeld, hangt af van wat jij belangrijk vindt. KPN is een goede provider en ook nog een van de grootsten. Daarbij staat KPN in onze top 5 internetproviders.

  In de KPN expert review staan de belangrijkste meetbare punten beoordeeld en KPN scoort hierin een paar tienen! Echter, kwaliteitsbeoordeling is afhankelijk van persoonlijke ervaringen. Lees daarom ook ons blog hoe je internetprovider reviews gebruikt. De algemene tevredenheid wordt door iedereen anders ervaren. Er kunnen kwaliteiten objectief gemeten worden: stabiliteit, snelheid en betrouwbaarheid. 

  kwaliteit

  Terwijl stabiliteit, snelheid en betrouwbaarheid juist objectief gemeten kunnen worden. Een glasvezelverbinding scoort op deze punten over het algemeen wat hoger dan een DSL-verbinding. Dit geldt ook voor de glasvezelabonnementen van KPN. Daarnaast zijn populariteit, aantal functionaliteiten, levertijd en installatie belangrijk om op te letten bij het vergelijken van internetproviders. Elke provider heeft zo zijn voordelen en misschien tellen al deze factoren voor jou niet even zwaar mee. Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt en zoek daarbij de beste deal. 

  KPN ervaringen 

  Zoals ik al aangaf, op de KPN reviewpagina staan alle plus- en minpunten over deze internetprovider op een rij.  We hebben gekeken naar verschillende factoren en vergeleken met andere providers. Als je nog twijfelt over KPN, is dit een handige pagina om te bekijken. Een consumentenpanel van de consumentenbond bestaande uit 11.000 mensen, heeft KPN in het derde kwartaal van 2016 beoordeeld. KPN-Glasvezel werd beoordeeld met een 7,9 en KPN-DSL kreeg het cijfer 7,4. Daarbij werd vermeld dat vooral de internet en tv-kwaliteit bij Glasvezel het verschil maakt. 91% van de glasvezelontvangers van dit panel gaf aan geen last te ondervinden van storingen, bij de DSL-gebruikers ligt dit percentage op 88%. De kwaliteit van glasvezelinternet krijgt van het consumentenpanel een 7,9 en een 7 voor DSL. Ben je klant bij KPN (geweest)? Dan nodig ik je hierbij van harte uit om jouw ervaring met KPN op de reviewpagina te delen.

  gebruikers ervaringen

  De afgesproken snelheid van KPN 

  De afgesproken internetsnelheid bij een abonnement is niet altijd te garanderen. Abonnementen met een DSL-verbinding kunnen wat betreft de snelheid soms lager uitvallen dan gewenst. Ook bij een grote provider als KPN kan dit voorkomen. De kwaliteit van DSL wordt door respondenten van het Alles-in-1 providers onderzoek van de Consumentenbond (tweede kwartaal 2016) dan ook iets lager gewaardeerd (met een 7,4) dan glasvezel (een 7,9). Dit ligt nou eenmaal aan het soort verbinding. Deze verbinding bestaat uit ADSL en VDSL. Een ADSL-verbinding is vaak wat goedkoper en haalt minder hoge snelheden dan een VDSL-verbinding. Bij ADSL kan de werkelijke snelheid lager uitvallen terwijl dit bij VDSL in principe niet voorkomt. In tegenstelling tot DSL, behaalt glasvezel nog hogere snelheden en is stabieler. Wanneer je gaat internet vergelijken kun je zien welke verbindingen er op jouw adres beschikbaar zijn en wat de werkelijke snelheid is.

  KPN blinkt uit in combivoordeel 

  KPN blinkt uit in combivoordeel. Als je meerdere diensten afsluit bij KPN ontvang je veel extra's. Wie de combivoordeel van alle internetproviders vergelijkt, zal zien dat KPN hier echt boven uit steekt. Daarnaast is de installatie bij KPN ook goed geregeld. KPN is misschien niet de goedkoopste provider maar een internetpakket van KPN biedt wel een hoop voordelen: 

  KPN Compleet 

  Combivoordeel bij KPN wordt ook wel KPN Compleet genoemd. Je hebt als KPN-klant recht op een aantal voordelen als je minimaal een internetabonnement en een mobiel abonnement afsluit. Hoe meer diensten je afsluit bij KPN, hoe meer extra's je ontvangt. De extra's op een rij:

  • € 5,- extra korting op je mobiele abonnement
  • Dubbel zoveel data
  • Gratis zenderpakket (HBO, FOX Sports, Plus- of Kidspakket) 
  • Gratis onderling bellen 
  • Onderling MB's delen 

  Op de website van KPN kun je uitvinden welke voordelen jij kunt ontvangen.  

  Installatie 

  De installatie van je internetpakket wordt bij KPN goed geregeld. Dit blijkt ook uit de hoge score die KPN hiervoor heeft gekregen bij de KPN review. Je kunt de installatie zelf doen. Als je vragen of problemen hierover hebt, is de klantenservice altijd bereikbaar om je te helpen. Maar het kan ook worden uitbesteed aan een monteur. Bij KPN is een monteur gratis. 

  Overal online met KPN wifihotspots van FON 

  Wie een internetabonnement bij KPN bestelt, hoeft niet bang te zijn om buitenshuis offline te zijn. Je kunt namelijk gebruik maken van de vele KPN wifihotspots met FON. Deze hotspots zijn zowel in Nederland als in het buitenland actief en zijn te gebruiken op mobiel, laptop of tablet. Je hoeft hiervoor geen mobiele klant te zijn van KPN. 

  Spotify in je abonnement 

  Muziekliefhebbers opgelet: Klanten van KPN kunnen een voordelig Spotify Premium abonnement afsluiten of krijgen Spotify Premium zelfs helemaal gratis. Het is afhankelijk van het soort internetpakket of je Spotify gratis kunt ontvangen. KPN is de enige internetprovider die Spotify-abonnementen aanbiedt. Op de website van KPN vind je meer informatie. 

  SpotifyExclusief tv-kanaal KPN 

  Alle klanten van KPN ontvangen naast een groot aanbod aan tv-zenders, ook nog de exclusieve zender KPN Presenteert. Deze tv-zender produceert KPN zelf en zendt programma's uit op het gebied van muziek en sport. KPN doet dit samen met partners o.a. Voetbal International en Spotify. Dat levert natuurlijk leuke programma's op.  

  KPN internetabonnement 

  Een internetpakket bij KPN is in verschillende vormen verkrijgbaar. Als je gebruik maakt van een DSL-verbinding kun je een los internetabonnement nemen, een abonnement met internet en tv of een alles-in-1 pakket. Glasvezelverbindingen zijn alleen te verkrijgen in alles-in-1 pakketten (vast bellen is optioneel). KPN heeft drie soorten alles-in-1 pakketten: Instap, Standaard en Premium. Bij een internetabonnement van KPN is er de mogelijkheid meer Mb's te bestellen om je internet te versnellen, mits dit beschikbaar is op je adres. De internetabonnementen zijn uit te breiden met extra opties. 

  Flexibel internetabonnement KPN 

  Met een flexibel internetabonnement wordt een Sim-Only abonnement bedoeld. Het is dus niet zo dat je een regulier internetabonnement afsluit. KPN heeft verschillende manieren om hiervan gebruik te maken. Met KPN FON heb je toegang tot heel veel WiFi Hotspots in Nederland en in het buitenland. Dit is alleen geschikt voor licht internetgebruik. Mocht je FON geen goede oplossing vinden, dan is er nog KPN prepaid internet. Hierbij koop je voor een bepaald bedrag MB's en deze blijven onbeperkt geldig. Naast prepaid internet heeft KPN ook prepaid internetbundels. Deze bundels bieden internet voor een bepaalde tijd. Bij deze bundels ontvang je geen USB-modem of WiFi Hotspot. Als dit niet bij je tablet of laptop zit inbegrepen, moet dit nog apart aanschaffen. 

  WiFiAlles-in-1

  KPN biedt drie vormen Alles-in-1 pakketten aan. Je kan kiezen uit de pakketten Instap, Standaard en Premium. Bij elk pakket zijn meer opties beschikbaar. Zo krijg je bij het Premium pakket onder andere onbeperkt bellen, een HBO pakket en Spotify Premium! Ook zit bij elk abonnement het nieuwe KPN Up. Hiermee kun je makkelijk en veilig je bestanden in de cloud van KPN kwijt. 

  Alleen internet en tv voor jou voordeliger bij KPN? 

  Is een pakket met alleen internet en tv voor jou voordeliger? Als je aan het vergelijken bent, let er dan op dat je goed kijkt wat je nodig hebt. Gebruik je de vaste telefoon wel regelmatig of bel je eigenlijk vaker mobiel? Het is zonde als je vast bellen bij je internetpakket bestelt maar dit niet gebruikt. Wel kom je in aanmerking voor combivoordeel als je naast een Alles-in-1 abonnement een mobiel abonnement afsluit.

  KPN aansluiting 

  Met een internetpakket alleen ben je er nog niet. Elke internetprovider heeft een andere levertijd en de aansluiting wordt ook anders geregeld. Je kunt de installatie zelf doen of uitbesteden aan een monteur. Een monteur laten komen, is bij KPN gratis. 

  KPN abonnement verlengen of overstappen? 

  Ook als je al klant bent bij KPN, is het toch aan te raden om alle internetpakketten te vergelijken voordat je gaat verlengen of overstappen. Zo weet je tenminste zeker of je een goede keuze maakt en wanneer het juiste moment is om over te stappen. Het artikel Jouw internetabonnement: verlengen of overstappen?  kan je hierbij helpen.  

  Levertijd en installatie 

  Internetpakketten van KPN worden doorgaans binnen 17 werkdagen geleverd. Pakketten met glasvezel hebben een levertijd van ongeveer 11 werkdagen. Voor klanten die al bij KPN zitten en overstappen, geldt een levertijd van 13 werkdagen. Na de levering kan de installatie van je pakket beginnen. Bij KPN is dit geen probleem want KPN staat stipt op 1 als het gaat om makkelijke installaties. Dit komt omdat je een monteur gratis kan laten langskomen (er kunnen eventuele kosten komen als je meer wilt laten installeren). Als je de installatie zelf wilt doen, kan dat natuurlijk ook. De klantenservice is altijd bereikbaar voor al je vragen of problemen. KPN doet dit erg goed, maar is niet de snelste. Ter vergelijk: dochterbedrijf XS4ALL levert (tegen extra betaling) al binnen 1 dag, ook zijn er providers die pas na 6 weken leveren. De levertijden van providers kunnen nogal verschillen.

  KPN helpt 

  Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kan KPN je natuurlijk helpen. Dit kan op een aantal manieren. Je kan contact met ze opnemen, maar soms is dat niet eens nodig. Andere klanten hebben ook te maken (gehad) met storingen of andere problemen. Check daarom het forum, de storingspagina of de Wifi verbetertool.

  • KPN forum. KPN heeft een officieel forum. Hier staan vragen en oplossingen van andere gebruikers. Als het juiste antwoord hier niet bij staat, kun je jouw vraag stellen op het forum. Je ontvangt vaak snel een reactie en het forum is altijd bereikbaar. 
  • Wat te doen bij storingen. Storingen zijn vervelend maar kunnen wel eens voorkomen. Als je nu problemen ervaart, kun je op de storingspagina van KPN checken of er een storing bij jou in de buurt is. 
  • KPN wifi storing. Werkt de wifi-verbinding in huis niet goed? Met de WiFi Verbetertool verbeter je de wifi-verbinding in een paar minuten. Is er helemaal geen verbinding mogelijk? Dan kan de KPN Servicetool je helpen. De verbinding wordt gecontroleerd, zoekt het probleem en lost het voor je op. Beide hulpprogramma's staan op de website van KPN. 

  KPN contact 

  Wil je contact opnemen met KPN omdat je bijvoorbeeld vragen of opmerkingen hebt? Hier zijn verschillende manieren voor. 

  Bellen met KPN klantenservice 

  Het voordeel van de KPN klantenservice is dat het 24/7 bereikbaar is en de gesprekken zijn gratis. Let er wel op dat er soms verschil is tussen het telefoonnummer voor consumenten en zakelijke klanten. 

  • Vragen over KPN internet,tv en bellen (particulier): 0800-0402 
  • Vragen over KPN internet,tv en bellen (zakelijk): 0800-0403 
  • Vragen over KPN Mobiel (zakelijk en particulier): 0800-0105 
  • Mobiele klanten vanaf hun telefoon met KPN abonnement (zakelijk en particulier): 1200 

  contactKPN winkel bezoeken 

  De winkels van KPN zijn verspreid over heel Nederland. Er zijn in totaal 125 KPN winkels in Nederland dus er zit er altijd wel één bij jou in de buurt. Om dit te checken, kun je op de KPN website je postcode invullen en vind je de dichtstbijzijnde winkel. 

  Online klantenservice

  De online klantenservice van KPN is best uitgebreid. Als het voor jou teveel gedoe is om telefonisch contact op te nemen of langs een winkel te gaan, zijn er nog genoeg mogelijkheden voor je vragen of problemen. Je kunt chatten met een KPN medewerker of één van de social media pagina's bekijken en vragen stellen. Ook op MijnKPN Online vind je veel informatie. 

  Chatten met KPN. Op de KPN website staat veel informatie over alle pakketten. Echter, het kan natuurlijk zo zijn dat het juiste antwoord er niet tussen staat. Dan kun je chatten met een KPN medewerker. De chat is altijd bereikbaar en je hoeft nooit lang te wachten. 

  De social media pagina's van KPN. KPN is erg actief op Twitter en Facebook. Op deze pagina's staan nieuwtjes, info en je kunt hier altijd een vraag stellen. Er wordt snel gereageerd op je vraag door één van de webcare medewerkers. Net als bij de klantenservice, zijn de medewerkers hier ook 24/7 actief. 

  mijnproviderMijnKPN. Klanten van KPN kunnen alles rondom hun abonnement regelen bij MijnKPN. Met je inloggegevens kun je gegevens wijzigen, het verbruik bekijken en extra pakketten bestellen. Daarnaast is er ook de MijnKPN app. Deze app is niet alleen voor mobiele klanten maar ook voor klanten met KPN Thuis. Hiermee kun je facturen betalen, dataverbruik bekijken en internetsnelheid checken. De app is te downloaden voor zowel iOs als Android en Windows. 

  Annick

  Mijn naam is Annick. Dagelijks schrijf ik artikelen omtrent internetpakketten en mobiele abonnementen. Met mijn artikelen probeer ik het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodat jij het juiste abonnement kunt vinden.

  1 reactie

  Ben Hegeman

  25 april 2017 18:54

  Ben zeer tevreden over KPN zeker ook over de mensen die daar werken.Altijd even vriendelijk of zij nu aan huis komen of aan de help-desk maakt niet uit wat of welk probleem ook zij lossen het op.Voor min krijgen zij dan ook een 10.

  Laat hier een reactie achter
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
  Schrijf een reactie!
  Schrijf een reactie!
  Bedankt voor uw reactie
  Wij controleren het bericht.