prijsvergelijken

    Zoeken

    Categorieën

    • Geen categorieën

Is er een provider welke analoge tv over de glasvezel aanbiedt?

15 november 2016 (laatste wijziging 10 november 2016) door Annick

Een glasvezelabonnement met analoge tv: maak jij gebruik van deze combinatie? Misschien heb je het dan al gemerkt. De meeste providers zijn gestopt met het aanbieden van analoge tv bij glasvezelinternet. Toch zou jij graag analoge tv willen behouden. Daarom de vraag: Zijn er nog providers die analoog beeld over glasvezel aanbieden? 

Analoog tv-kijken via glasvezel 

Tot ongeveer twee jaar geleden was het bij veel providers nog mogelijk om een glasvezelabonnement met analoge tv af te sluiten. Je kunt dan gebruik maken van snel en stabiel internet via glasvezel en ontvangt een aantal tv-zenders om tv te kijken in analoge kwaliteit. Voor analoge tv is geen losse tv-ontvanger nodig. Je ontvangt maximaal 30 tv-zenders in analoog beeld. 

Waarom wordt analoge tv vervangen? 

Inmiddels is analoge tv een verouderde techniek en heeft analoge tv plaats gemaakt voor digitale tv en interactieve tv. Vandaar dat alle glasvezelabonnementen nu inclusief interactieve tv zijn en er geen analoge tv meer wordt aangeboden. Voor interactieve tv heb je wel een tv-ontvanger nodig. De kwaliteit van interactieve tv is veel beter dan analoge tv. Je kunt veel meer tv-zenders ontvangen in HD-kwaliteit. HD staat voor 'high definition' en het verschil tussen HD en analoog beeld is aanzienlijk groot. Daarbij is er ook de mogelijkheid om programma's op te nemen of terug te kijken. Meer verschillen tussen deze vormen van televisies lees je hier: Analoge, digitale of interactieve tv? 

Welke provider levert nog analoge tv over glasvezel?

Je zou denken dat iedereen dan ook staat te springen om over te gaan op interactieve tv. Veel mensen zijn ook overgestapt maar niet iedereen wil graag overgaan op interactieve tv. Het kan ook heel fijn zijn om maar een aantal basiszenders te ontvangen en overal in huis tv's aan te kunnen sluiten. Er zijn alleen geen glasvezelproviders meer die de mogelijkheid hebben om analoge tv af te sluiten.  Alle glasvezelproviders zijn overgegaan op interactieve tv. 

Wat kun je doen als je toch graag analoge tv wilt? 

Er zijn nog wel mogelijkheden om analoge tv te bekijken maar niet meer in combinatie met glasvezelinternet. Een aantal kabelaanbieders hebben losse tv-abonnementen in het assortiment met analoge tv. Bij Ziggo is het bijvoorbeeld mogelijk om een los tv-abonnement te bestellen met analoge tv. Dit wordt ook wel kabel-tv genoemd. Je kunt hier dan ook internet via de kabel erbij bestellen of een los glasvezelabonnement met alleen internet. Bij glasvezel vergelijken kun je zien welke pakketten beschikbaar zijn op je adres.

 

tv-via-de-kabel-01

Annick

Mijn naam is Annick. Dagelijks schrijf ik artikelen omtrent internetpakketten en mobiele abonnementen. Met mijn artikelen probeer ik het vergelijken zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodat jij het juiste abonnement kunt vinden. Lukt dat niet? Al je vragen of reacties kun je hieronder kwijt.

1 reactie

Petri

23 augustus 2017 19:08

Beste Annick
misschien heb je een oplossing
voor oudere mensen zoals mijn moeder die geen 2 afstandbedieningen meer kan handelen.
op dit moment heeft zij daarvoor een abonnement van Ziggo voor analoog tv kijken.
opgelost zou je denken maar zij kan SBS-6 alleen heel sneeuwerig ontvangen.
alternatief of oplossing?
BVD. Petri

Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.