prijsvergelijken

Wanneer kan je beter niet overstappen?

23 juni 2015 (laatste wijziging 9 maart 2016) door Suzanne

Wanneer kan je beter niet overstappen? Onze internetvergelijker is gemaakt om je te helpen bij het kiezen van een goed passend abonnement. Maar ook om te zien of je bij je huidige provider nog goed zit. Het is slim om regelmatig te controleren of overstappen naar een andere internetprovider voor jou gunstig is. Het kan voor veel voordeel opleveren. Maar het is dus niet altijd aan te raden om over te stappen.

Wanneer kan je beter niet overstappen?

Je kan beter niet overstappen als je nu de beste prijs/kwaliteit verhouding hebt die past bij jouw internetgebruik. Dat is simpel gezegd natuurlijk, maar wat betekent dat eigenlijk? Welnu, stel je hebt ADSL en er is glasvezel beschikbaar. Je zou denken: maar glasvezel is toch veel beter? Qua snelheid en stabiliteit wel ja, maar als je de prijs belangrijk vindt, kijk dan ook even naar je verbruik. Is je internetgebruik vooral wat mails versturen en wat surfen op het net? En woon je alleen? Wellicht heb je voldoende aan je huidige abonnement. Mocht je verbinding dan toch nog te traag zijn, probeer dan ook eens onze tips om internetsnelheid te verbeteren.

Je stapt over van kabel naar ADSL

ADSL is vaak de voordeligste optie voor je internetabonnement. Toch kunnen er ook nadelen aan zo'n abonnement zitten. Bij ADSL-providers hangt je internetsnelheid namelijk af van de afstand van je huis tot de telefooncentrale. Hoe groter de afstand, hoe lager de snelheid op jouw adres zal zijn. In de internetvergelijkers kun je na het invullen van je postcode en huisnummer zien wat de werkelijk haalbare snelheid is bij de betreffende providers. Als je nu een kabelabonnement van Ziggo hebt, geen glasvezel kunt ontvangen en alleen een lage snelheid via ADSL kan ontvangen, is het dus niet slim om over te stappen als je een snelle verbinding belangrijk vindt.

Oud abonnement met gunstige voorwaarden

De prijzen van providers stijgen met de jaren, en abonnementen die al een lange tijd geleden zijn afgesloten zijn daarom vaak goedkoper. Als blijkt uit de vergelijking dat je nu relatief goedkoop zit dan kun je beter niet overstappen naar een ander abonnement, tenzij je niet tevreden bent over de huidige kwaliteit of service. Niet overstappen is in sommige gevallen als deze het voordeligst.

Kortgeleden een abonnement afgesloten

Als je kortgeleden al het voordeligste abonnement hebt afgesloten dat geheel naar jouw wensen is, is het natuurlijk ook niet nodig om te kijken voor een alternatief! Het is wel altijd goed om te vergelijken en zo op de hoogte te blijven van de laatste acties van providers.

Als je last hebt van storingen

Als je last hebt van storingen of een trage verbinding, stap dan niet meteen over. Het kan zijn dat een aantal aanpassingen in huis voldoende zijn om dit te verbeteren. Dus als je denkt aan overstappen omdat je huidige verbinding te traag naar je zin is, lees dan verder. Er zijn namelijk manieren waarop je zelf je internetsnelheid kan verbeteren. Verschillende factoren kunnen namelijk invloed hebben op de snelheid van je verbinding.

Plaats je router op centrale plek in huis

Een ongunstige plek van de router is vaak een oorzaak van een slechtere verbinding. Het is belangrijk dat de router op een centrale plek staat, zodat elk apparaat een zo sterk mogelijk signaal heeft.

Poweline adapters voor beter bereik bovenverdieping

Als je een zolderkamer hebt waar het bereik slecht is, kun je powerline adapters aanschaffen. Hiermee breid je het netwerk uit op de plek waar de verbinding instabiel is. Een powerline-netwerk bestaat uit twee adapters die je in het stopcontact kunt steken. De ene komt in een stopcontact vlakbij de router en verbind je via een netwerkkabel met de router. De ander steek je in een willekeurig stopcontact op de plek waarnaar je de verbinding uit wilt breiden. Als laatste verbind je die stekker met je computer of het apparaat waarmee je de verbinding wilt leggen.

Plaats repeater in het stopcontact

Ook een repeater is een optie. Stel dat je in een aangrenzende kamer wel goed internet ontvangt, dan is het handiger om een repeater te gebruiken. Dit is simpel gezegd een soort steunzender voor je internetverbinding in huis. Ook deze kun je inpluggen in het stopcontact. Hierdoor kan ook de kamer met een matige internetverbinding gebruik maken van de snelheid in de rest van het huis.

Mocht dit alles niets helpen, kijk dan wat de mogelijkheden zijn op jouw adres of lees eerst over de verschillen tussen kabel, ADSL en glasvezel.

 

Beter niet overstappen

Suzanne