prijsvergelijken

Alleen internet en tv voor jou voordeliger?

16 oktober 2014 (laatste wijziging 10 maart 2016) door Suzanne

Is alleen internet en tv voor jou voordeliger? Dat kan best! Een Alles-in-1 pakket kan ook voordelig zijn, maar voor sommige mensen is het helemaal niet nodig. Bel je vaker met je mobiele telefoon dan met de huistelefoon? Dan is het slimmer om alleen een abonnement voor internet en tv af te sluiten. Hieronder staan een paar punten waar je op kan letten voor je zo'n abonnement afsluit.

Is alleen internet en tv voor jou voordeliger?

Om te kunnen besluiten of je voldoende hebt aan je mobiele abonnement moet je een paar zaken even van tevoren afwegen. Je eigen belgedrag is mede bepalend of je zonder je vaste telefoonabonnement beter af bent of niet. Daarnaast zijn je wensen wat betreft televisie kijken van invloed op je beslissing. Welke zaken je sowieso moet meenemen in je overweging zijn de volgende:

Jouw belgedrag

De keuze tussen Alles-in-een of alleen internet en tv is vooral afhankelijk van je eigen belgedrag. Gebruik je je vaste telefoon nog vaak? Dan raden we aan je vaste telefoon (voorlopig nog) niet de deur uit te doen. Merk je dat je steeds meer mobiel belt en je vaste telefoon niet meer gebruikt? Misschien kun je dan voor een internet en tv-abonnement gaan. Maar let op: in sommige gevallen kan een keuze voor beide een voordeliger optie zijn.

Heb je al een mobiel abonnement?

Als je al een mobiel abonnement hebt afgesloten bij een provider, is het vaak voordeliger om geen Alles-in-1 pakket te bestellen. Je kunt je mobiele pakket vaak tijdens de looptijd nog aanpassen, dus bijvoorbeeld meer belminuten erin zetten. Ook kun je wachten met het afsluiten van een mobiel abonnement, omdat sommige providers een combinatievoordeel aanbieden. Hierbij krijg je korting of kun je uit voordelen kiezen als je televisie, internet en een mobiel abonnement bij dezelfde provider hebt.

Bel je vaak (naar het buitenland)?

Het is een optie om een bundel met veel belminuten af te sluiten als je vaak belt. Wil je ook naar het buitenland voordelig kunnen bellen? In dat geval is het wel voordeliger om een Alles-in-1 abonnement met vast bellen af te sluiten.

Jouw televisie-kijkgedrag

Zodra je weet of je wel of geen bellen in je abonnement erbij wilt zijn er natuurlijk nog een paar punten waarover je moet nadenken. Zo is jouw televisie-kijkgedrag ook medebepalend voor de keuze van het abonnement.

Interactieve televisie

Bij een pakket met internet en televisie zit bijna standaard interactieve TV. Hiermee heb je meer keuze dan bij digitale tv. Je hebt namelijk een soort interactie met de televisie; je kunt thuis films bestellen en programma's On Demand (wanneer jij het wil) kijken. Ook heb je de mogelijkheid om programma's terug te kijken als je ze gemist hebt. Elke provider heeft zo zijn eigen selectie voor programma's die beschikbaar zijn op Interactieve TV. Telfort heeft bijvoorbeeld 65 televisiezenders die standaard bij een abonnement komen. Extra zenders zoals HBO, Fox Sports en Film1 zijn bij vrijwel elke provider beschikbaar. Hier betaal je elke maand natuurlijk wel extra voor.

Andere tv-extra's

Als je twijfelt om extra zenders bij het standaardpakket te doen, kun je ook overwegen om het populaire Netflix te kiezen. Ook voor deze dienst betaal je elke maand een vast bedrag, maar het voordeel is dat je niet alleen series, maar ook films ter beschikking hebt.

Gewenste internetsnelheid

De gewenste internetsnelheid kun je vrij eenvoudig bepalen, ga van tevoren eens na waarvoor jij internet allemaal gebruikt. Download je veel? Of verstuur je zo nu en dan alleen wat mails? In het schemaatje hieronder staan een aantal mogelijke snelheden (MB/s). Als je bijvoorbeeld alleen internet gebruikt om je e-mail te checken en wat op websites te surfen, is het handiger om voor 10 MB/s te kiezen dan meteen voor 50 MB/s te gaan.

Jouw persoonlijke internetverbruik bepalen

 
Mailen en websites bezoeken5 - 8 MB/s
Mailen, websites bezoeken, tv via internet en met 2 tot 3 computers online8 - 15 MB/s
Online gamen, internet op meerdere pc's, downloaden en HD TV15 - 30 MB/s
Op meerdere apparaten en met meer personen gamen en downloaden50 - 100 MB/s

Glasvezel biedt hoge internetsnelheid

Download je grote bestanden of upload je vaak filmpjes? Dan is glasvezel een goede keuze. Het belangrijkste verschil tussen glasvezel en kabel- of ADSL internet, is dat de uploadsnelheid even groot is als de downloadsnelheid. Hiermee kun je dus supersnel internetten. Glasvezel is alleen niet op elk adres leverbaar, of op jouw adres glasvezel beschikbaar is, controleer je eenvoudig door de postcode en je huisnummer in de vergelijker in te vullen.

Conclusie

Of alleen internet en tv voor jou voordeliger is hangt af van de persoonlijke wensen die je hebt. Als je geen gebruik maakt van bellen, of al een mobiel abonnement hebt, is het voordeliger om alleen een abonnement voor televisie en internet af te sluiten. Let van te voren goed op de verschillen tussen interactieve - en digitale televisie. Ook is het slim om voor het afsluiten van een abonnement vast te stellen welke internetsnelheid bij jou past en hoeveel je per maand belt.

 

Alleen internet en tv voor jou voordeliger

 

Suzanne

Geen reacties
Laat hier een reactie achter
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Voer je naam in! Gebruik voor je naam alleen letters, spaties, punten, streepjes en/of schuine strepen.
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Invoer is niet herkend als geldig e-mailadres!
Schrijf een reactie!
Schrijf een reactie!
Bedankt voor uw reactie
Wij controleren het bericht.