prijsvergelijken

Zakelijk abonnement biedt 4 voordelen voor zzp’er

3 februari 2016 (laatste wijziging 31 januari 2018) door Suzanne

Ben jij vaak werkzaam in je eigen woonkamer als zzp'er en twijfel je tussen een privé of zakelijk internetabonnement? Meerdere providers bieden speciale internetpakketten voor zelfstandigen. Als je als zzp'er werkt ben je misschien snel geneigd om te kiezen voor een particulier contract, omdat je die al hebt en je die al prima vindt. Maar het loont om een zakelijk internetabonnement te overwegen, zakelijke internetabonnementen bieden namelijk diverse voordelen. Wij zetten 4 redenen waarom je als zzp'er een zakelijk abonnement moet afsluiten op een rij.

Reden 1: zakelijk abonnement maakt administratie makkelijker

Bij een zakelijk abonnement worden in je factuur vaak de btw-kosten apart vermeld, dat maakt de administratie rond de btw-aangifte een stuk makkelijker.

Reden 2: zakelijk abonnement biedt supersnelle service

Een belangrijke reden om zakelijk internet af te sluiten, is de extra snelle klantenservice die tot je beschikking staat. Je kunt kiezen voor support doordeweeks en in het weekend, alleen doordeweeks, of zelfs 24/7 support. Hiermee heb je de garantie dat je internetverbinding na een storing zo snel mogelijk weer werkt, onmisbaar voor elke zzp'er!

Reden 3: zakelijk abonnement biedt meer extra opties

Het is bij zakelijke abonnementen mogelijk om verschillende extra opties bij je abonnement te kiezen. Een daarvan is een vast IP-adres, waarmee je een FTP-server kunt hosten. Dit is vereist als je een eigen website hebt! Maar je kan er ook voor kiezen deze ergens anders te laten hosten, in dat geval heb je dit niet nodig. In zakelijke pakketten zit ook nog een optie om gebruik maken van PIN-betalingen, wat voor sommige zzp'ers erg handig kan zijn.

Reden 4: zakelijk abonnement is flexibeler

Veel zakelijke providers bieden je de mogelijkheid om maandelijks op- en af te schalen. Dat is erg handig als je sneller groeit dan gedacht of andere keuzes maakt. Heb je dus die hele snelle verbinding eigenlijk niet (meer) nodig, of wil je in plaats van doordeweekse service wel 24/7 klantenservice? In dat geval kun je overstappen naar verschillende opties binnen je abonnement.

Vodafone biedt trouwens geen zakelijk internetabonnement maar wel een flexibeler internetabonnement voor particulieren. Maar bovengenoemde zakelijke opties zitten daar niet in. Het is trouwens niet verplicht voor zelfstandigen om een zakelijk abonnement te nemen.

 

ZZP er zakelijk abonnement afsluiten

Suzanne