prijsvergelijken

Waarom als zz’per een zakelijk energieabonnement afsluiten?

2 februari 2016 (laatste wijziging 2 november 2018) door Suzanne

Ben je werkzaam als zzp'er? En twijfel je nog tussen een particulier en zakelijk energieabonnement? Het laatste kan je een hoop voordeel opleveren. Lees hier waarom!

Aftrekbare kosten

De belangrijkste reden. Toch? 

Als zzp'er kun je in sommige gevallen een deel van de kosten als zakelijk opgeven. Het terug te vragen bedrag hangt af van de hoeveelheid energie die je voor je onderneming gebruikt.

Belangrijk om te weten: als je thuis werkt, moet de kamer waarin je werkt aan een aantal eisen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van eigen sanitair. Je moet ook kunnen aantonen welk deel zakelijk is en welk deel particulier. Gebruik hiervoor de rekenhulp van de Belastingdienst.

Grootverbruikers profiteren van een zakelijk abonnement

Wist je dat er bij particuliere energieabonnementen vaak een limiet op je verbruik zit? Niet handig als je een echte grootverbruiker bent.

Goed, om als grootverbruiker gezien te worden, moet je wel écht heel veel energie verbruiken. Snel checken of dit voor jou geldt? Dat doe je in onze energie vergelijker! Als je niet precies weet hoeveel je verbruikt, kan onze vergelijker een schatting voor je maken. Handig om snel het perfecte energieabonnement te vinden.

Start met energie vergelijken!

Voor je een zakelijk energieabonnement gaat afsluiten, is het slim om te vergelijken wat voor jou het voordeligst is. Er kunnen grote verschillen zitten in de aangeboden prijzen van energieleveranciers.

Het vergelijken van de verschillende abonnementen is zo gebeurd! Je vult de energie vergelijkpagina in en vinkt aan dat je een zzp'er bent. De resultaten zijn meteen te zien.

Tip: sorteer op 'laagste kosten'. Zo komen de voordeligste abonnementen meteen bovenaan te staan!

Conclusie

Kijk zelf hoeveel energie jij verbruikt als zzp'er, en bepaal op basis daarvan welk energieabonnement je wil afsluiten. Kom je er niet uit? In dat geval staan onze experts klaar om je te helpen. Via de chat of aan de telefoon.

Veel succes!

Zakelijk energieabonnement

Suzanne

Mijn naam is Suzanne. Met de artikelen die ik schrijf, wil ik antwoord geven op vragen die jij hebt. Over internet of mobiele abonnementen. Zodat het voor jou in 1 oogopslag duidelijk is waar je aan toe bent.

Terug naar vergelijking
Start de chat