prijsvergelijken

Waarom een zakelijk energieabonnement afsluiten?

2 februari 2016 (laatste wijziging 25 februari 2016) door Suzanne

Het afsluiten van een energieabonnement kan erg lastig zijn, vooral als je regelmatig benaderd wordt door partijen die aanbieden je huidige contract op te zeggen als je maar snel bij hun een veel voordeliger contract afsluit. Of je daar echt voordeel uithaalt weet je pas als je de energievergelijker gebruikt. Als je als zelfstandige werkt kan een zakelijk energiecontract ook enig voordeel bieden, vooral administratief gezien.  Begrijpelijk dat je twijfelt tussen een particulier- en een zakelijk energieabonnement. Hieronder lees je precies wanneer een zakelijk abonnement voor jou handig is als ZZP-er. Ook vind je alle voordelen van het vergelijken voor je een energieabonnement afsluit.

Waarom een zakelijk energieabonnement vergelijken?

Voor je een zakelijk abonnement gaat afsluiten, is het slim om te vergelijken wat voor jou het voordeligst is. Er kunnen grote verschillen zitten in de aangeboden prijzen van energieleveranciers. Het vergelijken van de verschillende energieabonnementen is zo gebeurd! Je vult de energie vergelijkpagina in en vinkt aan dat je een ZZP'er bent. De resultaten zijn meteen te zien, en als je selecteert op 'laagste kosten' zijn meteen de voordeligste abonnementen te zien.

Vergelijk dus altijd voor je iets afsluit, zodat je precies weet welk abonnement het voordeligst is met jouw wensen!

Zakelijk energieabonnement voor grootverbruikers

Als je veel energie verbruikt, is het vaak voordeliger een zakelijk abonnement af te sluiten. Bij particuliere abonnementen zit er namelijk vaak een limiet op je verbruik. Gebruik je niet veel energie en red je het makkelijk met een particulier contract? In dat geval is het voordeliger om een particulier abonnement af te sluiten.

Kosten zakelijk opgeven

Als je ZZP'er bent, kun je in sommige gevallen een deel van de kosten als zakelijk opgeven. Het terug te vragen bedrag hangt af van de hoeveelheid energie die je voor je onderneming gebruikt. Als je thuis werkt, moet de kamer waarin je werkt ook aan een aantal eisen voldoen, bijvoorbeeld het hebben van eigen sanitair. Je moet wel kunnen aantonen welk deel zakelijk is en welk deel particulier. Gebruik hiervoor de rekenhulp van de Belastingdienst.

Conclusie

Kijk zelf hoeveel energie jij verbruikt als ZZP'er, en bepaal op basis daarvan welk energieabonnement je wil afsluiten. Kom je er niet uit? In dat geval staat onze chatservice voor je klaar om je te helpen. Veel succes!

Zakelijk energieabonnement

Suzanne